Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

World Chocolate Day / Ημέρα Σοκολάτας

Μείνε υγιής τρώγοντας... σοκολάτα ΕΔΩ

Η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας δεν είναι τίποτα λιγότερο από έναν ειδικό φόρο τιμής στη μεγαλύτερη γαστρονομική εφεύρεση της ανθρωπότητας. (Συγγνώμη ψωμί ή ακόμα και πίτσα!) 
Η σοκολάτα μπορεί να ενισχύσει και να βοηθήσει στη δημιουργία των πιο πολυτελών γλυκών και μπορεί ακόμη και να την απολαύσουμε και να την απολαύσετε μόνη της.
Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Σοκολάτας
Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινάει περίπου 2.500 χρόνια πίσω. Οι Αζτέκοι αγαπούσαν τη υγρή σοκολάτα που ανακάλυψαν, σε βαθμό που πίστευαν ότι ο θεός της σοφίας, ο Quetzalcoatl, τους την χάρισε κυριολεκτικά. Οι σπόροι κακάο λειτουργούσαν ακόμη και ως μορφή νομίσματος. Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι πηγαίνοντας για ψώνια ή αγοράζοντας ένα σπίτι θα δημιουργήσει ένα τεράστιο σωρό από σπόρους κακάο; Θα ήταν υπέροχο, όχι; Τότε, η σοκολάτα ήταν πικρή, όπως ήταν πολύ πριν προστεθεί ζάχαρη. Μόλις η σοκολάτα πήρε τη σειρά της και έγινε γλυκιά σε μια Ευρώπη του 16ου αιώνα, η σοκολάτα τράβηξε τις μάζες και έγινε μια από τις αγαπημένες λιχουδιές των πολλών νοικοκυριών. 
Πολλές σύγχρονες εταιρείες σοκολάτας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Cadbury ξεκίνησε στην Αγγλία το 1868. Και μετά, 25 χρόνια αργότερα, ο Milton S. Hershey, αγόρασε εξοπλισμό επεξεργασίας σοκολάτας στην World's Columbian Exposition στο Σικάγο, είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους και παγκοσμίως γνωστούς δημιουργούς σοκολάτας στον κόσμο. Ξεκίνησε την εταιρεία παράγοντας καραμέλες με επικάλυψη σοκολάτας. 
Η Nestlé ξεκίνησε τη δεκαετία του 1860 και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τροφίμων στον κόσμο. 
Σίγουρα θα ακούσετε για ένα από αυτά, αν όχι για όλα. Ίσως να απολαύσετε ακόμη και ένα ή δύο μπαρ ή τις εκλεκτές σοκολατένιες δημιουργίες τους στο σπίτι.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια