Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λίστα πειρασμών

Ο συνδικαλισμός των εργαζομένων, η καλοπέραση, οι εκτρώσεις, η προδοσία σε βάρος της πατρίδας (διάβαζε εκκλησίας), η απόρριψη της (εκκλησιαστικής) ιστορίας του γένους είναι μερικά από τα μοντέρνα θανάσιμα αμαρτήματα όπως τα περιγράφει ο Άνθιμος από Θεσσαλονίκη.
Όμως νούμερο 1 εδώ και αιώνες εξακολουθεί να παραμένει η γυναίκα.
Αντιγράφω από τον Ροϊδη:
"Κάθε καλοκαίρι οι φυσιολογικοί άνθρωποι ιδίως οι νέοι, πάνε στις παραλίες, κολυμπάνε, φλερτάρουν, ερωτεύονται, απελευθερώνονται σε κάποιο βαθμό από τις συμβατικότητες, πλησιάζουν τη φύση, γίνονται πιο πολύ ο εαυτός τους, πετούν λίγο ή πολύ τις μάσκες της συμβατικότητας.
Οι δεσποτάδες ιδρώνουν κάτω από τα κατάμαυρα ράσα τους, δεν τολμάνε να πλησιάσουν τις παραλίες, έχουν στερήσει από τους εαυτούς τους από ένα σωρό θεία δώρα, τη χαρά της επαφής με τη φύση, τη χαρά της άθλησης, την ηδονή του υγρού στοιχείου, του ήλιου, του πεύκου, της αμμουδιάς.
Με τα πλαδαρά τους σώματα φυλακισμένα κάτω από μαύρες ρόμπες, πίσω από τα τείχη των μοναστηριών τους νιώθουν το θυμό τους και τη ζήλεια τους να φουντώνει, αφού ακόμη και οι πιο στενές επιρροές τους, οι μουστακοφόρες θεούσες και οι σαλταρισμένοι νεαροί όλο και φεύγουν σε κάποιες διακοπές αφήνοντάς τους μόνους μπροστά στους ανεμιστήρες τους να ιδρωκοπάνε περιμένοντας το φθινόπωρο.
Ακόμη και οι θεατρικές στολές του θεού Βάαλ που φοράνε τους καταπιέζουν το καλοκαίρι και βλαστημάνε την ώρα που η Εκκλησία δεν θέσπισε τίποτα έξωμες θερινές τουαλέτες για τις αυγουστιάτικες παραστάσεις.
Οι πιο ανήσυχοι και οι πιο υποκριτές από αυτούς, εξαπολύουν κάποια εγκύκλιο κατά των λουομένων, κατά των μαγιώ, των μπαιν μιξτ, των αντιηλιακών, των προφυλακτικών,
των προγαμιαίων σχέσεων, της σχολικής σεξουαλικής αγωγής και στριγκλίζουν από τους άμβωνες κατά των καλοκαιρινών ερώτων.
Τα αναρίθμητα κοινωνικά προβλήματα και οι ανθρώπινες τραγωδίες τους αφήνουν εκκωφαντικά αδιάφορους και ο μισογυνισμός τους τους στρέφει κατά του γυμνού γυναικείου σώματος, που επειδή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να το απολαύσουν οι ίδιοι θέλουν να το στερήσουν και από τους άλλους. Περιέργως η γύμνια των ανδρών δεν τους ενοχλεί, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, πράγμα ανεξήγητο, γιατί βάζει κι αυτό τις γυναίκες-ενίοτε και αρχιμανδρίτες- σε πειρασμούς. Εδώ η Εκκλησία σιωπά. για λόγους που ξέρουν οι ιερείς της
Ενοχοποιείται η Αφροδίτη της Μήλου αλλά όχι ο Ερμής του Πραξιτέλους, με τιμητική εξαίρεση τον σεβάσμιο αγιορείτη μοναχό Νέστορα που τη δεκαετία του ‘70 θρυμμάτισε με σκαρπέλο τα γεννητικά όργανα του αγάλματος του Δία στην είσοδο του υπουργείου Θρησκευμάτων και παιδείας."

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια