Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νίκος Απέργης 1947-2012

Πολυτάλαντος, δραστήριος και πολύ αγαπητός υπήρξε ο Νίκος Απέργης που έφυγε από τη ζωή χθες. Ο γνωστός ηθοποιός της «Λάμψης», εκτός από την υποκριτική, αγάπησε εξίσου την πολιτική, αλλά και τη διαφήμιση.
Ο Νίκος Απέργης, που έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, έγινε ιδιαίτερα γνωστός, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό, μέσα από τη δημοφιλή σειρά «Λάμψη», το έργο του Νίκου Φώσκολου που σημείωσε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1990.

Δεύτερη μεγάλη αγάπη μετά την υποκριτική υπήρξε για το Νίκο Απέργη η πολιτική. Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων επί έξι συνεχόμενος τετραετίες, διετέλεσε Αντιδήμαρχος και πέρασε σχεδόν από τη θέση του υπεθύνου για όλους τους τομείς στο Δήμο.

Ο δημοφιλής ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Μαρία Κυβέλου, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2005, νικημένη και αυτή από τον καρκίνο. Μαζί απέκτησαν ένα γιο.
Το 1969 αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο, το ραδιόφωνο την Τηλεόραση και τον Κινηματογράφο κυρίως ως ηθοποιός, αλλά και με πολλές ιδιότητες. (Συγγραφέας, Σκηνογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρικός επιχειρηματίας).Μάλιστα, ο Νίκος Απέργης βραβεύτηκε, ως συγγραφέας, για το θεατρικό έργο του οι «Σφουγγαράδες».

Πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές: «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Γειτονιά», «Ιστορίες αγάπης», «Πανθέοι»,«Λάμψη».

Επίσης ο δημοφιλής αδελφός του Γιάνκου Δράκου, από το 1982 και μετά ασχολήθηκε παράλληλα με το Marketing και την Διαφήμιση.

Σε ότι αφορά την πολιτική, η οποία υπήρξε μια μεγάλη αγάπη για το Νίκο Απέργη, αξίζει να αναφέρουμε όλες τις σχετικές δράστηριότητές του στο χώρο :
Εντάχθηκε στη ΝΔ το 1974 μετά από πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Διετέλεσε συνιδρυτής Γραμματέας και Πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης ηθοποιών. Επίσης ήταν πρόεδρος της ειδικής κομματικής οργάνωσης πολιτιστικών φορέων της Ν.Δ, αλλά και ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Ηθοποιών» που κατέκτησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή στη διοίκηση του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος ακροάματος».
Μέλος της Ομάδας κοινοβουλευτικού έργου Πολιτισμού της Ν.Δ
Όπως προαναφέραμε, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος επί 6 συνεχείς τετραετίες στον Δήμο Αθηναίων Διετέλεσε Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος κατά περιόδους σε όλες σχεδόν τις δημοτικές δραστηριότητες. (Από την ίδρυση της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, την ίδρυση της A.T.V (Αθήνα Ανεξάρτητη τηλεόραση) - που υπήρξε ο προπομπός της ιδιωτικής τηλεόρασης - ως τους τομείς Στρατηγικού σχεδιασμού, Παιδείας, Οικονομικών, Τεχνικών, Καθαριότητας, Πρασίνου - Τελευταία δραστηριότητά του η Προεδρία του Οργναισμού Νεολαίας και Άθλησης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια