Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σπετζοφάι πηλιορείτικο

Μεζές από τους λίγους, ιδανικός αυτή την εποχή που έχουμε ολόγλυκες μελιτζάνες και πιπεριές, αλλά και ζουμερές ντομάτες. Σκέτο θα συνοδεύσει την μπίρα μας, μαζί με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι θα γίνει ένα απίθανο γεύμα. 

Υλικά 
500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 2 εκ. 
4 πιπεριές μεγάλες, χοντροκομμένες 
4 πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες 
4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες, χοντροκομμένες 
500 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη 
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή 
1/3 κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
Διαδικασία 
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. 
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές (αν χρειαστεί, σε δόσεις). 
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όσο λάδι πάρουμε από το τηγάνι, γιατί δεν θα προσθέσουμε άλλο λάδι στο μαγείρεμα. 
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λουκάνικο, τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε 200 ml νερό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. 
Δεν ανακατεύουμε καθόλου με κουτάλα, για να μη λιώσουν τα λαχανικά, παρά μόνο σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα αν θέλουμε να ανακατευτούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια