Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Από σήμερα κι άλλες πόλεις σε lockdown - covid19

Παράταση μίας τουλάχιστον εβδομάδας του lockdown στην Αττική 😀
Οπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς = ο Δήμος Άργους Μυκηνών εντάσσεται στο κόκκινο.  Επισης, η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας. ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.
Την ίδια στιγμή, δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου, στην Ζάκυνθο, στον δήμο Σπάρτης και στον δήμο Εορδαίας.

Χρήση διπλής μάσκας, χειρουργικής από μέσα και υφασμάτινης εξωτερικά, σε χώρους με συγχρωτισμό, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ζητούν οι Έλληνες ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αυξηθεί η προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης Covid-19.
Όπως προκύπτει από νεότερα διεθνή δεδομένα, η χρήση μάσκας από δύο πρόσωπα στον συγχρωτισμό τους προστατεύει έως και 83% από τη μετάδοση του κορωνοϊού, εφόσον κάποιος από τους δύο είναι μολυσματικός, ενώ η προστασία ενισχύεται έως και 96% με τη χρήση διπλής μάσκας.
Ύψιστης σημασίας είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πολύ καλή εφαρμογή της μάσκας στο πρόσωπο, κάτι που επιτυγχάνεται με την πίεση που ασκεί η υφασμάτινη μάσκα στα πλάγια της χειρουργικής που από μόνη της δημιουργεί ένα “κενό”. Ανάλογες οδηγίες εξέδωσε πρόσφατα και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια