Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Παράδεισος στην ταράτσα σας!

Με τη σωστή περίφραξη και τα κατάλληλα φυτά η ταράτσα μπορεί να μεταμορφωθεί σ έναν ιδιωτικό παράδεισο που είναι ταυτόχρονα και πολύτιμος πνεύμονας οξυγόνου για τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, στις οποίες υπάρχει κατά κανόνα αισθητή έλλειψη πρασίνου.
Ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες μπορείτε να αναθέσετε το σχεδιασμό του κήπου σ έναν αρχιτέκτονα τοπίου ή έναν κηπουρό ή να επιχειρήσετε να τον φτιάξετε μόνοι σας!
Αν επιλέξετε την τελευταία λύση, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής: 
* Βήμα 1ο: Αποτυπώστε το διαθέσιμο χώρο πάνω σ ένα χαρτί με κλίμακα. Σημειώστε, επίσης, τις διαστάσεις της ταράτσας, τον προσανατολισμό της σε σχέση με τα σημεία του ορίζοντα, οτιδήποτε είναι χτισμένο πάνω της και τη θέση των γειτονικών κτιρίων και των ψηλών δέντρων που μπορούν να προσφέρουν σκιά στις θερμές ώρες της ημέρας.

* Βήμα 2ο: Παρατηρήστε τη διαδρομή που κάνει ο ήλιος στον ουρανό και την κατεύθυνση που έχει συνήθως ο άνεμος. Επίσης, ενημερωθείτε για το είδος των ανέμων που φυσούν στην περιοχή, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη για τις κλιματικές αλλαγές.

* Βήμα 3ο: Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά και ρίξτε μια ματιά στους γύρω κήπους. Βρείτε αυτούς που έχουν την πιο ωραία εμφάνιση και σημειώστε τα είδη βλάστησης που περιλαμβάνουν, ώστε να μπορέσετε να τους "αντιγράψετε".

* Βήμα 4ο: Επειδή δεν είναι πάντοτε εύκολο να φυτέψετε γκαζόν στην ταράτσα, χρησιμοποιήστε μεγάλες ζαρντινιέρες (κατά προτίμηση από ξύλο) για να φυτέψετε δέντρα και θάμνους. Όταν αυτά τα φυτά ψηλώσουν, θα σχηματίσουν ένα αδιαπέραστο πράσινο τοίχος που θα σας προστατεύει πλήρως από τα αδιάκριτα βλέμματα των γειτόνων.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά χωμάτινα παρτέρια στις γωνίες της ταράτσας και να φυτέψετε μερικά φυτά παντός καιρού, όπως είναι η γιούκα, τα φοινικοειδή, η αγγελική και τα κυπαρίσσια leiland  golden ή crest. Εξαιρετικά διακοσμητική είναι και η ελιά, την οποία μπορείτε να την προμηθευτείτε μέσα σε μια μεγάλη γλάστρα και να τη μεταφυτεύεται σ ένα σχετικά φαρδύ παρτέρι, ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν φυσιολογικά οι ρίζες σε συνθήκες βλάστησης.
Σφυγμός

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια