Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Νέα Υόρκη...Φρανκενστάιν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Υόρκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Σάντι που βρίσκεται σε απόσταση 615 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της Νέας Υόρκης. Οι συγκοινωνίες σταμάτησαν, ακυρώθηκαν πτήσεις, ενώ κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street, όπως ανέφεραν πηγές του χρηματιστηρίου.
Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 140 χλμ. την ώρα, σε απόσταση.....
περίπου 615 χλμ. νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης.
Ο τυφώνας Σάντι, που έχει χαρακτηριστεί ως τυφώνας «Φρανκενστάιν» (εξαιτίας του μεγέθους του και του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε - ρεύμα από τον Αρκτικό κύκλο εγκλώβισε εντός του μια τροπική καταιγίδα) ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές πλημμύρες στις μεσο-ατλαντικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Λονγκ Άιλαντ και του λιμένα της Νέας Υορκης.
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
Κίνδυνος υπάρχει και για το εσωτερικό, μακριά από τις ακτές, κυρίως εξαιτίας από τις βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα που αναμένεται –αν φυσικά συμβούν- να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Μέριλαντ, η Νέα Υόρκη, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια, η Ουάσινγκτον και η Βόρεια Καρολίνα.

Κλειστές υπηρεσίες και σχολεία - Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
Πάνω από 400 χιλιάδες άτομα, που ζουν σε παράκτιες περιοχές της πόλης μετακινούνται σε ασφαλέστερους χώρους.
Αρκετές πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν σταματήσει από το βράδυ της Κυριακής. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει, καθώς οι πολίτες έσπευσαν νπ προμηθευτούν αγαθά εν αναμονή του τυφώνα.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, λόγω των πλημμύρων και των ζημιών που πιθανώς θα προκληθούν από το πέρασμα του τυφώνα, που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τη βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αναστολή της λειτουργίας των μέσων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ή και την Τρίτη.
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
Διεθνείς πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι αεροπορικές εταιρείες Air France, British Airways και Virgin Atlantic καθηλώνονται την Δευτέρα προς και από τις πόλεις της Ανατολικής Ακτής, συμπεριλαμβάνομένων της Νέας Υόρκης, της Βαλτιμόρης, του Νιούαρκ, της Ουάσινγκτον, της Βοστόνης και της Φιλαδέλφειας.
Το Αγαλμα της Ελευθερίας άνοιξε χθες για το κοινό μετά από ένα χρόνο επισκευών, ωστόσο πολλοί λίγοι κατάφεραν να το επισκεφθούν πριν κλείσει πάλι λόγω του τυφώνα.

Ακυρώνουν προεκλογικές εμφανίσεις Ομπάμα - Ρόμνεϊ
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
Ο τυφώνας επηρέασε και την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι τροποποίησαν το πρόγραμμά τους, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να ματαιώνει εκδήλωση στην Βιρτζίνια και τον Μπαράκ ΟΜπάμα στην Βιρτζίνια και το Κολοράντο.
Ο πρόεδρος ακύρωσε επίσης σημερινή εκδήλωση στο Οχάιο - μία πολιτεία κλειδί- ούτως ώστε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον και να παρακολουθεί την κατάσταση του φαινομένου.
Συνέστησε μάλιστα στους πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση και να μην μετακινηθούν.
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»

Κλειστή η Wall Street
Κλειστό θα παραμείνει το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, όπως αναφέρουν πηγές της Wall Street.
Σύμφωνα με το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αμερικανικό χρηματιστήριο πιθανότατα να παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.
Όπως σημείωσαν οι πηγές της Wall Street η απόφαση για το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, ελήφθη λόγω των ανησυχιών για την ακεραιότητα των συναλλαγών.
Πόλη - φάντασμα η Νέα Υόρκη λόγω «Φρανκενστάιν»
έθνος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια