Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σύζυγος έφτιαξε ειδικό ποδήλατο για ποδηλασία της σύζυγό του με Αλτσχάιμερ

Οι άνθρωποι λένε πολλά πράγματα για την αγάπη: πώς η αγάπη είναι για πάντα, πώς η αγάπη μπορεί να σας απελευθερώσει, πώς η αγάπη είναι η απάντηση σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Ενώ ορισμένοι το θεωρούν κλισέ, άλλοι έχουν διαφορετική εμπειρία και παίρνουν αυτές τις δηλώσεις για γεγονότα.
Και κάθε τόσο, συναντάμε μια ιστορία που προσθέτει εγκυρότητα σε ό,τι λένε οι άνθρωποι για την αγάπη, ιδιαίτερα ότι όλα είναι δυνατά με αγάπη, παρά το ότι ακούγεται σαν παραμύθι.
Το 2004, όταν η υγεία της Glad άρχισε να μειώνεται με ανησυχητικό ρυθμό και διαγνώστηκε με νόσο του Αλτσχάιμερ.
Ο Bill και η Glad είναι μαζί για πάνω από 50 χρόνια, μοιράζονται την αγάπη τους για τον άλλον και την αγάπη τους για ποδηλασία
Το ζευγάρι έχει περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του σε εξωτερικούς χώρους, κυρίως ποδηλασίας. Ο Bill υπενθυμίζει ότι τα ποδήλατα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους, και με την Glad να μην είναι τόσο κινητή όσο ήταν - τόσο πολύ που τώρα έχει μεγάλο πρόβλημα να περπατά μόνη της χωρίς να πέφτει - φάνηκε ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες τους είχαν τελειώσει .
Ωστόσο, ο Μπιλ δεν θα το παραιτούσε, ορκίστηκε ότι θα έκανε τα πάντα για τη σύζυγό του Γκλάντ. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, ο Μπιλ είχε μια ιδέα να κατασκευάσει ένα ειδικό ποδήλατο, ένα που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα άτομο που είναι ανίκανο για την κινητικότητα που θα χρειαζόταν ένα κανονικό ποδήλατο.
Αυτή ήταν η αρχή της "καρέκλας ποδηλάτου", ένα παιχνίδι με τις λέξεις "ποδήλατο" και "αναπηρικό καροτσάκι". Ο Μπιλ έζησε στο εξωτερικό για χρόνια και εμπνεύστηκε σε μεγάλο βαθμό από την εφευρετικότητα εκεί, που οδήγησε στη δημιουργία της καρέκλας ποδηλάτου.
Λέγεται ότι έφτιαξε ένα σχέδιο και το πήρε στον φίλο του Ken McKenzie για κατασκευή. Το αποτέλεσμα ήταν η καρέκλα ποδηλάτου που μπορείτε να δείτε εδώ: ένα παλιό ποδήλατο μωρού-μπλε (στην περίπτωση του Bill και Glad) τροποποιήθηκε ώστε να έχει έναν τροχό στην πλάτη και δύο τροχούς στο μπροστινό μέρος με μια καρέκλα,  ζώνη ασφαλείας και στηρίγματα ποδιών εξοπλισμένα μεταξύ τους.
Η κινητικότητα ήταν ένα από τα πράγματα που υπέφερε περισσότερο σε αυτήν, αλλά ο Μπιλ είχε μια ιδέα να σώσει το πάθος τους για ποδηλασία
Οι δύο συνεχίζουν να μοιράζονται βόλτες μέσα από τα τοπικά πάρκα και τις παραλίες με την Glad μπροστάο και ο Bill στο πίσω μέρος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια