Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου της ΦΑΓΕ 1939-2021

Έφυγε (19/04) από τη ζωή ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ σε ηλικία 82 ετών.
Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη την οικογένειά του, καθώς και ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

Κυριάκος Φιλίππου, ο πρωτοπόρος του γιαουρτιού
Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν δια βίου επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της FAGE Ελλάδας ενώ υπήρξε ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της FAGE Ελλάδας από το 1989 έως το 2005.
Ολα ξεκίνησαν από ένα μικρό γαλακτοπωλείο το 1926, αυτό του Αθανάσιου Φιλίππου.
Ο γιος του Ιωάννης το 1954 και στη συνέχει και ο γιος του Κυριάκος μπήκαν στην οικογενειακή επιχείρηση. Αρχικά έφτιαξαν το πρώτο δίκτυο διανομής χονδρικής για γιαούρτι και το1964 έφτιαξαν την πρώτη εγκατάσταση παραγωγής γιαουρτιού στο Γαλάτσι. Το 1975, το εργοστάσιο γιαουρτιού μετεγκαταστάθηκε από το Γαλάτσι στη Μεταμόρφωση, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.
Το 1975 ήταν ακόμη η χρονιά που η ΦΑΓΕ ξεκίνησε τις εισαγωγές επών προϊόντων γιαουρτιού, ενώ το 1981 άρχισαν τις εξαγωγές, θέτοντας τις βάσεις για την απόλυτη μόδα του γιαρτιού, που κυριάρχησε στη συνέχεια. Αρχικά εξήγαγαν στην Ευρώπη και το 1990 ξεκίνησαν τις εξαγωγές στην Αμερική. Σήμερα η ΦΑΓΕ εξάγει σε 44 χώρες.
Το 1991 η ΦΑΓΕ εισήλθε στην τυροκομική αγορά, κατασκευάζοντας κυρίως παραδοσιακό ελληνικό τυρί, ενώ το 1993 εισήλθε στην αγορά φρέσκου γάλακτος. Το 2000 η τρίτη γενιά της οικογένειας Φιλίππου ανέλαβε τη διοίκηση της ΦΑΓΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια