Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιδρυτής της SKAG (μπλε τετράδια) Θεόδωρος Σκαγιάς 1935-2021

1935-6.12.2021
Επίτιμος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.”
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Μηχανικών “Ήφαιστος”, ενώ παράλληλα εργαζότανσε διάφορες Το 1950, ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία “ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ”, σαν μηχανικός, εταιρία που έφτιαχνε τετράδια, όπου και έμαθε το αντικείμενο κι απέκτησε πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία. Το 1956 δημιούργησε τη δική του εταιρία με την επωνυμία “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ”, τη γνωστή σήμερα σε όλους μας “SKAG”, ενώ στις αρχές της δεκαετίας 1960 κατασκεύασε το πλαστικό τετράδιο ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER με την πλαστική περαστή ετικέτα. Από το 1973 είναι πρόεδρος (αργότερα επίτιμος) και διευθύνων σύμβουλος της “SKAG”. Η εταιρία “SKAG”, από το 1957 μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να εδραιωθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον διεθνή.
Η επιτυχία της αυτή, οφείλεται στις στρατηγικές κινήσεις και στο όραμα του ιδρυτή της, Θεόδωρου Σκαγιά, όπου μία μικρή οικοτεχνία εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα κατασκευής χαρτοσχολικών και ειδών αρχειοθέτησης στην Ελλάδα. Η “Θ. Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ”, με το εμπορικό σήμα “SKAG”, έχει την έδρα της στο Κρυονέρι Αττικής με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 20.000 τμ. Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει το δίκτυό της στηνΒόρεια Ελλάδα, κατασκευάζοντας ένα σύγχρονο κέντρο διανομήςΒ. Ελλάδος στην Σίνδο (έκτασης 3.200 τ.μ.). Η εταιρεία, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1956 με το εμπορικό σήμα SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ και διένυσε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία που την ανέδειξε σε αδιαμφισβήτητο ηγέτη στην Ελληνική αγορά και έναν σημαντικό παίκτη στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας αγοράς, με το διεθνές λογότυπο “SKAG”.
Σήμερα η “Θ. Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ”, μέσα από τη σκληρή δουλειά του Θεόδωρου Σκαγιά αλλά και την αμέριστη πρακτική και ηθική συμπαράσταση της συζύγου του από τα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής τους πορείας, είναι μία πλήρης βιομηχανική και παραγωγική μονάδα επεξεργασίας χαρτιού και στεγάζεται από το 1973, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι Αττικής, σε κτίσμα 20.000 τ.μ όπου απασχολούνται σήμερα 110 εργαζόμενοι και εποχιακά άλλοι 25-30. Η διορατικότητα του Θεόδωρου Σκαγιά και η πολυμήχανη πλευρά του χαρακτήρα του σε συνδυασμό με αξίες όπως η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και το ήθος συνέβαλαν στη λήψη δίκαιων και σωστών επιλογών με αποτέλεσμα το όνομα Σκαγιάς να είναι συνδεδεμένο με την εγγύηση σιγουριάς, ποιότητας και εξυπηρέτησης. Ο Θεόδωρος ολοκλήρωσε τον Μάϊο του 2005 έναν από τους στόχους του, το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδας, σε 3.200 τ.μ. ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε η εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Βόρεια Ελλάδα, και ταυτόχρονα να προσελκύσει μεγαλύτερο όγκο εξαγωγών από τιςΒαλκανικές Χώρες (κυρίωςΒουλγαρία και Ρουμανία).
Στους στόχους του ιδρυτή της εταιρίας, τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί από ένα Κέντρο Διανομής σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα, και να αναπτύξει περαιτέρω την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας. Η εταιρεία θεωρείται αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην Ελλάδα και ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στα δρώμενα της παγκόσμιας αγοράς χαρτικών ειδών. Ο Θεόδωρος Σκαγιάς ως οικογενειάρχης, υπήρξε υποδειγματικός. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τα παιδιά του και είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας τις επιλογές, τις φιλοδοξίες και την ελεύθερη βούλησή στις αποφάσεις τους για τη ζωή τους. Το μυστικό της επιτυχίας του είναι πέρα από την πολλή και σκληρή δουλειά το όραμα, η μελέτη, η εργασία (πραγματοποίηση) και ο έλεγχος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια