Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εποχή κατάλληλη για να φυτέψετε ροδακινιά

Αν κάποιος δοκιμάσει "σπιτικό" ροδάκινο που ωρίμασε με την ησυχία του στο δέντρο, μάλλον δεν θα μπορέσει να ξαναφάει αγορασμένο από το σούπερ μάρκετ.
Το φρούτο σε κατακλύζει με το άρωμα και τη γεύση του.
Και μόνο για το λόγο αυτό αξίζει να καλλιεργείστε μια ροδακινιά.
Σίγουρα θα αποτελέσει ιδιαίτερο στολίδι του κήπου ή του μπαλκονιού σας, μια και στην πλήρη ανθοφορία της, στα μέσα Μαΐου, είναι από τα πιο όμορφα δέντρα που έχετε δει.
Φυτέψτε τώρα τα μικρά δεντράκια σε αμμοπηλώδες έδαφος που αποστραγγίζεται καλά. Προστατέψετε εκείνα που ήδη έχετε από τους ανοιξιάτικους παγετούς, επειδή τα μπουμπουκάκια και τα άνθη είναι ευαίσθητα στο κρύο.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φροντίστε το επαρκές πότισμά της γιατί αγαπάει την υγρασία.
Ανταποκρίνεται πολύ καλά στη λίπανση με κοπριά και επειδή συνήθως παράγει περισσότερους καρπούς από όσους μπορεί να κρατήσει θα πρέπει να τους αραιώσετε (μην το αμελήσετε αυτό γιατί κινδυνεύει να σπάσει από το βάρος τους το δέντρο).
Η ροδακινιά προσβάλλεται από επίμονες ασθένειες (όπως το ωίδιο) τις οποίες μπορείτε να καταπολεμήσετε ακολουθώντας τις συμβουλές του γεωπόνου σας ή να επιμείνετε με ψεκασμούς με χαλκό εναλλάξ με πράσινο σαπούνι ενισχυμένο με οινόπνευμα ή βόρακα.
Ιδέες & Λύσεις

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια