Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Aπο μικρές στα βάσανα της Showbiz

*  Τιλάν Μπλοντό
Η μόλις 10 ετών Τιλάν Μπλοντό από τη Γαλλία είχε προκαλέσει σάλο με τις σέξι φωτογραφίσεις της. Η νέα...Μπριζίτ Μπαρντό - όπως έσπευσαν να τη βαφτίσουν- στα 5 της περπάτησε για πρώτη φορά σε επίδειξη μόδας του Ζαν - Πολ Γκοτιέ και έκτοτε απέκτησε δική της ιστοσελίδα, συνεργάστηκε με την παρισινή "Vogue" και έγινε "πρώτο όνομα" στο χώρο.
Η μικρή Γαλλίδα δεν είναι φυσικά η πρώτη που τάραξε τα νερά.
Από τις αδερφές Μέρι - Κέιτ και Ασλεϊ  Όλσεν και την Ντρου Μπάριμορ παλαιότερα, που συμμετείχε σε διαφημιστικά σποτ από την ηλικία των ...11 μηνών, η λίστα με τα παιδιά - θαύματα στη βιομηχανία του θεάματος είναι μεγάλη.
"Μικρέ κυρίες" που κάνουν ενέσεις μπότοξ, και αστέρια του Χόλιγουντ που δεν έχουν καν τελειώσει το γυμνάσιο.
Στο έλεος μιας βιομηχανίας που διψά για ολοένα και πιο φρέσκα πρόσωπα, ανήλικες στάρλετ με άδεια βλέμματα θυσιάζουν καθημερινά την παιδικότητά τους. Στις πιο πρόσφατες καταχωρήσεις ανήκει η 14χρονη Χέιλι Στάινφελντ, η σταρ που έκλεψε την παράσταση στο φιλμ "Αληθινό θράσος" και είναι το νέο πρόσωπο της Miu Miu.
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2008/04_03/5YoungJolieMcCall_468x458.jpg
*  Αντζελίνα Τζολί, από 16 ετών σε πόζες που προκαλούν...
Η σέξι πρωταγωνίστρια με τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες ήταν κάποτε ένα άγνωστο, φιλόδοξο μοντέλο με ένα ιδιαίτερο πρόσωπο. Μια σειρά από ελάχιστα γνωστές φωτογραφίες της που ήρθαν στο φως το 2008 απεικονίζουν μια 16χρονη κοπέλα - μαθήτρια στο γυμνάσιο του Μπέβερλι Χιλς - να ποζάρει σε αποκαλυπτικές πόζες, επιδεικνύοντας στο φακό τα διάσημα χείλη της.
http://haiku.blogs.com/celebrity/_img_196_2653_1024_britney-spears-topless-rolling-stone-cover.jpg
*  Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μποϊκοτάζ από θεοσεβούμενους.
Η διάσημη ποπ σταρ ήταν ήδη 18 ετών όταν κυκλοφόρησε το ιστορικό πλέον τεύχος του "Rolling Stone", στο οποίο ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, ντυμένη προκλητικά. Οι αντιδράσεις, παρ όλα αυτά, ήταν έντονες. Η Αμερικανική Οικογενειακή Ένωση (AFA) αποκάλεσε τη φωτογράφηση ένα άκρως "ενοχλητικό κράμα αθωότητας και σεξουαλικότητας" και κάλεσε "τους θεοσεβούμενους Αμερικανούς να μποϊκοτάρουν το άλμπουμ της"

*  Μπουρκ Σιλντς, προκάλεσε σάλο στα 15 της.
Το 1980, χάρη στο καλλίγραμμα σώμα της ηθοποιού, τα τζιν του σχεδιαστή Κάλβιν Κλάιν έγιναν απαραίτητο αξεσουάρ για τις εφήβους. Το πρόβλημα; Η σέξι πρωταγωνίστρια ήταν μόλις 15 ετών την περίοδο της φωτογράφισης και οι προκλητικές της πόζες είχαν προκαλέσει σάλο.

*  Ντακότα Φάνινγκ, απαγόρευσαν τη διαφήμιση.
Η διαφήμιση του νέου γυναικείου αρώματος "Oh Lola" με την υπογραφή του Μαρκ Τζέικομπς και πρωταγωνίστρια τη 17χρονη ηθοποιό απαγορεύτηκε στη Βρετανία. Η ρυθμιστική αρχή για τις διαφημίσεις τη θεώρησε "υπερβολικά σέξι". Σε μία από τις επίμαχες φωτογραφίες η ανήλικη σταρ του "Twilight" ποζάρει ως άλλη Λολίτα με ένα κοντό ροζ φόρεμα και ένα μπουκάλι άρωμα ανάμεσα στα πόδια της.

*  Μάιλι Σάιρους, η "Χάνα Μοντάνα" και η Ντίσνεϊ.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2008, όταν κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος του "Vanity Fair" με τις ημίγυμνες φωτογραφίες της, η Μάιλι Σάιρους ήταν η χαριτωμένη "Χάνα Μοντάνα" που λάτρεψαν εκατομμύρια έφηβοι σε όλο τον κόσμο. Η Άνι Λίμποβιτς μεταμόρφωσε με το φακό της τη νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιό σε μια σέξι γυναίκα και προκάλεσε σάλο στα γραφεία της Disney. Η πρόωρη ενηλικίωσή της απογοήτευσε χιλιάδες θαυμαστές της.

*  Λότι Μος, οι οίκοι μόδας "σφάζονται για την 13χρονη Λότι.
Όταν η Κέιτ Μος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας τον περασμένο Ιούλιο όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στη βασίλισσα της παρασέλας. Μέχρι τη στιγμή που η 13χρονη αδελφή της Λότι - ένα από τα 15 λευκοντυμένα παρανυφάκια με τα λουλούδια στα μαλλιά - έκλεψε την παράσταση και τα φλας.
Λίγους μήνες μετά, οι πρώτες της φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, τα πρακτορεία "σφάζονται" για ένα αποκλειστικό συμβόλαιο μαζί της, ενώ ο Μάριο Τεστίνο, ο φωτογράφος των σταρ, ετοιμάζεται να την αποθανατίσει. Κι όλα αυτά πριν καν κλείσει τα 14. Την ηλικία δηλαδή που η αδελφή της έκανε το δικό της ντεμπούτο στο χώρο της μόδας.....
"Πρέπει να αρπάζεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται, έτσι δεν είναι; Αν τα πράγματα πάνε καλά για τη Λότι και κλείσει κάποιες δουλειές, αυτό θα τη βοηθήσει στο μέλλον" λέει ο πατέρας της. "Είναι πολύ μικρή ακόμη για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Όταν μεγαλώσει θα το αποφασίσει η ίδια" η άποψη της μητέρας......

......Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Το πρακτορείο μοντέλων Gear από τον επόμενο μήνα εγκαινιάζει εκστρατεία για καινούργια ταλέντα, πιο μικρά σε ηλικία.
"Τα 13χρονα είναι ακόμα παιδιά, όμως τα 13 είναι πλέον η ιδανική ηλικία που αναζητούν οι μεγάλες φίρμες στην Ευρώπη. Στα 16 τους τα μοντέλα θεωρούνται πλέον μεγάλα" εξηγεί η υπεύθυνη του πρακτορείου, Ναόμι Φιτζέραλντ.

Για άλλους φταίνε οι γονείς. Για άλλους το ίδιο το "σταρ σύστεμ". ΄Οπως και να χει, οι οργανώσεις για την προστασία των παιδιών βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στον ψυχισμό των παιδιών που ωριμάζουν πρόωρα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια