Λιγκουίνι με βότκα / Linguine with vodka

Υλικά 
3/4 του πακέτου λιγκουίνι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι βότκα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Τριμμένο κασέρι για το σερβίρισμα
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Παράλληλα σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ.
Συνεχίζουμε με τη βότκα.
Τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και κρατάμε μισή φλυτζάνα απ' το νερό που έβρασαν. 
Τα ρίχνουμε με τρυπητή κουτάλα μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κασέρι.

Related Posts