Ξιφίας με κρόκο (Συνταγή από τη Θεσσαλονίκη)

Υλικά για 4 άτομα
-Ένα κιλό ξιφίας καθαρισμένος και κομμένος σε φέτες.
-Δύο λεμόνια.
-Ένα φλιτζάνι λευκό κρασί.
-Μισό φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο.
-Ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
-Ένα μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο.
-Ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
-30 γραμμάρια κρόκο (σαφράν).
-Ένα φύλλο δάφνης
-Κόκκους από πράσινο, κόκκινο, άσπρο πιπέρι.

Καθαρίζετε τον ξιφία από το δέρμα του, τον αλατοπιπερώνετε και τον τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε αλείψει με βούτυρο.
-Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μάραθο, τον κρόκο, το κρασί και τον χυμό των λεμονιών.
-Σκεπάζετε το ταψί με βρεγμένη λαδόκολλα και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο (220 βαθμών) για 8 λεπτά.
-Παίρνετε το ζωμό και τον βράζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για λίγα λεπτά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η σάλτσα.
-Σερβίρετε τον ξιφία σε μεγάλο πιάτο, γαρνιρισμένο με λαχανικά ατμού και τη σάλτσα κρόκου.

Related Posts