Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φαρμακείο της παραλίας / emergency aid kit

Το καλοκαίρι ήρθε και ο κόσμος ξεχύνεται στις παραλίες για να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης με τους αγαπημένους τους.
Βέβαια, στην παραλία υπάρχουν κίνδυνοι που μπορούμε να αποφύγουμε αν είμαστε προνοητικοί και έχουμε ένα τσαντάκι έκτακτης ανάγκης που μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση όποτε το χρειαστούμε.
Για αυτόν τον λόγο σας έχουμε φτιάξει μια λίστα με κάποια πράγματα δε θα πιάνουν τόσο χώρο μέσα στην τσάντα θαλάσσης σας και μπορούν να σας βγάλουν ασπροπρόσωπους οποιαδήποτε στιγμή.

Στο τσαντάκι έκτακτης ανάγκης θα χρειαστεί να βάλετε:
  1. Αντισηπτικά μαντηλάκια (ο καθαρισμός μιας πληγής είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε σε περίπτωση ενός μικρού ατυχήματος).
  2. Τσιμπιδάκι (γιατί κανείς ποτέ δε ξέρει μέσα στην ανεμελιά του πού μπορεί να κρύβεται ένας αχινός).
  3. Τσιρότα σε διάφορα μεγέθη (ακόμη και μια παραμελημένη πληγή παρανυχίδας μπορεί να προκαλέσει οίδημα).
  4. Ελαστικός επίδεσμος (σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αναπάντεχη βίαιη αντίθετη από τη φυσιολογική κίνηση των χεριών ή των ποδιών).
  5. Αμμωνία (για τσιμπήματα από μέδουσες, τσούχτρες, κλπ). Φέτος και σόδα
  6. Αλοιφή ή τζελ με μηλεϊνική διμεθινδένη (βοηθά στα τσιμπήματα από κουνούπια και καταπραΰνει τα συμπτώματα του κνησμού και του τοπικού ερεθισμού του δέρματος).
  7. Εντομοαπωθητικό σε μορφή σπρέι ή κρέμας (υπάρχουν παραλίες που έχουν κουνούπια σε μεγάλη έκταση ακόμη και τις πρωινές ώρες). Επίσης, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό.
  8. Παιδική πούδρα (συνίσταται για τα σημεία έντονης εφίδρωσης και βοηθά στην απομάκρυνση της άμμου από το δέρμα κατά την αναχώρηση από την παραλία).
  9. Καθαρό πόσιμο νερό (γιατί πάντα πρέπει να έχετε άμεση πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό).
  10. After Sun φαρμακευτική κρέμα (για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων. Μόλις αντιληφθείς πως η επιδερμίδα σου κοκκινίζει, λάβε δράση).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια