Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τυραύγουλο Σαντορίνη

.
Τυραύγουλο, αυγά με τυρί, κολοκυθάκια και πατάτες στην κατσαρόλα. Αν αγαπάτε τη στραπατσάδα τότε δοκιμάστε και αυτή την παραδοσιακή συνταγή από τη Σαντορίνη και θα με θυμηθείτε! Θέλει πλάι, φρέσκο ψωμί γιατί οι βουτιές στη σάλτσα είναι απαραίτητες
Υλικά Συνταγής
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κ.σ γεμάτη πελτέ
2 φλ. νερό
2 κολοκύθια (σε λεπτές φέτες)
2 πατάτες (σε μικρά κομμάτια)
αλάτι
πιπέρι
4-5 αυγά
1½ φλ. χλωρό τυρί (ή φέτα)

Εκτέλεση
Για το τυραύγουλο (αυγά με τυρί, κολοκυθάκια και πατάτες στην κατσαρόλα), βάζουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το νερό κι αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε, προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις λεπτοκομμένες πατάτες. Βάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε να πάρει βράση και για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας.
Όταν μαλακώσουν καλά οι πατάτες είναι ώρα για το τυραύγουλο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί κι όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (πάντα σε χαμηλή φωτιά) για 3-4΄.
Στο τέλος γίνεται πυκνή δεμένη σάλτσα με λαχανικά μελωμένα, αυγό και τυρί που λιώνει και είναι ώρα για βουτιές με φρέσκο ψωμί. Τρώγεται πάντα ζεστό.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκαν μαζί μας η κ. Ρούλα Συρίγου και η ανιψιά της  Ελένη και τις ευχαριστούμε πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια