Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλεξανδρινά : τα λουλούδια - σύμβολο της εορταστικής περιόδου

Αλεξανδρινά : τα λουλούδια - σύμβολο της εορταστικής περιόδου
Άρωμα Χριστουγέννων φέρνουν στο σπίτι τα Αλεξανδρινά, τα κατακόκκινα λουλούδια - σύμβολο της εορταστικής περιόδου που συναγωνίζονται αυτή την εποχή τον Άγιο Βασίλη σε...δημοτικότητα!
Καθώς μάλιστα είναι εξαιρετικά φθηνά αποτελούν ιδανική "πρώτη ύλη" για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα ντεκόρ στα παρά πέντε του ρεβεγιόν, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.
Ο τι καλύτερο, δηλαδή, μια και η οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τα πάγια αυξημένα έξοδα των Χριστουγέννων για δώρα, εορταστικά μενού ή ακόμα και μικρές αποδράσεις έχει φέρει το βαλάντιο των περισσότερων οικογενειών στα όριά του.
Επειδή τα Αλεξανδρινά είναι λουλούδια με εξαιρετική αντοχή και μπορούν εύκολα να ζήσουν στο σαλόνι με λίγη φροντίδα, να τα προμηθευτείτε σε γλάστρα και να μην κόψετε τα άνθη, αλλά να χρησιμοποιήσετε όλη τη γλάστρα σαν διακοσμητικό στοιχείο σε δίχρωμες ή πολύχρωμες συνθέσεις.
Καθώς το κλασικό χρώμα των Αλεξανδρινών είναι το κόκκινο μπορείτε να δημιουργήσετε χαριτωμένες συνθέσεις με κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικες μπάλες, ρόδια, κεριά - κορμούς (σε λευκό, ασημί ή χρυσό χρώμα)
Αν επιλέξετε κεριά προσέξτε να μην είναι ακριβώς δίπλα στη γλάστρα καθώς αν τα ανάψετε θα τσουρουφλιστούν από τη θερμότητα τα τρυφερά φύλλα των ανθέων.
Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείτε να "ντύσετε" με ένα εορταστικό περιτύλιγμα τη γλάστρα των Αλεξανδρινών πριν φτιάξετε τη σύνθεση.
Μια ωραία ιδέα είναι να την καλύψετε με γκοφρέ λευκό χαρτί (που δημιουργεί ωραία αντίθεση με τα κόκκινα λουλούδια) και να κρεμάσετε σαν ντεκόρ με χρυσή ή ασημένια κλωστή λιλιπούτεια κουτάκια δώρων ή κλωναράκια γκι.
Βάλτε την φαντασία σας μαζί με την αγάπη σας και δημουργήστε την προσωπική σας σύνθεση ...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια