Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δύο αδέλφια έκαναν ομοφυλοφιλικούς γάμους

Οι ομογενείς Ερικ και Ιλίς Μπακόλα παντρεύτηκαν τους συντρόφους τους στο Δικαστικό Μέγαρο του Μανχάταν, παρουσία της μητέρας τους.
Τα αδέλφια Ελληνοαμερικανών κατάφεραν με το νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ να επισημοποιήσουν τις σχέσεις με τους συντρόφους τους και μάλιστα
ταυτόχρονα.

Οι γάμοι πραγματοποιήθηκαν την πρώτη κιόλας ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Equal Marriage Act», που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Ο Ερικ 41 ετών και η Ιλίς Μπακόλα 39 από το Μπρούκλιν επισημοποίησαν στις 24 Ιουλίου τις σχέσεις τους με τους Μάικλ Μπονάνο και Τζένα Γκλέιζερ αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει το "Εθνος" τα δύο αδέλφια είχαν ξεκινήσει τις σχέσεις με τους συντρόφους τους σχεδόν ταυτόχρονα πριν από περίπου 12 χρόνια.

Οπως δήλωσε η μητέρα τους Στέλλα Μπακόλα, η οποία βρέθηκε δίπλα στα παιδιά της την ξεχωριστή γι αυτά στιγμή, "είναι απίστευτο, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. 
Τώρα τα παιδιά μου θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχει κάθε παντρεμένο ζευγάρι". 

Η οικογένεια Μπακόλα ανακοίνωσε σε συγγενείς και φίλους τις ιδιαίτερες σχέσεις των δύο αδελφών πριν από τρία χρόνια.

Οπως δήλωσε ο Ερικ στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», "πηγαίναμε συχνά στην Αθήνα και τη Λάρισα, στη γενέτειρα των γονέων μου και αρχικά ήταν δύσκολο να εκμυστηρευτούμε τις σχέσεις μας.  
Προ τριών ετών ήρθε μαζί μας και ο Μάικλ και η μητέρα μου το ανακοίνωσε στους συγγενείς μας. 
Πήρε πολύ χρόνο και ήταν δύσκολο να το χωνέψουν, διότι υπάρχουν τα ταμπού τα οποία δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να δει την πραγματική διάσταση των πραγμάτων".

Η αδερφή του Ιλίς, μιλώντας στην εφημερίδα "Advocate", που προστατεύει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, είπε χαρακτηριστικά:
"Είναι όντως πολύ καλύτερα, διότι αισθανόμαστε ότι απολαμβάνουμε και εμείς κάποια δικαιώματα και κυρίως το αναφαίρετο δικαίωμα του γάμου. Ευχόμαστε και οι άλλες πολιτείες των ΗΠΑ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης".

Η Ελληνοαμερικανίδα ομογενής, Ιλίς Μπακόλα, έχει διευθυντική θέση σε διαφημιστική εταιρεία στο Διαδίκτυο, ενώ η σύζυγός της Τζένα από το Λονγκ Αϊλαντ είναι δικηγόρος και διευθύντρια προγράμματος σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Ο αδελφός της Ερικ είναι προϊστάμενος ταλέντων σε εταιρεία μάρκετινγκ και ο σύζυγός του Μάικλ Μπονάνο, 34 ετών, ιταλικής καταγωγής, είναι αρχιτέκτονας.
 trelokouneli

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια