Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νίκος Κωνστάντης: Δεν θα δούλευα ξανά με...

To Νίκο Κωνστάντη, έναν από τους καλύτερους art directors που έχουμε στην Ελλάδα, φέτος τον πααρκολουθούμε δύο φορές την εβδομάδα στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μου», όπου μας προτείνει έξυπνες και οικονομικές λύσεις για να μεταμορφώσουμε και να ομορφύνουμε το σπίτι μας.
Τον Νίκο τον γνωρίζω πολλά χρόνια και πέρα από το ταλέντο του, τον εκτιμώ βαθιά για το γεγονός πως λέει πάντα με ειλικρίνεια  αυτό που νιώθει,…

Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει και σε αυτή την συνέντευξη.
Από την Κυριακή Μιχελιουδάκη
 
Φέτος σε βλέπουμε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά…
Αποφάσισα μετά από πολλές προτάσεις που είχα  να συνεργαστώ με τη Φαίη γιατί την ήξερα πιο πριν και γενικά μου πήγαινε πιο πολύ σε αυτό που ήθελα να δώσω εγώ στο κόσμο. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και βαριέται ασύστολα να βλέπει κάποιον να του το παίζει έξυπνος. Η Φαίη μου το έδωσε αυτό και αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί της.

Πως είναι από κοντά η Φαίη και ο Γιώργος;
Τη Φαίη την γνωρίζω καλύτερα…ο Γιώργος είναι πολύ φιλικός με όλους, είναι ένα μεγάλο- μικρό παιδί που γυρίζει γύρω- γύρω  από τα πράγματα.  Μερικές φορές μας κάνει ζημιές και  αταξίες, όμως αυτό είναι και η γοητεία του πρωινού η χημεία που έχουν και γι’ αυτό είναι και πρώτο.
Βλέπουμε τη Φαίη συχνά να σε βοηθάει σε ότι φτιάχνεις.
Η Φαίη κάθε φορά που κάνουμε κάποιο θέμα συνεργάζεται πολύ μαζί μου. Το κάνουμε πάντα αυτό γιατί ο κόσμος  θέλει να βλέπει τη Φαίη να κάνει πράγματα και εκείνη. Γιατί αν μπορεί να το κάνει η Φαίη μπορεί να το κάνει και η κυρία που μας βλέπει από το σπίτι και ταυτίζεται μαζί της. 

Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που έχει συμβεί στο «Πρωινό μου», την ώρα που εμείς δεν βλέπουμε;
Αστεία πράγματα γίνονται συνέχεια. Τα πιο αστεία  που γίνονται στα παρασκήνια είναι όταν η Φαίη μαγειρεύει με τον Άκη. Τότε  γίνεται ένας μεγάλος χαμός και δεν ξέρω αν θυμάσαι, κάποια στιγμή η Φαίη ανακάτευε αβγά και έπεσαν μέσα τσόφλια. Στο break η Φαίη επέμενε να βρει τα τσόφλια λες και κάποιος θα έτρωγε το φαγητό… γελάσαμε πολύ!!!

Που οφείλεται η επιτυχία της εκπομπής κατά τη γνώμη σου;
Η επιτυχία της είναι ότι η Φαίη και ο Γιώργος  είναι δυο αληθινοί άνθρωποι και προσπαθούν με όλους τους υπόλοιπους, αυτούς  που «φιλοξενούν» να τους κάνουν να νιώσουν πως έχουν πάει επίσκεψη στο σπίτι τους. Έχουν την εντύπωση ότι το πλατό είναι σπίτι τους και αυτό είναι η μαγεία. Ο Γιώργος  χαλαρώνει  και έχει συμπεριφορά που κάποιος έχει στο σπίτι του και όχι ένας παρουσιαστής που σε υποδέχεται στο πλατό.

Ποια συνεργασία σου δεν θα ξεχάσεις
Από τα πρόσωπα που έχω συνεργαστεί δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνεργασία μου με τον Βλάσση Μπονάτσο που ήμασταν πάνω από φίλοι, με την Σοφία Αλιμπέρτη,  με την Ρούλα Κορομηλά που ξεκινήσαμε και σχεδόν μαζί στον Πρωινό Καφέ το 1990 και  με την Ελένη Μενεγάκη. Ξεχωρίζω την Πόπη Τσοπανίδου και την Ρίκα Βαγιάννη, που κάναμε το  «10 -12» . Τότε συνειδητοποίησα ότι  το να είσαι star πρέπει  και να το υποστηρίζεις. Είδα την Ρίκα και στο πλατό και έξω από το πλατό να είναι μια αληθινή star και λυπάμαι πάρα πολύ που μια τόσο σημαντική παρουσιάστρια  και δημοσιογράφος έφυγε στην Αυστραλία και στην κρατική τηλεόραση έχουν μείνει άνθρωποι που δεν έχουν αξία και κανέναν λόγο να υπάρχουν.
 
Με ποιον δεν θα δούλευες ξανά;
Με πολλούς δεν θα ξαναδούλευα. Δεν θα δούλευα ξανά με ανθρώπους άφιλους. δηλαδή  αυτούς που όσο είσαι μέσα στα πράγματα και έχεις δουλειά είσαι καλός, είσαι και φίλος είσαι και γείτονας, είσαι και δικός τους άνθρωπος και  με το που σβήνει η κάμερα χάνονται.. Δεν θα ξαναδούλευα σαφώς με την Σοφία Αλιμπέρτη, δεν θα δούλευα ξανά με τη Ρούλα Κορομηλά  γιατί τα πράγματα που κάνει είναι τελείως διαφορετικά. Μην ξεχνάς ότι οι ιδέες όλες αυτές με τα σπίτια, είναι της Ρούλας. Πριν γίνουν στο εξωτερικό αυτόνομες εκπομπές εμείς τα είχαμε κάνει. Δεν θα ξαναδούλευα ποτέ με την Τατιάνα Στεφανίδου και δεν θα πήγαινα ούτε σαν καλεσμένος στην εκπομπή της, παρόλο που το έκανα μια φορά και το μετάνιωσα εκείνη τη στιγμή. Μου την είχαν στήσει… ήταν Χριστούγεννα και  θα έκανα ένα φιλανθρωπικό που θα το έπαιζε  το κανάλι και ενώ δούλεψα πάρα πολλές μέρες για  να πάρω πράγματα, να στήσω, να κάνω όλη την προετοιμασία …ξαφνικά στο πλατό με χρησιμοποίησαν πάρα πολύ ώστε να κάνω και κάποια θέματα. Αμέσως μετά  η Τατιάνα έβγαλε τον στυλίστα της να κάνει ένα παρόμοιο θέμα με έμενα και αυτό με έθιξε, με πρόσβαλλε και της το είπα με ένταση και θυμό. Μου απάντησε ότι δεν το ήξερε, ότι στεναχωρήθηκε και κάπως έτσι δεν επικοινωνήσαμε ποτέ ξανά.
 Με την Ελένη Μενεγάκη πως ήταν η συνεργασία σου;
Με την Ελένη Μενεγάκη ήταν άψογη η συνεργασία μου. Μου έδινε χρόνο και χώρο να κάνω την δουλειά μου και πολλές φορές κάναμε και δεύτερο θέμα  μέσα στη ίδια μέρα. Με την Ελένη ευχαρίστως θα ξαναδούλευα σε μια άλλη φάση της ζωής μου. Δεν θα άφηνα την Φαίη για τίποτα γιατί  εκτός του ότι είναι φίλη μου, ξέρει να σε στηρίζει και έχω έρθει  λίγο πιο κοντά της από όλους όσους έχω δουλέψει μέχρι τώρα.

Υπάρχει φτώχεια στα κανάλια λόγω της οικονομικής κρίσης;
Δεν καταλαβαίνω γιατί τα κανάλια έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Τα κανάλια έχουν τους πόρους, έχουν την διαφήμιση που σαφώς είναι πεσμένη, αλλά πάντα υπάρχει προοπτική να πάνε καλά. Υπάρχει μια φτήνια παντού… στη συμπεριφορά, στους χρόνους, στα σκηνικά, στα χρώματα, στα έπιπλα, στα ρούχα, υπάρχει φτήνια σε όλα τα κανάλια. Βλέπεις το πρωινό Αnt1 και το πρωινό του Mega. Του Μega   είναι ένα πολύ φωτεινό σκηνικό χωρίς να έχει πολλά και βλέπεις στον Ant1 αυτό που μου θυμίζει το  τραγούδι, «βρέχει στη φτωχογειτονιά». Είναι κάτι τελείως διαφορετικό, παρόλο που με την Σίσσυ έχουμε δουλέψει όταν ήταν στον Αρναούτογλου. Την συμπαθώ και  βάζω κάποια πράγματα πίσω της παρόλο που είναι δεύτερη… και όπως λέει και μια φίλη μου καλύτερα τελευταία πάρα δεύτερη. Πιστεύω ότι ήταν πολύ βιαστικό να βάλουν τη Σίσσυ τόσο μπροστά. Θα έπρεπε να δοκιμαστεί σε πιο μικρά και αργότερα να κάνει κάτι μεγάλο. Θα μπορούσε στη θέση της να είναι η Μαρία Μπεκατώρου, που είναι πολύ σπουδαία.

Ποιο πλατό σου αρέσει;
Κανένα πλατό στην Ελληνική τηλεόραση δεν είναι καλό, θα σε απογοητεύσω… Με άριστα το 10 όλα είναι κάτω του 5.

Αυτό ισχύει και για το «Πρωινό μου»;
 Το σκηνικό του Mega είναι υποφερτό… δεν με ενθουσιάζει, είναι πολύ καλά φωτισμένο και έχει όμορφα χρώματα. Πέρα από αυτό τίποτα άλλο.

Η Ελεονώρα Μελέτη ή η Ελένη Μενεγάκη σου αρέσει πιο πολύ στην μεσημεριανή ζώνη;
Η Ελεονώρα είναι πιο φρέσκια, ζωντανή, αυθόρμητη… όταν είμαι σπίτι και έχω επιλογή να δω Ελεονώρα ή Ελένη, σαφώς θα δω Ελεονώρα, όμως  συμπαθώ πιο πολύ την Ελένη… την Ελεονώρα θα την ήθελα πιο σύγχρονη, έχει την δυνατότητα.

Το «Με το δεξί», με τον Σπύρο Σούλη πως σου φαίνεται;
Η εκπομπή του Σπύρου Σούλη μου φαίνεται συμπαθητική, χωρίς να την έχω δει ολόκληρη γιατί δεν αντέχω την μιζέρια που συμβαδίζει με όλους τους Έλληνες. Θα ήθελα πιο δροσερά πράγματα, πιο καινούργια, δεν την απορρίπτω αλλά δεν την βλέπω.
 
Είχες ποτέ πρόβλημα με κάποιον από αυτούς που συνεργάστηκες;
 Με όσους έχω συνεργαστεί δεν μου έχουν κάνει υποδείξεις η παρατηρήσεις γιατί γνώριζαν ότι είμαι πολλά χρόνια σε αυτή τη δουλειά .Ο Γρήγορης Αρναούτογλου ενώ στην εκπομπή του είχα τα καλύτερα νούμερα κάθε μέρα, είχε  πάντα να μου κάνει μια παρατήρηση, για το πώς   να το στήσω, πώς να κάνω κάθε θέμα… Όμως δεν του είπα ποτέ τίποτα γιατί ήταν ο παρουσιαστής και τον σεβόμουν.

Ποιος από αυτούς που συνεργάστηκες ήταν άλλος άνθρωπος μπροστά στις κάμερες και άλλος από πίσω;
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχω δουλέψει μαζί τους είναι άλλοι μπροστά και άλλοι πίσω. Καλύτερα να σου πω ποιοι είναι το ίδιο μπροστά και πίσω. 
Μπορώ να σου πω ότι η Φαίη είναι καλύτερη πίσω από τις κάμερες με όλους, παρά μπροστά. 
Μπροστά βγάζει ότι μπορεί να είναι και λίγο απόμακρη… 
Η Φαίη θα ήθελες να είναι η αδελφή σου, εγώ πάλι θα ήθελα να είναι ξαδέρφη μου.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για του χρόνου;
Έχω μιλήσει με ένα μεγάλο κανάλι που μου έχουν κάνει μια πρόταση,  αλλά δεν ξέρω αν θα τη δεχτώ… ότι και να κάνω, ότι και να δείξω, του χρόνου θα είμαι με την Φαίη,  στο «Πρωινό Μου».
www.entertv.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια