Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Masayuki Uemura ο σχεδιαστής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo 1943-2021

20 Ιουνίου 1943 – 6 Δεκεμβρίου 2021
Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής και μηχανικός της ιαπωνικής πολυεθνικής εταιρείας ηλεκτρονικών και βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, Μαζαιούκι Ουέμουρα, σε ηλικία 78 ετών.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε το Πανεπιστήμιο Ritsumeikan της Ιαπωνίας, στο οποίο ο Μαζαιούκι Ουέμουρα εργαζόταν ως επισκέπτης λέκτορας και σύμβουλος ερευνών μέχρι και φέτος.
Στην ανακοίνωση του, το Ritsumeikan χαρακτηρίζει τον Ουέμουρα ως υπεύθυνο ανάπτυξης για το NES και το Super Nintendo.
Το NES έκανε το ντεμπούτο του το 1983 και ξεκίνησε ένα παγκόσμιο φαινόμενο gaming. Η Nintendo τελικά πούλησε δεκάδες εκατομμύρια μονάδες NES και SNES σε όλο τον κόσμο
Μάλιστα, ο Ουεμούρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των Nintendo Famicom και Super Famicom κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.
Το Famicon και το Super Famicon είναι επίσης γνωστά ως Nintendo Entertainment System και Super Nintendo Entertainment System, αντίστοιχα.
Αποχώρησε από την εταιρεία το 2004 και πέρασε τα υπόλοιπα χρόνια της επαγγελματικής του ζωής διδάσκοντας σχεδιασμό παιχνιδιών σε νέες γενιές ως καθηγητής στο Ritsumeikan.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, υπηρέτησε επίσης ως παραγωγός, συμπεριλαμβανομένων των Ice Climber, Clu Clu Land και μιας τριλογίας αθλητικών τίτλων: Soccer, Baseball και Golf.
Ο Ουέμουρα αποσύρθηκε από τη Nintendo το 2004 και έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ritsumeikan στο Κιότο, το οποίο γνωστοποίησε τη θλιβερή είδηση ​​του θανάτου του.
Μιλώντας στη Nintendo Life το 2020 κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ουέμουρα είπε:
Η καλύτερη στιγμή που θυμάμαι ήταν όταν ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του Famicom. Τότε, δεν ξέραμε αν θα ήταν δημοφιλές ή όχι, αλλά το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε το προϊόν ήταν πολύ ικανοποιητικό. Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή. για να βεβαιωθώ ότι έχω ολοκληρώσει την ανάπτυξη της συσκευής και το έκανα, οπότε ήμουν χαρούμενος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια