Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα ζώδια μεθυσμένα

‘Ηταν μια φορά και έναν καιρό, δώδεκα ζώδια. Μεθυσμένα, τραγουδούσαν χαρωπά “ένα νεγκρόνι είναι λίγο, πολύ λίγο. Δύο νεγκρόνι είναι λίγα, τι να πω. Τρία νεγκρόνι είναι λίγα, πολύ λίγα. Δώσε μου τέσσερα, αν θες να σ’ αγαπώ… “
Κανένα άλλο σχόλιο…

ΚΡΙΟΣ
Να προσέχεις πριν μιλήσεις σε έναν Κριό που έχει πιεί. Η ειλικρίνειά τους σε αυτήν την κατάσταση μπορεί να σε πονέσει, καθώς μετά από κάποια ποτάκια παραπάνω, τα λένε έξω απ’ τα δόντια. Παραμένουν, παρ’ όλα αυτά, υπερβολικά χαρούμενοι και έχουν πλάκα μεθυσμένοι, αρκεί να μην θες να τους πεις τον πόνο της ψυχής σου. Μετά θα πρέπει να υποστείς όλα τα επικριτικά σχόλια. Γίνονται αρκετά επιθετικοί, αλλά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Ίσως καταλήξουν να σε προκαλούν σε διαγωνισμό με σφηνάκια και άλλα τέτοια παιχνίδια για γερά στομάχια, αλλά ΟΡΚΙΣΟΥ πως δε θα το κάνεις. Είναι δυνατοί πότες. Ο Θεός μαζί σας, Κριάρια.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι Ταύροι, φίλοι και φίλες, ξεκινούν να πίνουν τα ποτάκια τους και παραμένουν σοβαροί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήσυχα και όμορφα, το ένα ποτό φέρνει το άλλο, οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και …ΜΠΑΜ!! Πριν το καταλάβεις,  έτσι ξαφνικά, ο Ταύρος μέθυσε. Από εκεί που σου αναλύει τις πολιτικές του απόψεις, μπορεί να αρχίσει να σου λέει για τότε που έκαψε τη μύτη του με τον αναπτήρα και μύριζε κοτόπουλο, να εκδηλώσει το φανταστικό του ταλέντο στο χορό και πίστεψε με, ό,τι και να του πεις σε αυτή την κατάσταση, είναι εξαιρετικά αστείο για έναν Ταύρο. Η αδυναμία του να χτυπάει σε όλα τα έπιπλα που υπάρχουν τριγύρω, δεν περιγράφεται. Το κύριο μέλημα ενός μεθυσμένου Ταύρου είναι να νιώσει άνετα, οπότε συχνό φαινόμενο είναι να βγάλει τα παπούτσια του, τα ρούχα του, να ξαπλώσει στο δρόμο και τέλος πάντων… ό,τι μπορεί ο καθένας!

ΔΙΔΥΜΟΣ
Οι Δίδυμοι, συνήθως, δεν αλλάζουν όταν πίνουν. Παραμένουν όπως τους ξέρουμε και νηφάλιους. Εντάξει, όλοι ξέρουμε ότι δεν είστε καλά, ακόμα και νηφάλιοι, Δίδυμοι. Ναι, είναι φυσιολογικό να βλέπουμε από εσάς όλες τις ‘’τρελές’’ συμπεριφορές ενός μεθυσμένου ανθρώπου. Η μόνη διαφορά, μετά από δύο – τρία ποτάκια παραπάνω, είναι ότι μιλάτε λίγο παραπάνω απ’ ότι πρέπει και ίσως και με λεπτομέρειες, που δε θα έπρεπε να αποκαλύψετε. Έτσι, όμως, μπορούμε να μάθουμε και εμείς πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Α! Υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να αρχίσετε να φλερτάρετε, πολύ, πάρα πολύ, υπερβολικά πολύ…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο ορισμός του μεθυσμένου. Όταν αρχίσει να πίνει ένας Καρκίνος, μπορεί να μη σταματήσει ποτέ. Του απονέμεται το παράσημο. Το χειρότερο συνήθειό του είναι ότι αν μεθύσει, θα αναγκάσει και όλους τους υπόλοιπους να πιούν. Και ναι, το καταφέρνει. Θα κάνει τα πάντα για να διασκεδάσει όλη η παρέα. Πράγματα τρελά και παλαβά, πράγματα που την επόμενη μέρα, όχι ότι δεν τα θυμάται… Τα θυμάται, απλά δεν το αντέχει να τα θυμηθεί ξεκάθαρα από τη ντροπή. Όσο χαρούμενος είναι ένας μεθυσμένος Καρκίνος, άλλο όχι-και-τόσο χαρούμενος είναι όταν γυρνάει σπίτι και κλαίει αγκαλιά με το μαξιλάρι. Καμία ελπίδα.

ΛΕΩΝ
Κανένας Λέων, δεν έχει παραδεχτεί ότι έχει μεθύσει. Μπορεί να έχουν χάσει την ικανότητά τους να αρθρώσουν βασικές λέξεις, αλλά μπορούν να δηλώσουν ξεκάθαρα “δεν έχω πιεί σου λέω”.  Η αλήθεια είναι πως, όσο και να πιούν, έχουν επίγνωση των πράξεών τους. Σε γενικές γραμμές, τους αρέσει να κρατούν την αξιοπρέπειά τους και δεν ξεπερνούν εύκολα τα όρια. Σε γενικές γραμμές αυτά, όμως, γιατί κατά τα’ άλλα, στις υπόλοιπες γραμμές που μένουν, όταν ένα λιοντάρι αποφασίσει να χαλαρώσει τελείως από το ποτό, τότε μπορεί να συμβούν πολύ περίεργα πράγματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος είναι ο ύπουλος πότης του ζωδιακού κύκλου. Συνήθως, δεν πίνουν πολύ. Ή έτσι νομίζουμε όλοι. Απλά, δεν καταλαβαίνει κανείς πότε πίνουν. Αχ, πότε τελείωσε και αυτό το μπουκάλι; Ας πάρουμε ακόμα ένα. Γενικά, δε δίνει τη χαρά σε πολύ κόσμο να τον δει μεθυσμένο, αλλά όσοι γνωρίζουν καλά έναν Παρθένο, ξέρουν πως τις περισσότερες φορές, οι προτάσεις τους δεν έχουν καμία συνοχή, οι λέξεις έχουν υποστεί αναγραμματισμό και ακόμα και οι ίδιοι απορούν γιατί έχουν βάλει τα κλάματα, αφού περνούν τόσο καλά. Το κόλπο για να ηρεμήσει ο Παρθένος και να κοιμηθεί σαν πουλάκι, είναι να του δώσεις φαί.

ΖΥΓΟΣ
Κανένα πάρτι δεν άρχισε χωρίς το Ζυγό. Κανένα πάρτι δε θα θυμόμαστε χωρίς το μεθυσμένο Ζυγό. Κανένα πάρτι δε θυμάται ξεκάθαρα ο Ζυγός. Αυτά τα παιδιά πίνουν, δεν αστειεύονται. Δεν υπάρχει καμία αυτοσυγκράτηση και το πιο πιθανό είναι να μπλέξουν σε διάφορες περιπέτειες, έτσι γιατί έχει πλάκα. Συνηθίζουν να παρασύρουν και τους γύρω τους γιατί έτσι θα έχει περισσότερη πλάκα. Το hangover είναι πιο συνηθισμένη πρωινή κατάσταση και από το να πίνουν καφέ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στην ιστορία των ζωδίων που να λέει πως βγήκε ένας Σκορπιός, ήπιε ένα ποτό και γύρισε σπίτι του. Ο μικρότερος αριθμός αλκοολούχων ποτών που μπορεί να πιεί είναι πέντε(5). Και μετά, βλέπουμε. Η αγαπημένη του συνήθεια όταν πίνει, είναι να μιλάει. Μπορεί να συζητήσει τα πάντα και μπορεί να το κάνει για ώρες, αρκεί να ρέει το αλκοόλ. Οι αποκαλύψεις και οι εξομολογήσεις είναι το φόρτε του. Δεν κάνει σαρδάμ, δεν παραπατάει, δεν σχηματίζει “οκταράκια” και δε χάνει την εστίαση της όρασής του. Για όλα αυτά πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο Σκορπιό, που παρά το πρόβλημά του με τον αλκοολισμό, ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ήταν ένας Τοξότης . Ένα βράδυ, βγήκε για μία μπύρα στο μαγαζάκι της γειτονιάς του. Μετά, βρήκε κάτι φίλους στο κέντρο για κοκτέιλ . Μετά τα κοκτέιλ, ήπιε ουισκάκια, μερικά σφηνάκια και γενικά, ό,τι υπήρχε στο μπαρ. Για να μην τα πολυλογώ, μετά από κάποιες ώρες, ξύπνησε σε άλλη πόλη, αγκαλιά με το άλλο του μισό (όνομα δεν ήξερε), και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τέλος της ιστορίας.
Δεν είστε καλά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μια φράση αρκεί: MHN ΠΙΝΕΙΣ ΑΛΛΟ, ΕΧΕΙΣ ΜΕΘΥΣΕΙ. Και τότε ο Αιγόκερως μπορεί να αρπάξει το ποτό σου μέσα από τα χέρια σου και να το πιεί μονορούφι. Έτσι, για να σου αποδείξει ότι μπορεί να πιεί και άλλο. Σε γενικές γραμμές, έχουν ένα όριο, αλλά όταν το ξεπεράσουν, τότε μπορεί ακούσεις πολλά. Ιστορίες από τότε που έπαιζε κρυφτό στη γειτονιά και έχανε συνέχεια, από το σχολείο που πήρε αποβολή μια μέρα και δεν έφταιγε, γιατί πληρώνει τόσο πολύ στα κοινόχρηστα, και αν είσαι από τους τυχερούς, θα σου κάνει ερωτική εξομολόγηση. Το επόμενο πρωί, δε μιλάει και πάνω από το κεφάλι του, υπάρχει μια φούσκα κόμιξ που λέει ‘’τι θα πει ο κόσμος για όλα αυτά? ‘’.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κάπου εδώ, θα πρέπει να πούμε όλοι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Υδροχόους, που έμειναν αρκετά νηφάλιοι για να μας γυρίσουν σπίτι, όταν δε ξέραμε καν ότι τρία και δύο κάνουν πέντε(3+2=5). Και μη νομίζεις ότι το έκαναν από την καλή τους την καρδιά. Απλά είναι από το αγαπημένα τους χόμπυ, να παρατηρούν τους άλλους μεθυσμένους. Από τις λίγες μαρτυρίες ενός μεθυσμένου Υδροχόου, λέγεται πως γίνεται ξερόλας και ίσως πολλά από αυτά που λέει να μην έχουν καμία βάση. Αλλά όπως είπαμε και παραπάνω, ποιος θα το καταλάβει, αφού όλοι είναι, έστω και λίγο, πιο ζαλισμένοι από το αλκοόλ.

ΙΧΘΕΙΣ
Από τα πιο βαριά ποτήρια του ζωδιακού κύκλου, έχει βρει ένα νόμιμο τρόπο να μην είναι καλά – γιατί πότε ήταν, θα μου πεις. Μετά το ποπ, δεν έχει στοπ. Είναι πολύ καλή παρέα, αρκεί να μην κερνάς τα ποτά του. Πολλά έξοδα. Συνήθως δε μιλάνε πολύ, γιατί δε μπορούν. Αν όμως ανοίξουν το στοματάκι τους, οι απορίες δε θα έχουν τέλος, οι φιλοσοφίες τους κανένα νόημα και σίγουρα, δε μπορούν να αποφασίσουν αν τους αγαπάν όλους, τους μισούν ή απλά θέλουν να φάνε φασολάκια.  Την επόμενη μέρα δε θυμάται πολλά και αυτά που θυμάται προσποιείται  ότι δεν έγιναν ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια