Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χωριάτικος Vs Μοντέρνος γάμος

Ποιο γάμο θα διαλέγατε;
Μεγάλο δίλημμα ποιο από τα δύο είδη γάμου θα διαλέξεις, ειδικά όταν γαμπρός και νύφη προέρχονται από δύο διαφορετικούς «κόσμους». Κάπως έτσι αρχίζει και η μάχη για την επιβολή της άποψης του άντρα στην γυναίκα και της γυναίκας στον άντρα...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή....

 έτσι ώστε να διαπιστώσουμε σε ποιους τομείς τα περισσότερα ζευγάρια έχουν διαφωνίες και γιατί.
Το όλο θέμα έχει να κάνει με το διαδικαστικό κομμάτι του γάμου και κατά κύριο λόγω με την δεξίωση. Για παράδειγμα ένα μεγάλο ζήτημα είναι το που θα γίνει το τραπέζι των καλεσμένων. Με τον τρόπο που γινόταν πριν λίγα χρόνια σε κάποιο γήπεδο ή σε κάποια αριστοκρατική αίθουσα ξενοδοχείου; Στο γήπεδο σίγουρα δεν απολαμβάνεις σχεδόν τίποτα αφού οι γάμοι γίνονται συνήθως καλοκαίρι που η ζέστη είναι ανυπόφορη. Όλο και κάποια πιτσιρίκια θα τρέχουν πάνω κάτω σηκώνοντας σκόνη που αναπόφευκτα καταλήγει στο φαγητό σας. Στο ξενοδοχείο τώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο άνετα και για σας άλλα και τους καλεσμένους σας. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι αν θέλετε να διοργανώσετε κάτι που μοιάζει περισσότερο με χοροεσπερίδα αθλητικού σωματείου θα προτιμήσετε το γήπεδο.
Και αφού αποφασίσαμε το που περνάμε τώρα στο πως. Γάμος χωρίς μουσική δεν γίνεται άρα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ Dj ή ορχήστρας. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει σωστό και λάθος απλά κρίνεις με βάση των μουσικών σου γούστων. Σίγουρα το ζωντανό πρόγραμμα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό αλλά από την άλλη ο Dj μπορεί να καλύψει ένα μεγαλύτερο φάσμα μουσικών επιλογών. Μια φιλική συμβουλή αν θα επιλέξετε ορχήστρα ακούστε τους πριν τον γάμο για να είστε σίγουροι ότι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας.
Αλλά επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει ,πρέπει να διαλέξουμε το μενού για τους καλεσμένους μας. Καναπεδάκια ή σούβλα που είναι το σήμα κατατεθέν μας σαν λαός. Προσωπικά διαλέγω σούβλα με χίλια όπως και να το κάνουμε κάποιες συνήθεις δύσκολα κόβονται. Όσο για τα ποτά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από ζιβανία μέχρι και σαμπάνια καλύπτοντας έτσι όλα τα γούστα.
Για το τέλος άφησα τον χορό του ζευγαριού που θα είναι είτε με τον παραδοσιακό τρόπο και το λεγόμενο κρέμασμα των λεφτών ή ένα ρομαντικό βαλς με χαμηλό φωτισμό και ερωτική διάθεση. Εδώ συμβιβαστείτε και κάντε και τα δυο και κανείς δεν θα έχει παράπονο.
Με λίγα λόγια η λύση είναι απλή ακολουθείστε την ενδιάμεση οδό και δημιουργήστε ένα κράμα μεταξύ παράδοσης και μοντερνισμού και όλα θα πάνε μια χαρά.
www.music.net.cy

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια