Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

O B' Παγκόσμιος στο twitter!

Του , αρθογράφου Τεχνολογίας στην αγγλική Telegraph όπου δημοσιεύτηκε το άρθρο.
Ο λογαριασμός στο twitter είναι @ RealTimeWWII , και κάνει έως και 40 tweets κάθε μέρα έχοντας προσελκύσει περίπου 86.000 followers καθώς οι γερμανικές δυνάμεις προελαύνουν στην ....

Ευρώπη το φθινόπωρο του 1939.
Περιγράφει μεγάλες στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από τα πεδία της μάχης και βάζει σύγχρονες του πολέμου φωτογραφίες και υλικό από τα τότε επίκαιρα.
Δημιουργημένο από τον 24χρονο Alwyn Collinson, το έργο είναι μια προσπάθεια να «βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο τότε".
"Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω το Twitter για να ζωντανέψω το παρελθόν, κάνοντας τους ανθρώπους να το αντιληφθούν, όπως οι άνθρωποι το έβλεπαν τότε, χωρίς το πλεονέκτημα της απόστασης», είπε.
"Θέλω να δει ο κόσμος ότι οι άνθρωποι τότε ήταν ακριβώς όπως είναι τώρα."
Η πιο φορτωμένη μέρα για το λογαριασμό μέχρι σήμερα ήταν η 26 Σεπτεμβρίου, όταν η Βέρμαχτ εξαπέλυε την τελική επίθεση της στη Βαρσοβία. Ο κ. Collinson απεικόνισε τη μάχη χρησιμοποιώντας μαρτυρίες αυτοπτών Πολωνών στρατιωτών και πολιτών, συντομευμένες ώστε να συμμορφωθούν με το όριο των 140 χαρακτήρων του Twitter.
"Η ροή των τραυματιών είναι ασταμάτητη. Αφήνουμε αυτούς που πεθαίνουν στο διάδρομο - καθόλου χώρος στους θαλάμους" γράφει ένα tweet από την Jadwiga Sosnkowska, μια νοσοκόμα.
"Ο όγκος των tweets σίγουρα εξαρτάται από τα γεγονότα", είπε ο κ. Collinson. "Υλικό που να δείχνει τα πράγματα τα οποία ενδιέφεραν τότε τους ανθρώπους, όπως ρεπορτάζ εφημερίδων, είναι εύκολα διαθέσιμο στο διαδίκτυο."
"Ενημερώνω το λογαριασμό μόνος μου αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχουν ήδη εθελοντικές μεταφράσεις των tweets στα ισπανικά, πορτογαλικά και ρωσικά."
Ο κ. Collinson έχει αυτοδεσμευτεί να κάνει tweeting για όλη την εξαετή διάρκεια του πολέμου. Ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του, ήταν αιχμάλωτος από τους Ιάπωνες κατά την πτώση της Σιγκαπούρης, τον Φεβρουάριο του 1942.
«Δεν ανυπομονώ να φτάσω σε εκείνο το σημείο», είπε. "Ξέρω ότι τον επηρέασε για την υπόλοιπη ζωή του."
(μετάφραση Antidrasex)
www.salata.tv

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια