Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΛΤΑ

Φέτος είναι η χρονιά του "Μαραθώνα" και δεν είναι μόνο οι εκθέσεις και τα αφιερώματα που είδαμε από το Ίδρυμα της Βουλής και από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, αλλά και τα τέσσερα νέα γραμματόσημα με τα οποία τιμούν την επέτειο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Τα ΕΛΤΑ μας δίνουν τέσσερα πολύ όμορφα γραμματόσημα, σχεδιασμένα από τη
χαράκτρια Μυρσίνη Βαρδοπούλου, που είναι υπεύθυνη για τη φιλοτέχνηση και την επίβλεψη εκτύπωσης των γραμματοσήμων και όλων των φιλοτελικών προϊόντων για τα ΕΛΤΑ.
Είναι τέσσερις εικαστικές προσαρμογές με προέλευση πρωτότυπα εκθέματα από το Βασιλικό Μουσείο του Εδιμβούργου ("Μονομαχία Αθηναίου και Πέρση" από ερυθρόμορφη αττική κύλικα, 480 π.Χ), τη Villa Giulia στη Ρώμη ("Πορεία φάλαγγας στη μάχη" από κορινθιακή οινοχόη), το Εθνικό Αρχαιοελληνικό Μουσείο ("Παράσταση μάχης" από μελανόμορφη λήκυθο, 490 - 480 π.Χ) και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας (το χάλκινο κορινθιακό κράνος του Μιλτιάδη, το οποίο ο ίδιος ανέθεσε στο ιερό του Διός στην Ολυμπία).
Μαζί με τα γραμματόσημα κυκλοφορούν και οι φάκελλοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, λευκώματα γραμματοσήμων και κάρτες μάξιμουμ, όλα από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα , Λυκούργου 5 και Απελλού στην καρδιά της Αθήνας.
ΤΗΛΕΦΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια