Κέικ με ρόφημα Αμυγδάλου, chia και λεμόνι

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ολικής
80 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 ml Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
1 1/2 κουταλάκι της σούπας σπόροι chia

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ή Βιτάμ κλασικό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι.
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικινγκ πάουντερ.
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου, το λάδι, το αυγό και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και τα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το ξύσμα και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180°C.

Extra tip : Μπορούμε να βάλουμε παπαρουνόσπορο αντί για σπόρους chia.

Related Posts