Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το φθινόπωρο στο σπίτι σας

Η αλλαγή των εποχών είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για ανανέωση. Ο καιρός αλλάζει κι εσείς πρέπει να του ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας.
Είναι φθινόπωρο και μια τέτοια νότα είναι απαραίτητη, ώστε να μην νιώθετε εκτός εποχής, γενικώς.
Δείτε και πάρτε ιδέες.....
Όλοι σκουπίζουν τα φύλλα του φθινοπώρου από τη αυλή τους ή τα κλωτσάνε όταν περπατούν. Άλλοι σκέφτηκαν να τα βάλουν στο σπίτι τους και η ιδέα δεν μου φαίνεται κακή, καθώς έτσι καταλαβαίνεις περισσότερο την εποχή που ζεις και την χαίρεσαι.

Με ζεστή φθινοπωρινή διάθεση το χαλί - φύλλο πέφτει ήσυχα στο σαλόνι σας. Είναι χειροποίητο, μάλλινο, φιλοτεχνημένο με μια θιβετιανή τεχνοτροπία.

Το Beaf Leaf δημιουργήθηκε από την συνεργασία των εταιρειών Matali Crasset και Nodus και αποτελεί βασική ατραξιόν στην έκθεση Le Blobterre de Matali, η οποία λαμβάνει χώρα στο Centre Pombidou στο Παρίσι μέχρι τις 5 Μαρτίου 2012.
Άλλη μια υπέροχη ιδέα της ίδιας εταιρείας είναι η ντουλάπα από φύλλα (για πολύ μινιμάλ χώρους).
Φύλλα πεσμένα στο πάτωμα, μπορούν να χρησιμεύσουν ως στοπ της πόρτας... Doorstopper του οίκου Invotis (Octopus).
Και μια είδηση εκτός σπιτιού...
Ο Έλληνας αρχιτέκτονας Μανώλης Αναστασάκης και ο συνεργάτης του Δημήτρης Φραγκιάς, που είχαν την ιδέα να "παγώσουν" φύλλα της πόλης απέσπασαν το Χρυσό βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Public Desigh Competition 2011 που προκηρύχθηκε στην Κορέα. Η πρότασή τους για μια πιο ελκυστική Σεούλ περιελάμβανε το "παγκάκι - φύλλο", έμπνευση από το δέντρο -σύμβολο της πόλης, ginkgo.
Για την κατασκευή του προτείνονται λαμαρίνα, ινομπετόν, πολυανθρακικό και μπαμπού. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια