Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τρόφιμα για να είμαστε ευδιάθετοι

Γρήγοροι ρυθμοί, συννεφιασμένες διαθέσεις και φυσικά ελάχιστος έως ανύπαρκτος χρόνος για να νιώσουμε ευδιάθετοι και χαρούμενοι.
Άρρηκτα συνδεδεμένη η υγεία του μυαλού μας και της ψυχολογία μας, με τις τροφές και την κατανάλωση τους.
Αν δεν προσέξουμε το τι καταναλώνουμε, υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε τη ψυχολογία μας στα τελευταία επίπεδα, πράγμα το οποίο δεν το θέλουμε.
Έχοντας καλή ψυχολογία, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δύσκολες στιγμές, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις και φυσικά να δείξουμε στον οργανισμό μας, ότι τον αγαπάμε.
Απέφυγε τη συχνή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε κορεσμένα λιπαρά και σε κενές θερμίδες, δεν θα κερδίσεις κάτι πέραν της ενδεχομένως στιγμιαίας απόλαυσης.
Προτίμησε τρόφιμα, τα οποία θα προστατέψουν την υγεία του εγκεφάλου σου, της ψυχολογίας σου και κατ’ επέκταση του οργανισμού σου.

Τέτοια τρόφιμα, είναι:
Μούσλι. Άκρως θρεπτικό τρόφιμο με την όσο δυνατόν λιγότερη επεξεργασία. Φορτίζει θετικά τον οργανισμό και λόγω της γνωστής φήμης του σε υψηλή περιεκτικότητα Β1 και Β2, τονώνει την ευρυθμία του εγκεφάλου σου και οι φυτικές του ίνες σταθεροποιούν το σάκχαρο σου, προστατεύοντας από την αύξηση του σωματικού βάρους.
Βιολογικές πατάτες. Δεν θα τις βρεις εύκολα σε επώνυμες αλυσίδες, αλλά σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα-το χρώμα τους είναι προς το κυανό. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Προστατεύουν τον οργανισμό από τις διάφορες φλεγμονές και δεν οξειδώνουν τις ελεύθερες ρίζες-στηρίζουν το μηχανισμό αντιγήρανσης.
Γιαούρτι. Απέφυγε τα πλήρως αποβουτυρωμένα αλλά και τα πλήρη λιπαρών. Προτίμησε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών 1.5% έως 2% και προστάτευσε την υγεία του θυρεοειδή σου, των οστών σου και φυσικά τόνωσε τον μεταβολισμό σου λόγω της ικανοποιητικής περιεκτικότητας σε λινολεικό οξύ.
Παντζάρια. Ένα λαχανικό με υπερ-ευεργετικές δράσεις. Μπορεί να σε τρομάζει η φημολογία, ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη θα σε παχύνει, πλέον πρέπει να αλλάξεις άποψη. Η κατανάλωση τους σε μία φυσιολογική ποσότητα (1/2 φλιτζ.τσαγιού), θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, θα τονώσει την υγεία της καρδιάς σου και θα προκαλέσει πληθώρα ηλεκτρικών ερεθισμάτων ώστε να δράσει ως εργογόνο βοήθημα (κινητοποίηση του λίπους)
Ασπράδια αυγού. Θα λάβεις τις ελάχιστες θερμίδες, με ταυτόχρονη στήριξη της μυϊκής μάζας σου και μείωση του σωματικού λίπους. Μην το φοβηθείς, τα ασπράδια ενός αυγού θα σου δώσουν μόλις 16 θερμίδες και 6γρ πρωτεΐνης.
Κριαράς Νικόλαος. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια