Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποια Βασίλισσα των Ταρώ είσαι;

Ίσως γνωρίζεις ήδη πως κάθε Βασίλισσα από τις κάρτες του Παλατιού μιας Ταρώ τράπουλας απεικονίζει κι από ένα διαφορετικό είδος γυναίκας. Αλήθεια,
εσύ ποια απ’ όλες είσαι;
Οι ερμηνείες της παραδοσιακής Ταρώ τράπουλας έχουν να κάνουν με διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, προσωπικότητα ή ακόμα και ζώδιο για κάθε Βασίλισσα. Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα των Ράβδων αντιπροσωπεύει τα ζώδια της φωτιάς, δηλαδή Κριό, Λέων και Τοξότη. Η Βασίλισσα των Κουπών αντιπροσωπεύει τα ζώδια του νερού, δηλαδή Ιχθύες, Καρκίνο και Σκορπιό. Η Βασίλισσα των Πεντάκτινων αντιπροσωπεύει τα ζώδια της γης, δηλαδή Ταύρο, Παρθένο κι Αιγόκερω. Τέλος, η Βασίλισσα των Σπαθιών αντιπροσωπεύει τα ζώδια του αέρα, δηλαδή Υδροχόο, Δίδυμο και Ζυγό. Ωστόσο, όλες μας έχουμε στοιχεία από κάθε Βασίλισσα μέσα μας, ανεξάρτητα από το ζώδιό μας.
Στο παρακάτω παιχνίδι ερωτήσεων θα ανακαλύψετε ποια Βασίλισσα των Ταρώ είστε, αλλά και πόσο καλά γνωρίζετε τις κάρτες του Παλατιού. Το όφελος, όμως, θα είναι μεγαλύτερο μιας και θα δείτε καλύτερα μία πλευρά του εαυτού σας, που ίσως αγνοούσατε.

Για κάθε μία από τις παρακάτω ερωτήσεις, λοιπόν, επιλέξτε Α, Β, Γ ή Δ. Ύστερα, προσθέστε πόσες απαντήσεις είχατε από το κάθε γράμμα και διαβάστε το αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι, όμως, δεν σταματάει εκεί. Μετά το τέλος των απαντήσεων υπάρχει μια ενότητα που θα σας βοηθήσει να ενωθείτε ενεργειακά με την Βασίλισσά σας. Πάμε λοιπόν!!!

Ερώτηση 1 – Οι φίλοι μου λένε πως είμαι…
Α. Η ψυχή του πάρτι… ακόμα κι αν δεν υπάρχει πάρτι!
Β. Πολύ καλός ακροατής. Κάποιος που μπορεί κανείς να μοιραστεί μαζί του τα πιο βαθιά του μυστικά.
Γ. Ένας άνθρωπος που πατάει καλά στη γη. Ένας φίλος που μπορείς να εμπιστευτείς.
Δ. Έξυπνος κι αστείος. Κάποιος που πάντα ξέρει να πει το σωστό πράγμα.

Ερώτηση 2 – Οι ιδανικές για μένα διακοπές είναι…
Α. Κάπου ζεστά, ώστε να μπορώ το πρωί να «μαζεύω» όσο γίνεται περισσότερο ήλιο και το βράδυ να βγαίνω να επιδεικνύω το τέλειό μου μαύρισμα. Και περιπέτεια. Πού πας χωρίς περιπέτεια;
Β. Οπουδήποτε κοντά σε νερό, ώστε να χαλαρώσω βαθιά. Μια κρουαζιέρα σε κανάλια, ένα σπίτι σε λίμνη ή ένα σπα κοντά στη θάλασσα ώστε να συνδυάσω τις απολαύσεις.
Γ. Κάπου στην επαρχία σε μέρος γνωστό για το τέλειο φαγητό και το κρασί του.
Δ. Σε κάποιο μέρος που θα μπορούσα να μάθω κάτι νέο. Από αρχαίες κουλτούρες μέχρι να φτιάχνω τυρί και βραχιολάκια για τα πόδια. Αν έπρεπε να κάθομαι να λιάζομαι όλη μέρα στην παραλία, θα πέθαινα από βαρεμάρα.

Ερώτηση 3 – Όταν ήμουν παιδί…
Α. Έπαιζα πάντα με τους φίλους μου.
Β. Περιπλανιόμουν στον φανταστικό μου κόσμο.
Γ. Περνούσα καλύτερα όταν έπαιζα στη φύση.
Δ. Μιλούσα πάρα πολύ και μάθαινα εύκολα.

Ερώτηση 4 – Όταν είμαι υπό πίεση…
Α. Είμαι αυστηρή. Το ξέρω ότι μπορώ να γίνω λίγο κακιά και απότομη με τους γύρω μου, αλλά μόνο επειδή ξέρω ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πώς.
Β. Είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσω σε κλάματα για να μου φύγει η ένταση. Ύστερα λειτουργώ ρομποτικά και όλα γίνονται όπως πρέπει.
Γ. Δουλεύω με ηρεμία μέχρι να κάνω όλα όσα πρέπει να γίνουν.
Δ. Δουλεύω σε ρυθμούς που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν.

Ερώτηση 5 – Το παραδέχομαι, μπορώ…
Α. Να πάθω κρίση, αν νιώσω ότι κάποιος με αγνοεί.
Β. Να πικραθώ πολύ, αν νιώσω ότι με κατηγορούν πως έκανα πράγματα που δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να κάνω.
Γ. Να κολλήσω στον ίδιο τρόπο σκέψης και να μην μπορώ να προσαρμοστώ στους ρυθμούς και τρόπους των γύρω μου.
Δ. Να χάσω την ψυχραιμία μου (ακόμα και χωρίς λόγο) και να μιλήσω άσχημα στους άλλους.

Ερώτηση 6 – Ο ιδανικός σύντροφος…
Α. Είναι εξίσου φανταστικός, υπέροχος και σέξι με μένα.
Β. Είναι κάποιος που θέλει πραγματικά να ενωθούμε σε πνευματικό επίπεδο και να μοιραστούμε τις πιο βαθιές σκέψεις και όνειρά μας.
Γ. Είναι έμπιστος, πιστός, στοργικός, ευγενικός και δυνατός.
Δ. Με έχει συνέχεια σε εγρήγορση.

Ερώτηση 7 – Η ιδανική δουλειά…
Α. Είναι να δουλεύεις για τον εαυτό σου κι από το σπίτι σου. Είσαι ανεξάρτητος, δουλεύεις ό,τι ώρα θέλεις και δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Α! Και δεν έχεις ένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου διαρκώς.
Β. Έχει να κάνει με κάποιου είδους θεραπεία ή οτιδήποτε μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά στον τρόπο που αισθάνονται οι άνθρωποι.
Γ. Σχετίζεται με τις οργανωτικές μου ικανότητες. Δεν ενδιαφέρομαι να φτάσω στην κορυφή. Αυτό που μετράει είναι η ικανοποίηση όταν όλα λειτουργούν σωστά και με πρόγραμμα.
Δ. Θα ήταν κάποια που να χρησιμοποιώ διαρκώς το μυαλό μου. Πάντα με γοήτευε μια καριέρα δικηγόρου ή δημοσιογράφου.

Ερώτηση 8 – Είμαι πιο χαρούμενη όταν η ζωή μου είναι…
Α. Συναρπαστική και όλα αλλάζουν.
Β. Ήρεμη κι όλοι γύρω μου χαρούμενοι.
Γ. Σταθερή κι ασφαλής.
Δ. Γεμάτη περιπέτεια και μακριά από συναισθηματισμούς.

Ερώτηση 9 – Μου αρέσει να φοράω ρούχα που…
Α. Είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Το πώς φαίνομαι είναι πολύ σημαντικό για εμένα.
Β. Με κάνουν να νιώθω αισθησιακή και θηλυκή.
Γ. Είναι φτιαγμένα από υπέροχα υφάσματα και σε έντονα χρώματα.
Δ. Χρειάζονται ελάχιστη προσοχή. Σιγά μην κάθομαι να διπλώνω προσεκτικά ή να σιδερώνω!

Ερώτηση 10 – Σχετικά με τους άλλους, αυτό που θαυμάζω περισσότερο είναι…
Α. Οι άνθρωποι που μπορούν να κρατήσουν ένα κοινό σε εγρήγορση. Ηθοποιοί, τραγουδιστές ή ακόμα και πολιτικοί που μιλούν σε πλήθη.
Β. Εκείνοι που κάνουν την πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων χωρίς καν να το «φωνάζουν».
Γ. Οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς, ευθείς και πραγματικά νοιάζονται για ό,τι κάνουν.
Δ. Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και συγγραφείς. Όχι μόνο των ημερών μας. Από την αρχαία Ελλάδα.

Τώρα πρόσθεσε τις βαθμολογίες σου και πάμε να δούμε ποια Βασίλισσα σε αντιπροσωπεύει.
Αν ήρθαν δύο ή περισσότερες Βασίλισσες σε ισοψηφία, τότε σημαίνει ότι συνδυάζεις τις χάρες τους.
Περισσότερα Α – Βασίλισσα των Ράβδων
Γενική εικόνα
Έχεις αυτοπεποίθηση, είσαι σέξι, εξωστρεφής κι έχεις ένα στυλ που πολλοί θα ζήλευαν. Είσαι αρκετά ικανή να αναλάβεις ό,τι σου ζητηθεί, ενώ γίνεσαι (ίσως και χωρίς να θέλεις) πάντα το επίκεντρο της προσοχής. Όταν οι άνθρωποι σε γνωρίζουν για πρώτη φορά, σκέφτονται πόσο υπέροχο και φωτεινό πλάσμα είσαι, γεμάτο αγάπη για τη ζωή.
Το τελευταίο, μάλιστα, είναι που κάνει τους άλλους να κολλούν μαζί σου. Προτιμάς να είσαι διαρκώς απασχολημένη κι ενεργή, ενώ τα πράγματα που μπορούν να σου χαλάσουν τη διάθεση είναι ελάχιστα.

Σκοτεινά σημεία
Όταν δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο των πάντων, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή να πάθεις κρισάρα και να αρχίσεις να σπας ό,τι υπάρχει γύρω σου, αν νιώσεις ότι δεν σε προσέχουν αρκετά. Ή να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις για να καταλάβουν την απουσία σου (και μετά να σε παρακαλάνε).
Όπως και να έχει, καλό είναι να μη σε φέρνει κάποιος στα όριά σου. Είσαι εκ φύσεως μια δυνατή και χαρισματική προσωπικότητα κι αυτό μπορεί να σε κάνει λίγο πιο αυστηρή απ’ ότι θα «έπρεπε».

Προσωπική ζωή
Δίνεις πολλή προσοχή στους φίλους σου και τους κάνεις μικρά δωράκια συνεχώς, όχι επειδή έχουν γιορτή ή γενέθλια, αλλά για να τους φτιάξεις τη μέρα. Είσαι άτομο πιστό και θα έφτανες οπουδήποτε για κάποιον που αγαπάς.
Ωστόσο, οι επίδοξοι σύντροφοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μαζί σου, γιατί αν νιώσεις ότι δεν παίρνεις την περιποίηση που αξίζεις θα… τους πάρει και θα τους σηκώσει!
Περισσότερα Β – Βασίλισσα των Κουπών
Γενική εικόνα
Είσαι ένα άτομο βαθιά συναισθηματικό, ευαίσθητο και μπορείς να κατανοήσεις εύκολα τους γύρω σου. Όταν κάποιος σε γνωρίσει για πρώτη φορά, ακόμα κι αν δεν ξέρουν τίποτα απολύτως για εσένα, θα νιώσουν ότι μπορούν να σου πουν την ιστορία της ζωής τους και τα πιο βαθιά και ένοχά τους μυστικά.
Έχεις έναν μοναδικό τρόπο να κάνεις τους γύρω σου να ηρεμούν όταν όλα φαίνονται ότι έχουν γυρίσει ανάποδα. Αν, λέμε τώρα, σου είναι δύσκολο να προσφέρεις σε κάποιον τη βοήθειά σου, θα βρεις έναν μαγικό τρόπο να το κάνεις, ακόμη κι αν δεν σου ζητηθεί. Αφήνεις την καρδιά να βασιλεύσει του μυαλού σου και θες να μοιράζεσαι κάθε τι καλό στη ζωή σου με όλο τον κόσμο.

Σκοτεινά σημεία
Όταν δεν έχεις τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων, κατεβάζεις το OFF στον «διακόπτη» της καρδιάς σου και βλέπεις τους πάντες από συναισθηματική απόσταση. Αυτό μπορεί να σου συμβεί πολλές φορές και χωρίς εμφανή λόγο. Έτσι, τείνεις να πικραίνεσαι διαρκώς κάνοντας τις ίδιες αρνητικές σκέψεις οι οποίες πολλαπλασιάζονται σαν μοτίβο σπιράλ.
Μπορεί να είσαι πολύ χαμηλών τόνων, αλλά αν κάποιος σε φέρει στα όριά σου, η έκρηξη που θα έχεις θα αφήσει τους πάντες άφωνους και με μάτια γουρλωμένα σαν καρτούν. Ας πρόσεχαν!

Προσωπική ζωή
Ως φίλη, θα στηρίξεις ανθρώπους στις πιο δύσκολες και σκοτεινές φάσεις τους. Όταν όλοι οι άλλοι θα είχαν φύγει, εσύ είσαι εκεί να κρατάς το χέρι του ατόμου που σε χρειάζεται. Ως σύντροφος, είσαι ευαίσθητη κι υπομονετική, ενώ συνήθως ζητάς πολύ λιγότερα από αυτά που δίνεις.
Μια σχέση δουλεύει τέλεια για σένα όταν νιώθεις ότι με το άλλο άτομο έχετε μια βαθιά συναισθηματική σύνδεση σε κάθε επίπεδο. Αν κάποιος θέλει να είναι μαζί σου, τότε πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλή συζήτηση σχετική με σκέψεις και αισθήματα, μιας κι αν ένα πράγμα σιχαίνεσαι, είναι να βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά.
Περισσότερα Γ – Βασίλισσα Πεντάκτινων
Γενική εικόνα
Είσαι άτομο πρακτικό και προσγειωμένο. Είσαι πάντα έτοιμη να προσφέρεις υποστήριξη σε όποιον την χρειάζεται κι έχεις το «μαγικό άγγιγμα» να κάνεις κάθε περιβάλλον να φαίνεται ζεστό, οικογενειακό και ασφαλές.
Όσα προβλήματα κι αν φέρει η ζωή στον δρόμο σου, εσύ τα προσπερνάς με ευκολία γιατί δουλεύεις με μεθοδικότητα και ρυθμό που τίποτα δεν μπορεί να τα διαταράξει. Οι άνθρωποι νιώθουν πως μπορούν να σε εμπιστευτούν και πως είσαι πάντα εκεί γι’ αυτούς.

Σκοτεινά σημεία
Δεν είσαι από τα άτομα που χάνουν τον έλεγχο. Ή τουλάχιστον δεν το εξωτερικεύουν με αυτόν τον τρόπο. Ίσως οι άνθρωποι γύρω σου νιώσουν ότι τους πιέζεις περισσότερο απ’όσο μπορούν να προσφέρουν. Δεν το κάνεις, όμως, από κακία, αλλά επειδή θες να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό τους.
Αν ένα πράγμα μπορεί να σε αποσυντονίσει, τότε αυτό είναι η απότομη αλλαγή. Τότε, και μόνο τότε, μπλοκάρει η φαντασία και η δημιουργικότητά σου και νιώθεις σαν να σου έχει κατεβάσει κάποιος τον γενικό διακόπτη. Θέλεις όλα να είναι σταθερά και τελείως προβλέψιμα (όσο γίνεται).

Προσωπική ζωή
Είσαι φίλη για μια ζωή και μπορεί να περάσεις δια πυρός και σιδήρου για τους ανθρώπους που αγαπάς. Όσο για τις ερωτικές σου σχέσεις, είσαι από τα άτομα που (σε αυτή τη φάση τουλάχιστον) ψάχνουν το «για πάντα».
Ενώ είσαι άτομο με μια τόσο βαθιά αισθησιακή πλευρά, που θα έκανε τη Βασίλισσα των Ράβδων να κοκκινίσει, θα μπορούσες να θυσιάσεις όλο το πάθος για να έχεις τη σταθερότητα που ονειρεύεσαι. Αρκεί ο άνθρωπος που θα επιλέξεις να είναι ο σωστός για εσένα.
Περισσότερα Δ – Βασίλισσα των Σπαθιών
Γενική εικόνα
Άτομο ανεξάρτητο, που σκέφτεται γρήγορα κι έχει πάντα εύκαιρη την κατάλληλη χιουμοριστική ατάκα. Ναι, για σένα μιλάμε. Μπορείς να αναλάβεις δράση όταν χρειαστεί, αλλά μέχρι τότε προτιμάς να χαλαρώνεις. Είσαι από τα άτομα που δεν φοβούνται να προσαρμοστούν σε καταστάσεις ή να ψάξουν τις κρυμμένες δυνάμεις που υπάρχουν γύρω σου.
Έχεις το χάρισμα του λόγου. Μπορεί να μην είσαι το επίκεντρο της προσοχής, αλλά ξέρεις να πεις αυτό το ένα πράγμα που θα κάνει τους πάντες να θαυμάσουν το χιούμορ και την εξυπνάδα σου. Και, βέβαια, δεν γελάς μόνο με όσα βλέπεις, αλλά κυρίως με τον ίδιο σου τον εαυτό. Well done!

Σκοτεινά σημεία
Όταν νιώσεις πως χάνεις τον έλεγχο, ξεχνάς τον άνθρωπο που περιγράψαμε παραπάνω, μιας και ξαφνικά γίνεσαι απόμακρη και ψυχρή. Παρά το γεγονός ότι είσαι εξαιρετική στο να λύνεις προβλήματα, το κάνεις με έναν τρόπο που φαίνεται σαν να μην είναι καν ανθρώπινος. Ναι μεν οι γύρω σου ξέρουν πως θα φέρεις σε πέρας ό,τι σου έχει ανατεθεί, αλλά κανείς δεν θέλει να δουλέψει μαζί σου γιατί δεν θα μπορέσει με τίποτα να σε ακολουθήσει.
Είσαι από τα άτομα που χάνουν πολύ εύκολα την ψυχραιμία τους κι εκνευρίζονται με το παραμικρό. Ούσα εκ φύσεως ετοιμόλογη, ξέρεις πάντα να πεις τα κατάλληλα λόγια στον απέναντί σου για να τον πληγώσεις στον μέγιστο βαθμό.

Προσωπική ζωή
Έχεις την ικανότητα να κάνεις πάντα τους φίλους σου να γελούν από την καρδιά τους, ενώ μπορείς να τους βοηθήσεις την ίδια στιγμή να λύσουν ένα πρόβλημα ή να ξεπεράσουν μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής τους. Απλά δεν αντέχεις να έρχονται διαρκώς σε σένα για το ίδιο πρόβλημα Μία φορά αρκεί. Τους δείχνεις τη λύση. Τέλος.
Ως άνθρωπος πιστεύεις ότι πρέπει να αναλαμβάνουμε δράση για να επιλύσουμε κάθε δυσκολία που θα προκύψει στη ζωή μας, ενώ δεν μπορείς με τίποτα να καταλάβεις τους ανθρώπους που ζουν μια επαναλαμβανόμενη μιζέρια χωρίς να κάνουν κάτι γι’ αυτό.
Στην ερωτική σου ζωή πιστεύεις στην απόλυτη ισότητα με τον σύντροφό σου και δεν αντέχεις για κανένα λόγο να παίζεις «δεύτερο ρόλο». Ο σύντροφός σου πρέπει να είναι εξίσου έξυπνος και ετοιμόλογος με σένα, γιατί αλλιώς θα βαρεθείς στο πρώτο 3ωρο. Ο έρωτας είναι πρώτα εγκεφαλικός για σένα κι ύστερα σαρκικός.

Ενεργειακή ένωση με τις Βασίλισσες
Βασίλισσα των Ράβδων
Άναψε φωτιά στην ενέργειά σου, κάνοντας κάτι περιπετειώδες ακόμα κι έξω από την comfort zone σου. Δοκίμασε μαθήματα τραγουδιού, χορού ή κάποιο σεμινάριο stand-up comedy.

Βασίλισσα των Κουπών
Δοκίμασε να βγεις από τη γυάλα σου και να πας με το ρεύμα. Κάτσε κοντά σε νερό. Θάλασσα, λίμνη, ποτάμι… Τόσα έχουμε! Αν σου είναι τόσο δύσκολο, βάλε ένα cd με ήχους θάλασσας κι άσε να σε πάρει ο ύπνος. Ανάπνεε βαθιά κι επίτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει κάθε συναίσθημα.

Βασίλισσα των Πεντάκτινων
Κάνε κάτι δημιουργικό και με εμφανή αποτελέσματα. Για παράδειγμα, πέρνα ένα απόγευμα φροντίζοντας τον κήπο ή τις γλάστρες στο μπαλκόνι σου ή μαγείρεψε κάτι διαφορετικό. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις μαθήματα αγγειοπλαστικής ή ζωγραφικής.

Βασίλισσα των Σπαθιών
Κάνε κάτι που θα ξυπνήσει το μυαλό σου. Διάβασε ένα βιβλίο, μοιράσου το με τους φίλους σου και μετά συζητήστε το. Οτιδήποτε δεν σε κάνει να νιώθεις το μυαλό σου κολλημένο στο ίδιο σημείο. Ακόμη και σταυρόλεξα ή sudoku!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια