Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Google doodles 1998

4 Σεπτεμβρίου 1998
Σήμερα, η διασημότερη μηχανή αναζήτησης γιορτάζει τα 25α της γενέθλια. Τηρώντας την παράδοση, η google δημοσίευσε ένα εορταστικό λογότυπο γενεθλίων.
Σήμερα η Google είναι διαθέσιμη σε 150 γλώσσες και 190 χώρες.
Η διάσημη μηχανή αναζήτησης που τιμά καθημερινά χιλιάδες προσωπικότητες και γεγονότα του κόσμου με τα παιχνιδιάρικα doodle της, έφτιαξε ένα αντίστοιχο και για την ίδια προκειμένου να γιορτάσει τα 20ά της γενέθλια.
Δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ κατάφεραν να ιδρύσουν την Google. Στόχος του εγχειρήματος του Λάρρυ Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν ήταν να οργανώσουν και να συγκεντρώσουν όλες τις πληροφορίες του κόσμου, χαρίζοντας σε όλους εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αυτές.
Το όνομα της μηχανής αναζήτησης προήλθε από τον αναγραμματισμό της λέξης «googol», ένα μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10.100 που γράφεται «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».
Μέχρι το 1998 οι δύο φοιτητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκατομμύριο δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους και δημιούργησαν τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης μέχρι και σήμερα.
2011
2018

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια