Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Η στήλη , επιβεβαιώνοντας και τον ενημερωτικό της χαρακτήρα , είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει non paper που έφτασε στα χέρια της ύστερα από ενδελεχή έρευνα , δηλαδή τυχαία ! Φέρει ημερομηνία 30/8/2012 , είναι χαρακτηρισμένο ως << άκρως απόρρητο >> και αφορά τις προτάσεις των επιτελών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση . Απευθύνεται στο γραφείο της Τρόικας . ( Τα σχόλια σε παρένθεση είναι της Ελληνοφρένειας , ύστερα πάντα από ενδελεχή έρευνα . ..)

Προτάσεις άμεσης απόδοσης :

- Εκτέλεση διά τουφεκισμού συνταξιούχων άνω των 75 ετών των ταμείων ΝΑΤ , ΟΓΑ , και Δημοσίου . ( Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ , προτείνοντας να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι ΟΓΑ και αντί τυφεκισμού να προτιμηθεί απαγχονισμός . )

- Μείωση μισθού σε όλους τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ ( ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ κτλ . ) σε ποσοστό 95% . ( Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας αντί της περικοπής των μισθών , να προτιμηθεί η περικοπή των ίδιων των εργαζομένων . Η ΔΗΜΑΡ ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος , μέχρις ότου διευκρινιστεί αν η περικοπή ανθρώπων θα είναι κάθετη ή οριζόντια . )

- Καθιέρωση έκτακτου φόρου για τους Υδροχόους . ( Ο περίφημος << ζωδιακός φόρος του Υδροχόου >> σύμφωνα με τον οποίο όλα τα ζώδια θα πληρώνουν 2% επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους , πλην των Υδροχόων , που θα πληρώνουν όσο οι Ζυγοί και το Ταύροι μαζί . Με το φόρο αυτό , όπως καταλαβαίνετε , διαφωνεί κάθετα η ΔΗΜΑΡ , προτείνοντας να εξαιρεθούν και οι Κριοί , ή τουλάχιστον όσοι έχουν ωροσκόπο στην παρθένο . Το τελευταίο είναι για τον Φ. Κουβέλη θέμα κόκκινης γραμμής . )

- Έκτακτη εισφορά για όλους τους ανέργους . ( Το μέτρο αφορά όσους δεν εργάστηκαν τους τελευταίους 6 μήνες . Προβλέπεται η καταβολή από τους ίδιους τους ανέργους <<μηνιαίου τέλους Ανεργίας >> , το οποίο θα είναι 50 λεπτά την ημέρα . Οι ποινές για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές , π.χ. υποχρεωτική ακρόαση επί 12ώρου , του νέου cd του Γιώργου Νταλάρα . Με το μέτρο διαφωνεί η ΝΔ , γιατί ακόμα δεν γνωρίζει κάτι σχετικό , αφού είναι μια κοινή πρόταση – έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ . )

- Καθιέρωση του ουρομετρητή για όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες από 1ης Οκτωβρίου . ( Πρόκειται για μια συσκευή , ανιχνευτή – μετρητή που τοποθετείται στη λεκάνη της τουαλέτας και μετρά τα λίτρα ούρων των μελών της οικογένειας και τις ημερήσιες επισκέψεις αυτών στην τουαλέτα . Είναι μια ευρεσιτεχνία γερμανικής προέλευσης και αναμένεται να αποδώσει άμεσα ρευστό στα κρατικά ταμεία . Οι συσκευή του κάθε σπιτιού θα επικοινωνεί με ένα κέντρο καταγραφής και τεκμηρίωσης το οποίο θα καταμετρά τα λίτρα ούρων κάθε μέλους της οικογένειας και θα αποστέλλει εβδομαδιαίους λογαριασμούς . Με το μέτρο συμφωνούν και τα τρία κόμματα . Η ΔΗΜΑΡ όμως έχει προτείνει να τοποθετηθούν ανάλογες συσκευές και στα wc των σπιτιών , ώστε να παταχθεί και η ουροδιαφυγή των επισκεπτών ) .

- Θέσπιση φόρου Ξενίου Διός . ( Πρόκειται για έναν νέο φόρο , με το όνομα << Ξένιος Ζεύς >> . Ο τρόπος υπολογισμού του θα είναι πολύ απλός . Για κάθε έναν αλλοδαπό που θα συλλαμβάνουν οι αρχές , θα συλλαμβάνεται και ένας καθαρόαιμος Έλληνας που τυχαίνει να βρίσκεται στην περιοχή της σύλληψης . Εκτιμάται ότι με αυτό το μετρό δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας . Με το μέτρο διαφωνεί έντονα ο Γρηγόρης Ψαριανός , τις ζυγές μέρες . )

- Καθιέρωση φόρου βαδίσματος πεζοδρομίων . ( Το μέτρο αφορά όσους βαδίζουν στα πεζοδρόμια της πόλης . Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τρόικας καθημερινά χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια της Αθήνας περίπου 3 εκ . κάτοικοι . Προτείνεται λοιπόν ο ομώνυμος φόρος πεζοδρομίου , ο οποίος θα είναι 0,20 λεπτά για κάθε 10 μέτρα πεζοδρομίου που χρησιμοποιήθηκε . Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει άμεσα 2 δις . ευρώ , τα οποία θα ριφθούν και αυτά χωρίς αποτέλεσμα στην ατέλειωτη τρύπα των ελλειμμάτων . Τα επιτελεία των τριών κομμάτων είναι απολύτως σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο , ενώ απομένει να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και καταμέτρησης των χρηστών των πεζοδρομίων . Η ΔΗΜΑΡ και ο Μανόλης Καψής προτείνουν το μέτρο νε έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου . )

- Έκτακτο τέλος άλλης ζωής . ( Πρόκειται για ένα φόρο που αφορά τους πάντες γιατί έχει να κάνει με το θάνατο , που επίσης αφορά τους πάντες . Ο υπολογισμός του είναι λίγο περίπλοκος και γίνεται με έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος υπολογίζει το φόρο του καθενός , ανάλογα με τα χρόνια ζωής και τα προβλήματα υγείας . Για παράδειγμα , ηλικιωμένος με καρδιά , θα πληρώνει φόρο διπλάσιο από κάποιον νέο χωρίς πρόβλημα υγείας , ο οποίος όμως θα πληρώνει και αυτός φόρο , ίσο με τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πάθει το πρώτο έμφραγμα . Η ιδέα ανήκει στον Φίλιππο Σαχινίδη και τιμήθηκε γι’αυτή του την πατέντα , από το Μορφωτικό Ίδρυμα Ελασσόνας και το Ίδρυμα Εφαρμοσμένων Οικονομικών της Μινεσότα ) .
Του Θύμιου Καλαμούκη
www.iliaplanet.gr

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. diafwnw me ton ektakto foro!
    Brhskw epishs mesaiwniko basanistirio tha 12wrh aakroash.Ws Ellhn thewrw timh kai ka8hkon na plerwsw na oum

    ΑπάντησηΔιαγραφή