Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σμετάνα στο ποτήρι αντί για βούτυρο

Τι είναι η σμεντάνα και γιατί είναι προτιμότερη η χρήση της στην μαγειρική αντί για βούτυρο;
Η σμετάνα είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν ζύμωσης, με ειδικές καλλιέργειες κρέμας γάλακτος.
Η οξύτητά της είναι παρόμοια με του γιαουρτιού και η γεύση της θυμίζει φρέσκο βούτυρο.
Περιέχει 39-42% λιπαρά και αποδίδει περίπου 372 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Σμετάνα στο ποτήρι:
Κύριο Συστατικό : βατόμουρα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ρωσία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Σεφ : Βασίλης Καλλίδης

Υλικά:
8 κουτ. σούπας Σμετάνα (ξινή κρέμα γάλακτος)
1 κούπα βατόμουρα κατεψυγμένα
1 κούπα σμέουρα κατεψυγμένα
3 κουτ. της σούπας μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
2-3 φύλλα γκοφρέτας
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
4 ποτήρια (για το σερβίρισμα του γλυκού)

Οδηγίες συνταγής:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τα σμέουρα (κατεψυγμένα, δεν τα ξεπαγώνουμε!) και τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.
Ανακατεύουμε καλά για να πάει η μαρμελάδα παντού.
Βάζουμε σε κάθε ποτήρι μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα.
Προσθέτουμε μια γερή κουταλιά από το μείγμα με τα φρούτα και (αφού σπάσουμε τα φύλλα γκοφρέτας σε μικρά κομμάτια) 2-3 κομματάκια γκοφρέτας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (Σμετάνα , μίγμα, γκοφρέτα) και τελειώνουμε με μια κουταλιά της σούπας Σμετάνα.
Διακοσμούμε με ένα κλαράκι δενδρολίβανο (ή μαντζουράνα ή δυόσμο ή βασιλικό, ανάλογα με την προτίμησή μας).
Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με ζάχαρη άχνη.

Χρήσιμη γνώση :
Χρησιμοποίησε την ως υποκατάστατο κρέμας γάλακτος και βουτύρου στη μαγειρική (σε καρμπονάρα, παστίτσιο κ.ά.) στη ζαχαροπλαστική (σε τιραμισού, προφιτερόλ, για σαντιγί κ.ά.) ή σαν άλειμμα σε ψωμί, φρυγανιές κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια