Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ας μάθουμε για τη χοληστερόλη μας

Πρώτο βήμα.
σημειώστε ποιό/ποιά απο τα παρακάτω στοιχεία, έχετε:
1. Καπνίζω.
2. Έχω αρτηριακή πίεση 140/90mmHg και άνω.
3. Έχω χαμηλή καλή χοληστερόλη (HDL) κάτω απο 40mg/dlαίματος.
4. Στην οικογένεια μου υπάρχει ιστορικό καρδιακών παθήσεων (πατέρας/αδερφός πριν τα 55έτη ή/και μητέρα/αδελφή πριν τα 65 έτη).
5.Ηλικία (είμαι άνδρας 45 ετώ και άνω // είμαι γυναίκα 55 ετών και άνω).

Δεύτερο βήμα.
δείτε σε ποιά κατηγορία ανήκετε:
1. Ο έως 2 στοιχεία Ι. χαμηλό κίνδυνος.
2. 3 έως 4 στοιχεία ΙΙ. μεσαίος κίνδυνος.
3. όλα τα στοιχεία ΙΙΙ. υψηλός κίνδυνος.
4. όλα τα στοιχεία, συν ύπαρξη διαβήτη ή/και καρδιακών παθήσεων ΙV. πολύ υψηλός κίνδυνος.
Τρίτο βήμα.
ανήκω σε:
Ι. χαμηλό κίνδυνος.
Η κακή χοληστερόλη σου (LDL), θα πρέπει να είναι λιγότερο από 160mg/dl αίματος. Δεν χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή κάποια ιδιαίτερη διατροφική θεραπεία, απλά να συνεχίσεις να τρέφεσαι σωστά και ακολουθόντας τις οδηγίες της Μεσογειακής διατροφής.
ΙΙ. μεσαίος κίνδυνος.
Η κακή χοληστερόλη σου (LDL), θα πρέπει να είναι λιγότερο απο 130mg/dl αίματος. Άρχισε να μεταβάλλεις τις διατροφικές συνήθειες σπυ. Μη καταφεύγεις σε έντονες διατροφικές στερήσεις, απλά ακολούθησε το παν μέτρον άριστον.
ΙΙΙ. υψηλός κίνδυνος.
Η κακή χοληστερόλη σου (LDL), θα πρέπει να είναι λιγότερο απο 130mg/dl αίματος. Ήρθε η ώρα να αλλάξεις ντελώς τις διατροφικές επιλογές σου. Συμβουλέψου τον επιστήμονα της διατροφής, τον εκάστοτε ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ, ώστε να σε βοηθήσει παρέχοντας γνώσεις περί ορθής ακολουθίας της διατροφής, με στόχο να κατέβει το ενεδεχομένως υψηλό ποσό της κακής χοληστερόλης (LDL) και να εντάξεις νέες διατροφικές συνήθειες που σίγουρα θα σου προσφέρουν υγεία και ευεξία και θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού σου.
ΙV. πολύ υψηλός κίνδυνος.
Η κακή χοληστερόλη σου (LDL), θα πρέπει να είναι λιγότερο απο 100mg/dl αίματος. Χρειάζεσαι επιγόντως, την διατροφική υποστήριξη απο τον εκάστοτε ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ, πέραν του ειδικού ιατρού. Η διατροφική θεραπεία, θα δράσει πολυπαραγοντικά, προσφέροντας υγεία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η πολυπαραγοντική δράση της διατροφικής θεραπείας θα μειώσει τα σύνοδα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να έχουν ή θα εμφανιστούν.
Για μια πλήρως εξατομικευμένη διατροφική θεραπεία, ρωτήστε και συμβουλευτείτε τον εκάστοτε ΔΙΑΤΟΛΟΓΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ.
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια