Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Παπαδαμαντίου της Toyota 1941-2021

Ο «Παπαδιαμάντης» των ελληνικών αγώνων. Πολεμιστής, τεχνίτης στο να πιάνει τη σκόνη και να την εξελίσσει σε χρυσόσκονη. Οδηγάρα, rallyman παλιάς κοπής, έλαμψε τη δεκαετία του ’70, αποφοίτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο με τον κολοσσό, τον αείμνηστο Γιάννη -«Λαίλαψ»- Ψύχα.
Ο Παπαδαμαντίου, στο ίδιο θρανίο με τον τεράστιο Βαγγέλη Γκάλο, παραδεχόταν τον Μανώλη -ΡΟΝ- Χαλιβελάκη, ενώ ποτέ δεν έλεγε κακή κουβέντα για τους συναθλητές του και τους νεότερους. Υποκλινόταν χωρίς περιστροφές στο μεγαλείο του «Ιαβέρη», ενώ αποτελούσε δίδυμο πρωταθλητών με τον Κώστα Έξαρχο δίπλα του. Παθιασμένος ο Κώστας με τον Γιάννη, σε μια ιερή σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, και ήταν μαζί και στο Golf της Kosmocar. Επαγγελματική συμμετοχή, σπάνια περίπτωση τότε, πριν από το 1980.
Τον Γιάννη, που ήταν φίλος, τον γνωρίσαμε στο ηλεκτρολογείο του στην Αχαρνών, και είναι για σεμινάριο η επαγγελματική του εξέλιξη, όντας από τους πλέον σημαντικούς ντίλερ της Toyota με κάθετη μονάδα, υποψήφια για Όσκαρ για πολλά χρόνια.
Ο αείμνηστος Γιάννης Παπαδαμαντίου, που σε κοιτούσε στα μάτια και παρέμεινε σεμνός, παρά τη θυελλώδη του εξέλιξη, ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες, δίνοντας 120 ημέρες μάχη σε ειδική διαδρομή σε νοσοκομείο, με άδοξο τερματισμό. Ο σεβασμός μας, το κυρίαρχο στοιχείο έκφρασης, στην οικογένειά του και στους πιστούς του φίλους.
Είχε και έχει μόνο φίλους αυτή η παρέα της Φωκίωνος, με κεντρικό άξονα τον αείμνηστο Ανδρέα Παπατριανταφύλλου και κοινό παρονομαστή την Toyota. Ο κατασκευαστής της καρδιάς τους. Με γεγονός ότι λιγοστεύουμε, ενώ μας χωρίζει άβυσσος με τους νεότερους, καταθέτουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς._ «Στρατισίνο»

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια