Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υποχρεωτικά κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά από το 2011!


Όλοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση να χρειαστούμε φορτιστή για το κινητό μας τηλέφωνο και να καταλήξουμε να προσευχόμαστε στη θεά τύχη μήπως πετύχουμε κάποιον με παρόμοιο μοντέλο. Ειδικά οι κάτοχοι πιο «σπάνιων» συσκευών είναι μάλλον άτυχοι αφού στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορούν σήμερα πάνω από 30 διαφορετικά μοντέλα φορτιστών.
Όλα αυτά σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν, αφού σύμφωνα με
ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον ίδιο φορτιστή θα πρέπει να λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην Ε.Ε. από τις αρχές του 2011.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής διευκρίνισε ότι «Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά». Προσέθεσε μάλιστα ότι «Οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κοινό φορτιστή για τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην Ε.Ε. από τις αρχές του 2011».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει ότι με την εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε αισθητά λιγότερα ηλεκτρονικά σκουπίδια, αφού ο κόσμος δεν θα χρειάζεται πια να πετάει τους φορτιστές του όταν αγοράζει καινούργιο κινητό.
Ήδη από το 2009 οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων είχαν δηλώσει έτοιμοι να παράγουν ένα ενιαίο μοντέλο φορτιστή, ο οποίος θα είναι συμβατός με όλα τα νέα μοντέλα κινητών που θα παράγονται εφεξής.
Ο κοινός φορτιστής θα είναι εκτός απροόπτου τύπου μίνι-USB. Πέρα από τους πρακτικούς λόγους όμως, οι εταιρίες κατασκευής κινητών τηλεφώνων «είδαν» στην απόφαση αυτή και οικονομικά οφέλη, αφού μέσω της μαζικής παραγωγής και του ενιαίου προτύπου θα δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας.
e-radio.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια