Θράψαλα κοκκινιστά με μακαρόνια

Φαγητό για όλες τις εποχές, για νηστεία, για το καλοκαίρι, για το χειμώνα, για το μεσημεριανό τραπέζι για ουζάκι για κρασάκι για ό,τι τραβάει η όρεξη του καθενός.

Υλικά:
1 κ. θράψαλα
λάδι
1/2 κρεμμύδι
1/2 φλ κρασί
1/2 φλ σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα θράψαλα σε λωρίδες και τα ρίχνουμε κι αυτά να τσιγαριστούν μαζί.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και κανέλα κι αφήνουμε τα θράψαλα να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Μόλις μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα βγάζουμε τα θράψαλα από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε κι άλλο νερό, αλλά όχι πολύ, για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες ή γύρω στα 10'.
Σ΄ αυτό το πιάτο δε συνιστώ τριμμένο τυρί γιατί θεωρώ ότι δεν ταιριάζει πολύ. Όμως εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε σε ένα σημείο και να δείτε τη διαφορά αν σας αρέσει καλύτερα.

Μικρές λεπτομέρειες:
Αν τα μακαρόνια δε σας αρέσουν μέσα στην κατσαρόλα, μπορείτε να τα φτιάξετε χωριστά σε αλατισμένο νερό και να τους ρίξετε από πάνω τη σάλτσα από τα θράψαλα.

Related Posts