Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το βραβείο Έργο Ζωής στην Μαρία Μποβολή

Η Μαρία Μποβολή έλαβε το βραβείο "'Εργο Ζωής" της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί". Κοινωνική λειτουργός από το 1955. Υπηρέτησε στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας, στη ΧΕΝ Θεσσαλονίκης, στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, στο προνοιακό πρόγραμμα Παιδικής Προστασίας Αναπήρων και Υιοθεσίας. Από το 1975, στην Κατερίνη, αφιερώνεται στη........

 φροντίδα παιδιών με αναπηρίες.

Τον Δεκέμβριο του 1979 ιδρύεται το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης", το 1980 ξεκινά η λειτουργία του Ειδικού Παιδικού Σταθμού, το 1983 φροντίζει για τις διακοπές των ατόμων με αναπηρίες και της παραχωρείται κατασκηνωνικός χώρος από τη "Χριστιανική Αδελφότητα" της Μητρόπολης, την οποία εποπτεύει και λειτουργεί με εθελοντές.

Το 1989 πραγματοποιείται το όνειρο "το Δικό μας Σπίτι" και ξεκινά η λειτουργία τους Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας - Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες. Τέλος του 1993 αποφοιτούν τα πρώτα άτομα με αναπηρίες από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το "Μαζί με το Παιδί" ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί ένωση 10 κοινωφελών φορέων, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό των παιδιών και νέων ατόμων που έχουν ανάγκη βοηθείας και αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό, ενδοοικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή τον θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς του.

Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων. Λειτουργεί τη "Γραμμή Βοήθειας 115 25 Μαζί για το Παιδί", μια δωρεάν γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει συμβουλές και ατομικά ραντεβού, κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς.
Περισσότερες πληροφορίες στο site www.mazigiatopaidi.gr και στο τηλέφωνο 210 74. 82. 690.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια