Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aγροτικός Ανθοκομικό​ς Συνεταιρισ​μός Φυτωριούχω​ν Αχαρνών Αττικής

Από εδώ διατίθεται το 80% των ελληνικών φυτών.
*   Ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής λειτουργεί επί 50 χρόνια με συμμετοχή 290 Ελλήνων παραγωγών.
*   Πρόκειται για την κεντρική ανθαγορά, απ όπου διατίθεται σε όλη την Ελλάδα το 80% της ελληνικής παραγωγής. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η λειτουργία.....

 αντίστοιχης ανθαγοράς στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μικρότερης εμβέλειας.
*   Ο χώρος των γλαστρικών φυτών είναι 10 στρέμματα, ενώ ο περιβάλλων χώρος φτάνει τα 25.
*   Η πλειονότητα των ειδών προς διάθεση είναι ελληνικής παραγωγής. Διατίθενται, πάντως, και ορισμένα είδη εισαγωγής.
*   Πελάτες έρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από βαλκανικές χώρες: Αλβανία κυρίως, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σκόπια.
*   Την άνοιξη, οι πωλήσεις διαμορφώνονται ως εξής: 70% εποχικά φυτά (δηλαδή ανθοφόρα, όπως γαρδένιες, καμέλιες, πετούνιες, κατιφέδες, πανσέδες), καθώς και κηπευτικά και αρωματικά.
*   Εκτός από τα φυτά, στην αγορά υπάρχουν όλα τα είδη για την ολοκληρωμένη παρουσίαση ενός κήπου (γλάστρες, χώματα, εργαλεία κήπου, ενώ παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη από γεωπόνο - έμπορο, ο οποίος διαθέτει και βιολογικά λιπάσματα).
*   Ο συνεταιρισμός προβάλλει το ελληνικό φυτό μέσα από τη διοργάνωση τριών ετήσιων εκθέσεων:
Πλατεία Κοραή, Πειραιάς: έως 13/5
Ακτή ΕΟΤ Βάρκιζας: έως 13/5
Πλατεία Κοτζιά: 25/5 - 10/6
"Να προτιμάτε τα ελληνικά ανθοκομικά προϊόντα"
Ιδιαίτερα υπερήφανη δηλώνει για το συνεταιρισμό η γενική διευθύντρια του, Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, και "ψυχή" του χώρου, κυρία Ολυμπία Κοντοστεργίου: "Εδραιωμένος αποκλειστικά σε ίδια κεφάλαια, μοναδικά οργανωμένος, βασισμένος κυρίως σε οικογενειακές επιχειρήσεις, λειτουργεί μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης"

Η ίδια δεν παραλείπει να δώσει το στίγμα της ελληνικής ανθοκομίας, στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα στους καταναλωτές: "Αν και σήμερα όχι μόνο δεν ανοίγουν νέες επιχειρήσεις, αλλά κλείνουν, είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι μόνοι τους οι Έλληνες παραγωγοί έχουν κάνει την ελληνική ανθοκομία ανταγωνιστική έναντι των Ολλανδών, των Βέλγων, των Δανών.

Ξεκινάει μάλιστα προσπάθεια σε εξαγωγές με πρόσφατη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις, στην Κωνσταντινούπολη και αλλού.
 Δεδομένου ότι η ελληνική ανθοκομία αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αφενός η κρατική υποστήριξη θα ήταν ευπρόσδεκτη, αφετέρου θα βοηθούσε ιδιαίτερα η προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών στα εγχώρια ανθοκομικά προϊόντα".
Βασιλική Χρυσοστομίδου/"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια