Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βραβεύθηκε ο άνθρωπος των εξερευνητών του διαστήματος


Το πρώτο βραβείο “Νίκη”,των Φίλων του Athens Information Technology απενεμήθηκε στον Δρα Θανάση Οικονόμου, καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Chicago και επιστημονικό συνεργάτη της NASA και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Διαστήματος. Ο Θανάσης Οικονόμου είναι πρωτοπόρος της εξερεύνησης του διαστήματος από το 1964 έως τις μέρες μας, κατασκευάζοντας συσκευές
εξερεύνησης και όργανα μέτρησης σε σχεδόν όλες τις μεγάλες διαστημικές αποστολές.

Το βραβείο εκ μέρος των Φίλων του ΑΙΤ επέδωσε, σε εκδήλωση σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, στον κορυφαίο επιστήμονα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon Dr. Jared L. Cohon, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΑΙΤ Σωκράτης Κόκκαλης,ο Πρόεδρος του ΔΣ των Φίλων Θεόδωρος Βενετσάνος,ενώ μηνύματα έστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια.

Την εκδήλωση παρουσίασε η ολυμπιονίκης μας στη ρυθμική γυμναστική κα Μαρία Γεωργάτου.
Ο Θανάσης Οικονόμου, μετά τη βράβευση του, δήλωσε ότι “σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου προσπάθησα να ικανοποιήσω μία δίψα μου για το πιο άμεσο και μακρινό μας περιβάλλον. Για μένα όλα αυτά τα θρυλικά διαστημικά ταξίδια που συμμετείχα ήταν ένα απίστευτο όνειρο. Η επιθυμία μου είναι να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να υπάρξει ευκαιρία για τους επιστήμονες να προσφέρουν κι αυτοί στη χώρα μας”.

greeknewsonline.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια