Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Sweet Chili Chicken

.
Sweet Chili Chicken Με Λαχανικά και Bashmati Rice
Άν σας αρέσουν οι "γλυκές" και πικάντικες γεύσεις,σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!
Η συνταγή του κοτόπουλου ανήκει στην Ταϋλανδέζικη κουζίνα εγώ πρόσθεσα μερικά λαχανικά και ταιριάζουν απόλυτα αναγκαίο συστατικό η Sweet Chili Sauce,θα την βρείτε στα super markets.
Το αποτέλεσμα ....."ζουμερό"!!!

Τα υλικά μας:
για το κοτόπουλο
1 κοτόπουλο ή 6 μερίδες μπουτάκια με την πέτσα (καθαρισμένα και κομμένα)
40 gr. σόγια σος
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
60 gr. Sweet Chili Sauce
Αλάτι

για τα λαχανικά
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
10 καροτάκια baby
1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
3/4 φλυτζανιού ζωμό κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
5 κουταλιές της σούπας Sweet Chili Sauce

για το ρύζι
Ρύζι bashmati
Ας δούμε πώς φτιάχνονται
Το κοτόπουλο
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε την σόγια σος,το μέλι και το Sweet Chili Sauce,βουτάμε μέσα το κοτόπουλο,το οποίο προηγουμένως έχουμε αλατίσει και απλώνουμε παντού την σάτσα που φτιάξαμε.
Το αφήνουμε μία ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο.
Κατόπιν το ανακατεύουμε πάλι και το βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή πυρέξ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 και 10΄ περίπου ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Όταν ψηθεί από την μία πλευρά το γυρίζουμε και μετά πάλι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.Η πέτσα του κοτόπουλου πρέπει να ξεροψηθεί πάρα πολύ καλά!

Τα λαχανικά
Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα,προσθέτουμε το μέλι,ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Συνεχίζουμε να σωτάρουμε 2-3 λεπτά,προσθέτουμε τα καρότα,το καλαμπόκι,το αλάτι,το Sweet Chili Sauce,αλάτι και τον ζωμό του κοτόπουλου.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το ρύζι bashmati
Βράζουμε όσες μερίδες ρύζι θέλουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό και το κρατάμε ζεστό.
Τips: Άν σας αρέσουν τα καυτερά,προσθέστε μερικές σταγόνες ταμπάσκο!
myfunkycook

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια