Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γαλοπούλα μινιόν ή βιολογική;🦃🦃🦃

.

Αν παρά τα όσα λέγονται για ελληνικά Χριστούγεννα για εσάς εορταστικό τραπέζι σημαίνει γαλοπούλα με γέμιση και σταυρωμένα ποδαράκια, η βιομηχανία της διατροφής έχει κάνει ό τι μπορεί για να σας ευχαριστήσει.

Έτσι, φέτος θα κάνουν για δεύτερη φορά την εμφάνισή τους στην αγορά μικρές γαλοπούλες έως τριάμισι κιλά, με κοντά ποδαράκια για να μη χτυπούν στο πάνω μέρος τους φούρνου και στρογγυλή κοιλίτσα για να φαίνονται όμορφες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Και αν νομίζεται ότι κάνω πλάκα , να ξέρετε ότι αυτά τα στοιχεία αποτελούν τα χαρακτηριστική του νέου είδους γαλοπούλας που η εταιρεία παραγωγής της θα λανσάρει φέτος τις γιορτές στην αγορά με την επωνυμία "Γαλοπούλα Χριστουγέννων"
Τώρα, αν αναρωτιέστε γιατί οι γαλοπούλες βγαίνουν από ένα εργοστάσιο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτήν τη στιγμή μια εταιρεία - παγκοσμίως - παράγει όλες τις γαλοπούλες που κυκλοφορούν στην αγορά ή, καλύτερα, όλες τις γαλοπούλες - μάχες που θα γεννήσουν εκείνες που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, έτσι ώστε να έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η βιομηχανία και μαθαίνει να χρειάζεται ο καταναλωτής.
Έτσι, θα βρείτε και τις μικρές χριστουγεννιάτικες γαλοπούλες, και εκείνες με το θερμόμετρο από Γαλλία και Ιταλία, δηλαδή μαύρες γαλοπούλες έως οκτώ κιλά.
Πώς να διαλέξετε;
Αφήστε τα είδη της γαλοπούλας, γιατί άγρια δεν θα βρείτε.
Θα βρείτε όμως γαλοπούλες που έχουν μεγαλώσει με διαφορετικό τρόπο και άρα είναι γευστικότερες ή, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ένας παραγωγός, γαλοπούλες λίγων κυβικών και γαλοπούλες τζιπ.
Θα πρότεινα τις δεύτερες ακόμα και αν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι κοστίσει κάτι παραπάνω.
Γαλοπούλες ελευθέρας βοσκής ή, ακόμα καλύτερα, βιολογικές, που έχουν μεγαλώσει με πιο φυσικό τρόπο, η "παραγωγή " τους διήρκεσε περισσότερους μήνες και κατά συνέπεια έχουν πολύ γευστικότερο κρέας.
Για να καταλάβετε τι συμβαίνει και γιατί θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω, σκεφθείτε ότι ένας συμβατικός παραγωγός άρχισε να εκτρέφει τη γαλοπούλα που εσείς θα φάτε τα Χριστούγεννα, τον Σεπτέμβριο ή και τον Οκτώβριο, ενώ οι βιολογικές για να "βάλουν" λίγο κρέας πάνω τους, μπήκαν στην παραγωγή από τον Ιούλιο.
Δάφνη Καραπιπέρη - γαστρονόμος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια