Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ψαροκεφτέδες

,
Το καλοκαίρι το ψυγείο μας υποφέρει από τα περισσεύματα, τα «δείγματα» που λέει και η μαμά μου, όλα όσα λυπάσαι να πετάξεις αλλά δεν ξέρεις και τι να τα κάνεις. Και καθώς, όπως σας είπα, το ψάρι το έχουμε άφθονο, πάντα κάποιο περιμένει από χθες ή αντιπροχθές τη μοίρα του μέσα στο ταπεράκι. Οι ψαροκεφτέδες τού δίνουν μια δεύτερη ολόφρεσκη ευκαιρία και, επιπλέον, ξεγελάνε και τα παιδιά που τρώνε τους κεφτέδες πολύ πιο εύκολα από ένα τηγανητό μπαρμπούνι.

Υλικά (για 4-5)
400 γρ. από οποιοδήποτε καθαρισμένο ψάρι
2 πατάτες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες και χλιαρές
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. κίτρινο τυρί (κεφαλογραβιέρα) τριμμένο
1 αυγό
4 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή
1. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κόκαλα από το ψάρι και με το χέρι μας τρίβουμε σε ένα μπολ
τη σάρκα του σε όσο γίνεται μικρότερα κομματάκια, σαν ίνες.
2. Με ένα πιρούνι λιώνουμε την πατάτα και την προσθέτουμε στο ψάρι, μαζί με το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το τυρί, το αυγό, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο και το αλεύρι.
3. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας κι αν η ζύμη βγει πολύ αραιή ρίχνουμε ακόμη λίγο αλεύρι.
4. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε αραιά το μείγμα στο λάδι.
5. Ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.

TIPS
*Τον χειμώνα στην πόλη, τα ίδια κεφτεδάκια τα φτιάχνω με παστό μπακαλιάρο ή με οποιοδήποτε κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.

Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού»

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια