Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Naseema Khatoon : Φύλακας άγγελος των ιερόδουλων της Ινδίας

Η Νασίμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον οίκο ανοχής Chaturbhuj του Μπιχάρ
, ένα από τα πιο κακόφημα "σπίτια" της Ινδίας.
Η τύχη της όμως ήταν διαφορετική από εκείνη που ακολούθησαν χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες πριν από αυτή.
Πατρίδα για 10 χιλιάδες γυναίκες και παιδιά, η περιοχή πήρε το όνομά της από το...
γειτονικό ναό και στην πραγματικότητα είναι ένας μεγάλος οίκος ανοχής στα σύνορα με το Νεπάλ.
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι ρίζες του χάνονται στο πέρασμα των αιώνων και ότι η πορνεία εδώ έγινε με τα χρόνια ...οικογενειακή παράδοση που περνούσε από γενιά σε γενικά.
Η 32χρονη Νασίμα όμως "ξέφυγε" από το φαύλο κύκλο και σήμερα είναι κάτι σαν τη Μητέρα Τερέζα της περιοχής.

  Τα βάζει με τους πανίσχυρους προαγωγούς, εκδίδει το μηνιαίο περιοδικό "Jugnu" που κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη χώρα και θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο για να απελευθερώσει τα θύματα της παράνομης διακίνησης.
Η γυναίκα που τη μεγάλωσε όταν την εγκατέλειψαν οι γονείς της την αγάπησε σαν δικό της παιδί και χρησιμοποίησε το κομπόδεμά της για να τη στείλει σχολείο. Όταν επέστρεψε ήταν βέβαιο πως δεν θα κάνει ό τι έκαναν οι υπόλοιπες. Με τη βοήθεια των τοπικών τραπεζών ίδρυσε μικρές επιχειρήσεις μέσα στη "κοινότητα" που πουλούσαν κεριά, σπίρτα και σουβενίρ, ως μία εναλλακτική μορφή απασχόλησης, και έπεισε όλες τις "εργαζόμενες" να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.
Περισσότερες από 50 ιερόδουλες δουλεύουν σήμερα μαζί της. Τις έμαθε να διαβάζουν και να γράφουν και προσπαθεί να βοηθήσει "συναδέλφους" από γειτονικές χώρες όπως το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ. Πέρυσι μόνο 20 κοπέλες γύρισαν σώες και αβλαβείς σπίτι τους.
Η Νασίμα, "φύλακας άγγελος" για τις γυναίκες του Chaturbhuj , έγινε κόκκινο πανί για το αφεντικό του "οίκου". Η Ρανί Μπγκούμ, μία 65χρονη γυναίκα που διευθύνει όπως λέει ένα "ίδρυμα πρόνοιας", έβαλε τους ανθρώπους της να τη δείρουν και την απειλεί διαρκώς.
Η Νασίμα και η οικογένειά της πρωταγωνιστούν στην ταινία "Οι κόρες του Οίκου Ανοχής" με την υπογραφή του Ινδού σκηνοθέτη Γκαουτάμ Σινγκ.
Το φιλμ περιέχει ντοκουμέντα αστυνομικής βιαιότητας, εκμετάλλευσης και εικόνες αγριότητας. Πάνω απ όλα όμως μιλάει για τη δύναμη της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης.
Νατάσα Παυλοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια