Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές για νοστιμότατη γαλοπούλα!

.
Για να αποφύγετε ανεπιθύμητα… σκασίματα, φροντίστε ώστε η κοιλιά της γαλοπούλας να μην “τεντώσει” από υπερβολική ποσότητα γέμισης. Θα διαπιστώσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος ότι η γέμιση αυξάνει σε όγκο. 
Προκειμένου να κρατήσει η γαλοπούλα τη γέμιση στο εσωτερικό της και να διατηρήσει το σχήμα της, μην ξεχάσετε να δέσετε τα πόδια της μεταξύ τους με έναν ειδικό σπάγκο που θα αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες του φούρνου.

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ένα αξιοπρεπές γευστικό και αισθητικό αποτέλεσμα, αποφύγετε να αφήσετε τη γαλοπούλα να ξεραθεί επιφανειακά κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου ψησίματος. Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να την αλείψετε εξωτερικά με βούτυρο.

Μία ακόμα ιδέα για να βελτιώσετε την εμφάνιση του φαγητού σας αλλά και να προσθέσετε έξτρα γεύση στη σάλτσα του, είναι να χρησιμοποιήσετε ροδέλες πορτοκαλιού, τις οποίες θα απλώσετε γύρω και πάνω από τη γαλοπούλα μέσα στο ταψί σας.

Για να βεβαιωθείτε αν η γαλοπούλα σας έχει ψηθεί αρκετά, τρυπήστε το παχύτερο σημείο του μπουτιού της με μια πιρούνα. Αν το ζουμί που βγαίνει είναι διαφανές, τότε είστε έτοιμοι!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια