Τα πρώιμα ροδάκινα ξεκινούν από τα τέλη Μάιου μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Ροδάκινα κανονικής ωρίμανσης θα βρούμε από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου.
Στη συνέχεια βρίσκουμε όψιμα, μέχρι καιτις αρχές Σεπτεμβρίου.
Βρίσκουμε κιτρινόσαρκες και λευκόσαρκες ποικιλίες, ξένες και ελληνικές.
Η Ελλάδα έχει μεγάλη παραγωγή σε ροδάκινα, από την οποία το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου τα 95%) το έχει η Μακεδονία, όπου υπάρχουν και βιολογικές καλλιέργειες, όπως στον Βελβενδό Κοζάνης και στο νομό Πέλλας.
Στην οικογένεια των ροδάκινων ανήκουν και οι γιαρμάδες.
Διατήρηση: Τα ροδάκινα, επειδή έχουν το χνούδι στην επιφάνεια της φλούδας τους, συγκρατούν τα φυτοφάρμακα και γι αυτό πρέπει να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν, να στεγνώσουν και να φυλάσσονται στο ψυγείο για 5-10 μέρες, ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσής τους.
Προτιμότερο, πάντως, είναι να αγοράζουμε βιολογικά ροδάκινα.
γαστρονόμος
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _E-MAIL
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
- _ΦΙΛΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
0 Σχόλια