Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυτοί που μας σημάδεψαν για πάντα

Στην αστρολογία, οι τύποι ανθρώπων έχουν ένα συγκεκριμένο όνομα και χαρακτηριστικά. Είναι οι λεγόμενες καρμικές σχέσεις, που πέρασαν από τη ζωή μας και μας άλλαξαν για πάντα.Στο γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός μας, φαίνεται αν υπάρχει μια τέτοια συνάντηση, πότε ακριβώς θα συμβεί ή έχει συμβεί, και ποιο μάθημα έχουμε να πάρουμε από αυτήν. Συνήθως είναι περίοδοι που από το ωροσκόπιό μας κάνουν «περατζάδα» οι λεγόμενοι βαριοί πλανήτες: Ο Πλούτωνας, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και, λιγότερο, ο Κρόνος, αλλά και υπάρχουν εκλείψεις πάνω σε αυτούς.
Οι χρονικές αυτές περίοδοι, σηματοδοτούν μεγάλες αλλαγές στον τομέα της συνείδησής μας. Η καθημερινή επίδρασή τους στη ζωή μας, εκφράζεται μέσα από μια αλληλοδιαδοχή σημαντικών γεγονότων.Μέρος των μεγάλων αυτών αλλαγών στην ψυχοδομή μας, το «αναλαμβάνουν» οι συγκεκριμένοι αστρολογικοί τύποι. Καθένας από αυτούς, έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στον τρόπο έκφρασης του εαυτού του, αλλά και στον τρόπο που επεμβαίνει στον ψυχισμό των άλλων ανθρώπων. Οι σχέσεις που δημιουργούνται δεν έχουν απαραίτητα ερωτικό χαρακτήρα, απλά εκεί η δυναμική είναι πολύ πιο έντονη.

Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά του κάθε τύπου ξεχωριστά:

Ο Ηλιακός Τύπος
Είναι οι τύποι που έχουν ισχυρά τοποθετημένο τον Ήλιο στο ωροσκόπιό τους, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Λέοντα. Πατρικοί, σταθεροί, οροθετημένοι και υπεύθυνοι, εξαιρετικά λαμπεροί και γοητευτικοί, σε κάνουν να νιώθεις ότι μαζί τους η ζωή έχει νόημα. Είναι ιδιαιτέρα δοτικοί, με διάθεση προσφοράς χωρίς ανταπόδοση. Όπως ο Ήλιος. Γεμάτοι ενέργεια και στόχους, πολυτάλαντοι, αθλητικοί, ζωντανοί, με αστείρευτο χιούμορ, γίνονται συχνά το επίκεντρο του θαυμασμού στο περιβάλλον τους.
Δίκαιοι, γενναιόδωροι, με αυτοπεποίθηση, επίγνωση, ισχυρή προσωπικότητα και άποψη, έρχονται να φωτίσουν παλιά σκοτάδια που φέρουμε και να αποκαταστήσουν την ροή της ενέργειας σε τομείς της ζωής μας που έχει μπλοκάρει ή διακοπεί, δημιουργώντας ξανά «ΖΩΗ».
Είναι αρχηγοί με «ήρεμη δύναμη» και αυτοί που οι άλλοι αποδέχονται να τους διοικούν. Δημιουργικοί, με εξαιρετική φαντασία, είναι λάτρεις των παιδιών, των ζώων, της φυσικής ζωής και των δραστηριοτήτων της ημέρας. Έχουν αστείρευτη ενέργεια και κανέναν ενδοιασμό να την προσφέρουν σε όποιον την έχει αναγκη για να εξελιχθεί.
Αν ο Ήλιος είναι άσχημα τοποθετημένος σε ένα ωροσκόπιο, τότε τα παραπάνω χαρακτηριστικά διαστρέφονται. Η προσωπικότητα θαμπώνει, το άτομο είναι άτολμο, ανειλικρινές, ασταθές, χαωμένο, ψάχνει διαρκώς «πατερίτσες» για να υπάρξει, ή γίνεται αλαζονικό, φαντασμένο, «ψώνιο», φλύαρο, χωρίς διάθεση για ζωή. Η συρρίκνωση, η κατάθλιψη και η ανευθυνότητα το οδηγούν σε απομόνωση. Η αναγκη για κυριαρχία γίνεται βία και δεσποτισμός. Λειτουργεί υπονομευτικά σε ό,τι ξεχωρίζει θετικά και η άρνηση της πραγματικότητας το οδηγεί σε απώλεια του «εαυτού» του.

Ο Σεληνιακός Τύπος
Είναι ο τύπος με ιδιαιτέρα τονισμένη την Σελήνη στο ωροσκόπιό του, ή με πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Καρκίνου και είναι ο αγαπημένος των γυναικών. Συναισθηματικός, σπιτόγατος, ευαίσθητος, ντροπαλός, μαγειρεύει καταπληκτικά, λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα, έχει καλλιτεχνικές αναζητήσεις, εξαιρετική αίσθηση του γούστου στον χώρο του, του αρέσει να φροντίζει τους άλλους, περιέχει έντονο το στοιχείο της μητρότητας και αρέσκεται να συντηρεί αναμνήσεις αλλά και φίλους από τα παιδικά του χρόνια.
Αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε «παιδί για οικογένεια», στην θετική του εκδοχή. Θα τον λατρέψουν η μαμά σας και οι φίλες σας, καθώς η συναισθηματική του κατανόηση, η πηγαία ευαισθησία του αλλά και η διαθεσιμότητά του για τα προβλήματα των γύρω του είναι παροιμιώδεις. Βιώνει έντονα τα ζητήματα των άλλων, τα «παίρνει κατάκαρδα», τον αφορά να δοθούν άμεσες λύσεις και κάνει ό,τι μπορεί γι’ αυτό. Είναι ταυτισμένος με τον μητρικό ρόλο, έχει μεγάλη αντίληψη του γυναικείου ψυχισμού, είναι γεμάτος «υγρασία» και έντονη θηλυκή ενέργεια.
Αν η Σελήνη του όμως σχηματίζει δυσμενείς όψεις με σημεία, θέσεις, και βαρείς πλανήτες* ο ψυχισμός του διαστρέφεται. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε να κάνουμε με ένα ισχυρά θηλυκό άντρα, ταυτισμένο είτε από υπερβολικό θαυμασμό είτε από μεγάλη άρνηση, με την μητέρα του, ο οποίος ανταγωνίζεται τις γυναίκες και ζητά αυτό που αισθάνεται ότι του λείπει, δηλαδή την αρσενική ενέργεια, τον Άντρα. Η θέση αυτή βρίσκεται σε πολλούς ομοφυλόφιλους άντρες ή άντρες με διπλή ζωή, που στην ζωή τους κυριαρχεί η νύχτα και οι σκοτεινές καταστάσεις, σχετίζονται με δεσποτικές γυναίκες με την πρόθεση να τιμωρήσουν στο πρόσωπό τους την «χειριστική» μητέρα τους, αλλά και άντρες που τους θυμίζουν τον «ανύπαρκτο» και διαφανή πατέρα τους.
Συναισθηματικές εξαρτήσεις, προσκόλληση στην οικογένειά του και την μητέρα σαν να έχουν «γάμο», ανεκδιήγητα περιστατικά υστερίας, στέρηση του ανδρικού προτύπου, εξαρτήσεις από ουσίες, άρνηση να ξεκολλήσει από τόπους και καταστάσεις που συνδέθηκε ως παιδί, αρχίζουν να δυσκολεύουν την ζωή του ίδιου και των γύρω του. Αν τολμήσεις να του θίξεις ή να «αγγίξεις» καταστάσεις και πρόσωπα οικεία του, έστω και αν ο ίδιος σε νηφάλια φάση τα θεωρεί αρνητικά, θα αντιμετωπίσεις την επίθεση του «κέρβερου», μιας και ο Άδης του είναι και ο Παράδεισός του.
Σε καμία περίπτωση δεν ξέρεις τι σε περιμένει, μιας και άλλος είναι τη μέρα και άλλος την νύχτα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τον χαρακτηρίζουν σεξουαλικές διαστροφές, ανταγωνισμός, ψυχική βία, μυστικοπάθεια, ισχυρές ανασφάλειες, σαρωτικές ενοχές, ανάγκη να αποδώσει «βαριά τιμωρία» σε οποίο άτομο του θυμίζει την σκληρή μαμά του, το οποίο ταυτόχρονα το αγαπάει, άρνηση να συνδεθεί επί της ουσίας, μιας και συναισθηματικά ήδη ανήκει αποκλειστικά στην οικογένειά του, και δη στην μαμά του, και κάθε άλλη σχέση του φαντάζει προδοσία.
Σχεδόν πάντα το τραύμα σε αυτή την κατηγορία ανάγεται στην προγεννητική περίοδο ή, το πολύ, στην πρώιμη παιδική ηλικία. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την όποια πορεία σχέσης, μια και οι παλινδρομήσεις του συγκεκριμένου τύπου δεν έχουν «πάτο». Εκεί που γνωρίζεις έναν ενήλικα, ξαφνικά βλέπεις ένα χαωμένο, εντελώς κλειστό, πανικόβλητο, ανεύθυνο, θυμωμένο και πλήρως

Ο Ερμιακός Τύπος
Είναι ο τύπος με έντονο τον Ερμή στο ωροσκόπιό του, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο των Διδύμων. Η ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών είναι το βασικό του χαρακτηριστικό. Του αρέσει να μιλά ακατάπαυστα, να κουτσομπολεύει, να κρίνει επί παντός επιστητού, να μεταφέρει πληροφορίες, αλλά μην του πεις να μείνει έστω και λίγο με τον εαυτό του ή να εμβαθύνει συναισθηματικά. Έχει παντού παρέες για να έχει εναλλακτικές, το πιο προχωρημένο κινητό τηλέφωνο, τον ενδιαφέρει πολύ η επικαιρότητα και η εφηβεία είναι το στάδιο που δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ.
Έχει εφηβική εμφάνιση και κάθε τι που του θυμίζει ότι ο χρόνος περνάει το μισεί «θανάσιμα». Είναι ερωτευμένος με την φωνή του και θέλει να ρητορεύει διαρκώς. Είναι νάρκισσος με την εξωτερική του εμφάνιση, μιας και η εσωτερικότητα κι αυτός δεν συναντήθηκαν ποτέ. Η επαφή του με το συναίσθημα είναι μάλλον ανύπαρκτη και πολλές φορές η εγκεφαλικότητά του θυμίζει την «ασώματο κεφαλή». Μεγαλώνοντας, σχετίζεται με άτομα μικρότερά του, που τον έλκουν και σεξουαλικά.
Δεν μπορεί να συνδεθεί μόνιμα ερωτικά, γιατί η διάρκεια της σχέσης του θυμίζει ότι ο χρόνος περνάει και αυτό τον στρεσάρει απίστευτα. Οπότε αρχίζουν οι παράλληλες σχέσεις και τα «πρέπει να χωρίσουμε», «δεν σου αξίζω», «δεν έχουμε πια τι να πούμε».
Αν παρ’ όλα αυτά, εσείς θέλετε να σχετιστείτε με έναν τέτοιο τύπο, τότε γεμίστε την ζωή του με νέες παραστάσεις, πρόσωπα, διαλέξεις, ταξίδια, διαδίκτυο, βιτρίνες, γρίφους και εφηβικές παρορμήσεις. Πολλές φορές η επιλογή ενός τέτοιου τύπου γίνεται ως παράλληλη σχέση σε έναν γάμο που έχει βαλτώσει και ταυτόχρονη κρίση μέσης ηλικίας. Έρχεται με την απίστευτη κινητικότητά του να μας βγάλει από την «μούχλα που σαπίζαμε» και ξαφνικά διαπιστώνουμε ότι ένας κύκλος ζωής πέταξε μακριά, να μας θυμίσει τα νιάτα μας, να αρχίσουμε πάλι να παίζουμε.

Ο Αφροδιτικός Τύπος
Είναι ο τύπος με έντονη την Αφροδίτη στο ωροσκόπιό του, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Ταύρου. Αυτός που, σαν γνήσιο παιδί της Αφροδίτης, στον «καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του αγαπιέται». Η προσωποποίηση του ναρκισσισμού, της αισθητικής και της καλοπέρασης, δεν έχει χώρο για τίποτε άλλο πέρα από τις ανάγκες του.
Έχει εξαιρετικό γούστο, ξέρει όλες τις λεπτομέρειες για την μόδα, την διακόσμηση, την υψηλή κοινωνία, τα σικ μέρη και ό,τι προάγει την προβολή του. Δίνει τεράστια σημασία στην εμφάνιση και την καταγωγή του άλλου, έχει εξαιρετικούς τρόπους και δεν μπορεί τις εντάσεις και τους διαπληκτισμούς. Θέλει όλα να λύνονται πολιτισμένα, γι’ αυτό και συνήθως δεν λύνει ποτέ τίποτα, από τον φόβο ότι η ένταση θα χαλάσει την «φαινομενική» αρμονία.
Έχει εξάρτηση από τις υλικές απολαύσεις: καλό φαγητό, καλλυντικά, όμορφα αυτοκίνητα, πολυτελή ξενοδοχεία, αρώματα, ρούχα, χάδια, χρήματα, σεξ, μασάζ και από.. τους θαυμαστές του. Φλερτάρει με ό,τι υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο και θέλει να είναι το επίκεντρο του θαυμασμού. Όποιος τολμήσει να τον υποσκελίσει γίνεται ορκισμένος εχθρός του. Του αρέσει η δημοσιότητα και οι υψηλές διασυνδέσεις, γιατί του προσφέρουν ποιότητα ζωής, σε υλικό επίπεδο. Γύρω του υπάρχουν πολλοί θαυμαστές και του αρέσει να τον διεκδικούν ατελείωτα. Δεν αντέχει το πέρασμα του χρόνου από πάνω του και δεν έχει καμιά αναστολή όσον αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις.
Είναι χαρά να σχετίζεσαι με ένα τέτοιο τύπο, μιας και η έμφυτη καλαισθησία του και η καλή, μέχρι χαζομάρας, διάθεσή του, σου ομορφαίνει την ζωή. Αν ο συγκεκριμένος τύπος δεν έχει άλλες «θέσεις» στο ωροσκόπιό του που θα τον αναγκάσουν να εμβαθύνει στο εαυτό του, δυστυχώς καταλήγει «γλάστρα». Αν όμως εμβαθύνει εσωτερικά, η ανάγκη του για το «υψηλά ωραίο» μεταφέρεται και στο εσωτερικό κάλος και ο συνδυασμός εξωτερικής και εσωτερικής αρμονίας και ομορφιάς είναι πραγματικά «μαγικός».

Ο Άρειος Τύπος
Είναι ο τύπος με έντονα τοποθετημένο στο ωροσκόπιό του τον πλανήτη Άρη, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Κριού. Δυναμικός, ισχυρός, πολεμιστής, με έντονα αρρενωπά χαρακτηριστικά, παρορμητικός, πολύ ανταγωνιστικός, με αστείρευτη ενέργεια, επιζητά τις έντονες καταστάσεις και την έγχυση αδρεναλίνης. Είναι ο ελαφρώς πρωτόγονος κατακτητής, ταυτισμένος με πέος του και τον ανδρικό ρόλο, ο καβγατζής, ο σατράπης, ο «κάτσε καλά». Είναι ο ιππότης που θα σε προστατεύει πάντα, αρκεί να του είσαι «πιστή», να του γεμίζεις την ζωή ομορφιά και να τον θαυμάζεις.
Όσο πιο πολύ τον θαυμάζεις και τον εκτιμάς σε κάθε του δραστηριότητα, τόσο πιο ισχυρός πιο δοτικός και πιο προστατευτικός γίνεται. Αν διαφωνείς σε κάτι μαζί του, μην του πεις με «αιχμηρό τρόπο», γιατί άνοιξες πόλεμο. Πες του το με «αφροδιτική» γλύκα. Οδηγεί καλά αυτοκίνητα, θέλει να είναι ο «αρχηγός στη αγέλη», είναι ειλικρινής και θέλει την «κυρά του» βασίλισσα.
Αν ο Άρης είναι άσχημα τοποθετημένος και σε δυσμενείς όψεις με βαρείς πλανήτες, μπορεί να γίνει εξαιρετικά βίαιος και σαδιστικός. Αν αυτό συμβεί στο ωροσκόπιο μιας γυναίκας, δηλαδή ο Άρης της είναι ιδιαίτερα τονισμένος, έχουμε να κάνουμε με μια «Ζήνα», που η ταύτισή της με τον ανδρικό ρόλο την έχει μεταλλάξει σε «αντρογυναίκα» και που σκοπό της ζωής της έχει να ανταγωνίζεται με «θηλυκές τακτικές» και αρσενικά όπλα κάθε τι ισχυρό και «αρσενικό» που υπάρχει δίπλα της, μέχρι τελικής πτώσεως.
Η παράνοια έγκειται στο ότι περνά από το στάδιο του θύματος στο στάδιο του θύτη, λέγοντας πόσο την βασάνισε ο «κακός» και αμέσως έχει καταστρώσει την τακτική εξόντωσης με λόγια «μαχαίρια». Η επιθυμία των γονιών της για αγόρι, η αίσθηση ότι οι καημένες οι γυναίκες «πονάνε» από τους άντρες και οι ανάγκη να ταυτιστεί παθολογικά με τον «φαινομενικά δυνατό» (τον άντρα) για μην πονέσει όπως οι άλλες από αυτόν, την έχει κάνει ασυνείδητα ορκισμένη εχθρό και εξολοθρευτή ανδρών. Για αυτήν, είτε το παραδέχεται είτε όχι, η πεποίθησή της είναι ότι όλοι οι άνδρες, πλην ελαχίστων εξιδανικευμένων περιπτώσεων, είναι… «μαλάκες», και δεν θα ησυχάσουν αν δεν το αποδείξουν, ευνουχίζοντάς τους σε κάθε τους δραστηριότητα.
Όπως κάθε τι «άρειο», φτιάχνουν αγέλες από «Ζήνες» με «στοχοπροσήλωση» στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι η γυναίκα που θα σε φτάσει σε απίστευτα άκρα με την συμπεριφορά της και όταν χάσεις τον έλεγχο και επιτεθείς …την «πάτησες». Από ύαινα, μεταμορφώνεται σε ένα κακόμοιρο θύμα του «σκληρού σατράπη». Και γεμίζουν την ζωή τους πόνο και μάχες, ενώ η βαθιά μέσα τους έχουν την ανάγκη να είναι ένας άνδρας δίπλα τους. Συνήθως σε τέτοιες γυναίκες, εμφανίζονται καρμικά ουράνιοι ή πλουτώνιοι τύποι που τις «βάζουν στη θέση» τους και ηρεμούν οριστικά και δια βίου.

Ο Δίαιος Τύπος
Είναι οι τύποι που έχουν έντονα τοποθετημένο στο ωροσκόπιό τους τον πλανήτη Δία, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Τοξότη. Αν οι Ηλιακοί είναι «large», οι Δίαιοι είναι «xxl»! Είναι σε όλα τους υπερβολικοί και χωρίς μέτρο. Στις εκφράσεις, στην προσφορά, στην κατανάλωση ,στις φιλοδοξίες τους αλλά και στην ανευθυνότητά τους, αν ο Δίας στο ωροσκόπιό τους δεν έχει «τίτλους». Λειτουργούν χωρίς διάκριση και ηθικές δομές και για αυτούς «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Θα στα δώσουν εύκολα όλα για να νιώσουν ισχυροί, αλλά το ίδιο εύκολα θα στα πάρουν πίσω χωρίς κανένα δισταγμό.
Είναι συνήθως τυχεροί άνθρωποι, με λυμένα από καταβολής πολλά υλικά ζητήματα, υψηλές γνωριμίες και κατέχουν και αυτοί πολλές φορές σημαντικές θέσεις. Τους αρέσει να εντυπωσιάζουν και να «εξαγοράζουν» ό,τι τους αφορά. Μετά χάνουν το ενδιαφέρον τους και ψάχνουν νέο «αντικείμενο» για την συλλογή τους. Αν τους αντισταθείς και αρνηθείς να γίνεις το επόμενο «απόκτημα», θα κινήσουν γη και ουρανό για να σε δελεάσουν. Είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε καταχρήσεις και, εκτός από την ποιότητα, τους ενδιαφέρει εξαιρετικά και η ποσότητα.
Από τον Δία και μετά η τάξη μεγέθους στην ποιότητα της προσωπικότητας αλλάζει. Αρχίζουν να δημιουργούνται σύνθετες, «υπερβατικές» ή υπεραναπληρωματικές προσωπικότητες. Για παράδειγμα, η στέρηση της αγάπης στην παιδική ηλικία και η συναισθηματική τρύπα που έχει αφήσει, οδηγεί στην υπερκατατανάλωση ώστε να βουλώσει η εν λόγω τρύπα. Ή το γεγονός ότι δεν με πρόσεξαν οι δικοί μου, οδηγεί στο ότι θα γίνω διάσημος και θα με προσέξουν οι συνεργάτες μου ή όλη η χώρα. Κάπου εκεί χάνεται και το μέτρο όσον αφορά την τάξη μεγέθους και την σχέση με την πραγματικότητα.
Στην θετική του έκφραση, ο Δίας μπορεί να δώσει ευεργέτες, ανθρώπους της γνώσης, ηθικά πρότυπα και σεβαστούς, δοτικούς ανθρώπους. Όμως και εδώ η υπέρβαση έχει απομακρύνει τον άνθρωπο από την πραγματική του υπόσταση. Το πρόβλημα με τον Δία είναι ότι κάπου γύρω στα σαράντα χρόνια, αν το άτομο δεν έχει πάρει το μάθημα της σωστής διαχείρισής του, η καλοτυχία του σταματά και τον πρώτο ρόλο στη ζωή του αναλαμβάνουν ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Ουρανός, φέρνοντας το σκληρά αντιμέτωπο με την υπερβολή που έχει στο παρελθόν δημιουργήσει για να καλύψει τα κενά και αφαιρώντας τους τα μέσα που είχαν στην διάθεσή τους με διαζύγια, πτωχεύσεις, ασθένειες, ατυχήματα. Τότε το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με την «Αλήθεια». Αν την αντέξει έχει καλώς. Αν όχι, υπάρχει και η δυστυχής κατάληξη στην «χωματερή» του Ποσειδώνα, και η επερχόμενη αποδόμησή του σε όλα τα επίπεδα…

Ο Κρόνιος Τύπος
Οι Κρόνιοι τύποι, σε αντίθεση με τους Δίαιους, έχουν συνήθως πολύ έντονα την αίσθηση του μέτρου, της πειθαρχίας και των κοινωνικών «πρέπει». Αν ο Κρόνος είναι αρνητικά τοποθετημένος, είναι δομημένοι με μια σκληρή, σπαρτιάτικη διαπαιδαγώγηση και, αν δεν έχουν αντέξει το «βάρος» της ενηλικίωσης, βρίσκονται σε πλήρη αποδόμηση και άρνηση κάθε ευθύνης. Είναι βαθιά ανασφαλείς, αλλά αυτό το κρύβουν πίσω από τον ρόλο του «απόμακρου» και την συναισθηματική αποστασιοποίηση. Ή έχουν συμπεριφορά αυστηρού γονιού με ισχυρά όρια, ή κακομαθημένου παιδιού.
Είναι πρόθυμοι να επιβραβεύσουν όποιον ακολουθεί πιστά τα χιλιάδες «πρέπει» τους και τα απαγορευτικά τους «στοπ», ή να εξαφανιστούν σε «ποσειδώνια» νερά στην υποψία οποιασδήποτε ευθύνης, έτοιμοι ταυτόχρονα να απορρίψουν όποιον τολμήσει να σκεφτεί κάτι πιο ανάλαφρο!
Η επικινδυνότητά τους συνίσταται κυρίως στο ότι, αν οι άλλοι στο περιβάλλον τους δεν έχουν πάρει την ευθύνη να ενηλικιωθούν, μέσα από την βοήθεια και τις υποδείξεις παίρνουν τον ρόλο του επικριτικού γονέα, «τσακίζοντας κόκαλα» με την αποδοκιμασία. Οι οποίοι άλλοι προφανώς, για να τους επιλέξουν, φέρουν τον ψυχαναγκασμό και την απόρριψη μέσα τους από τις γονεϊκές τους σχέσεις και αυτόν τον τρόπο συσχετισμού έχουν ανάγκη να αναπαράγουν και στις σχέσεις τους.
Στην θετική τους εκδοχή είναι εξαιρετικά συνεπής, σταθεροί, προστατευτικοί, σφαιρικά δομημένοι, υποστηρικτικοί, κοινωνικά αποδεκτοί, με βαθιά αξιοπρέπεια και ηθική, ρεαλιστές, με αντοχές και αντισώματα στην πραγματικότητα, έμπιστοι, με ευρεία, βιωματική γνώση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Τους συναντάμε σε περιόδους Κρόνιες, κατά τη διάρκεια των οποίων χρειαζόμαστε ένα χεράκι βοηθείας για να δομηθούμε και να ενηλικιωθούμε, ασχέτως της πραγματικής ή βιολογικής μας ηλικίας! Πάντως, είναι οι λιγότερο επίφοβοι, από την άποψη ότι είναι τόσο καθαροί και έντιμοι σαν άνθρωποι, που σπανίως στοχεύουν στο δημιουργήσουν και να εμπνεύσουν «μεγάλα πάθη».
Έρχονται καρμικά στην ζωή ενός ατόμου, για να κλείσουν την «τρύπα» που άφησε η απουσία, κυριολεκτική ή μεταφορική, ενός γονέα και να βοηθήσουν το άτομο να ενσωματώσει τον ρόλο που του λείπει από τα γονεϊκά του πρότυπα. Να φτιάξει δηλαδή δομές εκεί που υπάρχει η συγκεκριμένη έλλειψη, να γίνει αυτόνομος. Θα σου μάθουν να είσαι ρεαλιστής, να μην εξαρτάσαι, την ευθύνη, τη σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα αλλά και πώς να επιβιώνεις αξιοπρεπώς και να βοηθάς με την στάση και την προσφορά σου το κοινωνικό σύνολο.

Ο Ουράνιος Τύπος
Με τους Ουράνιους τύπους, μαζί με τους Ποσειδώνιους και τους Πλουτώνιους, περνάμε στο βαρύ πυροβολικό του ζωδιακού κύκλου. Είναι οι τύποι που έχουν έντονα τοποθετημένο τον Ουρανό στο ωροσκόπιό τους, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Υδροχόου. Είναι αντισυμβατικοί, γοητευτικοί, ηλεκτρικά μαγνητικοί, ευφυείς μέχρι παραφροσύνης, ασύλληπτα ενδιαφέροντες, με «ειδίκευση» στην σημαντική συμμετοχή τους σε μεγάλες και «θορυβώδεις» αλλαγές ζωής του περιβάλλοντός τους.
Ο ηλεκτρισμός που εκπέμπουν, και όχι πάντα αυτά που λένε, είναι ικανός να μας φέρει σε επαφή με τις ανάγκες που έχουμε στοιβάξει κάτω από συμβιβασμούς, «πρέπει» καθηλωτικές ηθικές και φόβους, με τον θυμό και την εφηβική αντίδραση που καταπνίξαμε για να ενσωματωθούμε στο περιβάλλον μας, με τους συμβιβασμούς και τα «πνιγμένα όνειρά μας», με την επανάσταση που μας υπόσχεται μια ζωή πέρα από συμβάσεις και αδιέξοδα.
Ο ερχομός τους στην ζωή μας σημαίνει την ώρα για την έμπρακτη αμφισβήτηση προς ό,τι μας καταπιέζει. Η αλήθεια με την οποία μας φέρνουν σε επαφή είναι τόσο ισχυρή, που ή πρέπει να την αποκαταστήσουμε και να την εντάξουμε στην ζωή μας, ή να κρυφτούμε οριστικά πίσω από τους φόβους μας και να συμβιβαστούμε σε μια ζωή διεκπεραιωτική. Εμφανίζονται στην εφηβείας και την αρχή της ενηλικίωσης, αλλά εκεί που αναλαμβάνουν ουσιαστική δράση είναι στην Ουράνια φάση, την περίοδο τριάντα οκτώ έως σαράντα δύο ετών και μας θυμίζουν πως αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία για την «ζωή που δεν ζήσαμε».
Είναι τα άτομα που έχουν αφιερώσει χρόνο και ενέργεια και έχουν εντάξει λειτουργικά στην ζωή τους την «Αλήθεια» και έχουν φωτιστεί από αυτήν. Είναι η ευκαιρία που μας δύνεται να αποκαταστήσουμε την επαφή και ροή ενέργειας στα τρία σώματά μας, το σωματικό, το ψυχικό και το πνευματικό, που είναι και τομέας της δράσης τους. Είναι οι δάσκαλοι με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να αποκαταστήσουμε νοητικές και πνευματικές διαστρεβλώσεις να απελευθερωθούμε από το χάος.
Η αρνητική εκδοχή τους μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ψυχική μας ισορροπία. Οι δυσλειτουργικοί Ουράνιοι φέρουν στη ζωή μας τεράστιες ποσότητες θυμού, ψεύτικες υποσχέσεις, συνεχόμενα σοκ, εγκατάλειψη και απόρριψη, κι αυτά είναι απλώς ελάχιστα από τα δολοφονικά όπλα που διαθέτουν. Ο κατακερματισμένος ψυχισμός τους, η αντίδραση για την αντίδραση, η προκλητική αδιαφορία τους, η άρνηση της ευθύνης, συνήθως αφήνουν πίσω τους καμένη γη και συντρίμμια.
Η υπόσχεση της «άλλης ζωής» στερείται παντελώς δομών και υποδομής. Άλλωστε, έχουν υποστεί πολλές και συνεχόμενες ανατροπές και σοκ οι ίδιοι, από την πρώιμη παιδική ηλικία, έχουν κόψει κάθε ουσιαστική επαφή με το συναίσθημα και, μόλις «σε βάλουν στο χέρι», αναπαράγουν με ευχαρίστηση και ανευθυνότητα τον σαδισμό που έχουν υποστεί. Βγάζουν στην επιφάνεια όλη την μαζοχιστική παθολογία του θύματος και το άρρωστο παιχνίδι έχει αρχίσει.
Να γνωρίζετε πως αν δεν αντιμετωπίσουν με δυναμικούς τρόπους, όπως η ψυχοθεραπεία και οι ενεργειακές πρακτικές, το ζήτημά τους, τους είναι αδύνατον να συνδεθούν με οποιαδήποτε σχέση. Θέλουν ελεύθερη σχέση και γενικά κάνουν ό,τι μπορούν για να σε ωθήσουν στα άκρα. Σε απορρίπτουν με τη δικαιολογία ότι βαρέθηκαν και θέλουν την ελευθερία τους και παλινδρομούν στη χώρα του ποτέ, ως άλλοι Πήτερ Παν.
Είναι ένα όχημα αλλαγών που έχει χάσει κάθε μέτρο και αν είστε «τυχεροί» και υποψιασμένοι και τηρήσετε την δέουσα αποστασιοποίηση, θα σας φανούν χρήσιμοι στην δική σας «διαφοροποίηση». Στην ουσία, σε φέρνουν σε επαφή με το κομμάτι εκείνο του εαυτού σου το οποίο, μετά από ένα έντονο συναισθηματικό σοκ που βιώθηκε στην πρώιμη παιδική ηλικία ή στην κύηση, διαχωρίστηκε ψυχικά από εσένα και έχει απωθηθεί στο υποσυνείδητο, κάτω από μια τεράστια ποσότητα θυμού, αναπαράγοντας σοκ, χωριστότητα και καταστροφές.
Η ψυχοδυναμική που δημιουργούν, απελευθερώνει τον θυμό και μας φέρνει σε επαφή με αυτό το εξαιρετικά επώδυνο καρμικό «τραύμα», το οποίο, σημειωτέον, έχει τεράστια επικινδυνότητα για τι ίδιο τι άτομο, που, αν δεν το επιλύσουμε θα μας κυβερνά μέχρι οριστικής εξόντωσής μας σαν αυτόνομο πρόγραμμα που ελέγχει την συνείδησή μας, με αποτέλεσμα, όσο περνά ο καιρός, να μην έχουμε πρόσβαση σε καμία λειτουργία μας και επιλογή.

Ο Ποσειδώνιος Τύπος
Οι Ποσειδώνιοι τύποι είναι εκείνοι που έχουν έντονο τον πλανήτη Ποσειδώνα στο ωροσκόπιό τους, ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων. Οι δονήσεις του Ποσειδώνα είναι εντελώς εξώκοσμες και σπάνια μπορούν να έχουν χώρο στον υλικό, «κρόνιο» κόσμο που ζούμε. Είναι η εξιδανικευμένη κοιλάδα με της νεράιδες και τους πρίγκιπες, που χρειάζεται ισχυρές δομές και εναρμόνιση με υψηλές έννοιες για βιωθεί εσωτερικά. Είναι το ψυχικό πεδίο του καθενός μας, που αν είναι υγιές ή γεμάτο τοξικά απόβλητα εξαρτάται από την κάθαρση, την φώτιση που περιέχουμε και την διαχείριση που κάνουμε εμείς, μιας και υπάγεται στο κομμάτι της ελεύθερης βούλησης.
Είναι η επαφή με την ψυχή , σε όποια κατάσταση και αν είναι. Οι Ποσειδώνιοι τύποι στη θετική τους εκδοχή είναι ισχυρές οντότητες που περιέχουν φώτιση και χάρη. Είναι οι επίγειοι άγγελοι, οι οποίοι έρχονται με ισχυρή καρμική αποστολή να μας φέρουν σε επαφή με την ψυχική μας ποιότητα, που είναι και ο μόνος δρόμος για την ολοκλήρωση και την ευδαιμονία. Για την αντιμετώπιση του «κενού» της ύπαρξης. Συνήθως δεν κάνουν κάτι εξαιρετικό εξωτερικά, αλλά η παρουσία τους και αυτό που εκπέμπουν είναι εξαιρετικά ιαματικό και μας διευρύνει ψυχικά. Τους αντιλαμβανόμαστε ως την υλοποίηση των παιδικών μας ονείρων, την επαφή με μια πραγματικά «θεϊκή» διάσταση. Αλλά πόσους τέτοιους ανθρώπους πραγματικά γνωρίζετε;
Αν ο Ποσειδώνιος τύπος είναι σε χαμηλοκραδασμιακό στάδιο, χαρακτηρίζεται από έντονη απόσταση από την πραγματικότητα, μπλοκαρισμένη επαφή με την «δύναμή» του, η οποία είναι το ψυχικό πεδίο, το χαμένο, ονειροπόλο βλέμμα, όμορφα παραμύθια που υπόσχονται και γοητεύουν, χαοτική συμπεριφορά, ασάφεια και μια ισχυρή τάση φυγής σε μια άλλη, μη υπαρκτή και δη παθολογική, πραγματικότητα. Δείχνουν ρομαντικοί, ονειροπόλοι, γεμάτοι συναισθήματα, καλοσύνη και αγάπη. Οι ίδιοι όμως αντιλαμβάνονται τις παραπάνω έννοιες με έναν δικό τους, υποκειμενικό τρόπο που μάλλον ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα…
Νιώθουν οικεία με άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την ψυχή τους και ζουν μέσα σε πλάνες και αυταπάτες, όπως αυτοί. Το αλκοόλ, τα ψυχοφάρμακα, τα ψέματα, οι απάτες, η πρόσκληση σε επίγειους παράδεισους θεάματος και οι ψυχασθένειες είναι ένα μόνο μέρος των παθολογιών τους. Απευθύνονται στο αδόμητο, προγεννητικό κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο έχουμε απωθήσει και κυριαρχούν εύκολα επάνω στις ανάγκες μας με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, σα να μας έχουν υπνωτίσει. Το κλειδί για να εισέλθουν και να μας δημιουργήσουν την ανάγκη να εξαρτηθούμε από αυτούς, είναι το παραμύθι που πάντα θέλαμε να ακούσουμε, το οποίο όμως είναι δολοφονικά πλανερό.
Όταν τα βρούνε δύσκολα, ή κάποιος προσπαθήσει να τους προσγειώσει στη γη, τότε θυμώνουν και διαστρέφουν εντελώς την πραγματικότητα κατά πως τους βολεύει. Το επικίνδυνο με τους Ποσειδώνιους, είναι ότι, όντας πολύ γοητευτικοί «τρελοί», μέχρι να αποκαλυφθούν έχουν προλάβει να μας αφήσουν κληρονομιά μια γερή δόση χάους, και αποδόμησης, που μάλλον την περιείχαμε αλλά την είχαμε «καπακώσει» και από την οποία ίσως περάσει πολύς καιρός για να ισορροπήσουμε!
Εμφανίζονται στη ζωή μας όταν ο Πλανήτης Ποσειδώνας αγγίζει πλανήτες του ωροσκοπίου μας. Εκείνη την περίοδο, γεγονότα και καταστάσεις μας έχουν κουράσει νευρολογικά, μας έχουν φοβίσει και μας έχουν κάνει ευάλωτους. Είναι το σημείο που αρνούμαστε να προσπαθήσουμε άλλο, γιατί ασυνείδητα γνωρίζουμε ότι αν δεν εντάξουμε την ψυχή μας στην πορεία μας, όλα είναι χωρίς νόημα. Οπότε, επιλεγούμε κάποιον να μας νιώσει, να μας βάλει στη σφαίρα του έρωτα και να μας «ταξιδέψει» σ’ ένα κόσμο πολύχρωμο και μαγικό. Δυστυχώς όμως, η προσγείωση από αυτό το ταξίδι μπορεί να αποβεί από εξαιρετικά δυσάρεστη έως και θανατηφόρα…

Ο Πλουτώνιος Τύπος
Οι Πλουτώνιοι τύποι είναι αυτοί που έχουν έντονα τοποθετημένο τον πλανήτη Πλούτωνα – ας τον υποβίβασαν οι αστρονόμοι σε νάνο – ή πολλούς πλανήτες στο ζώδιο του Σκορπιού. Είναι το «ατομικό όπλο» του ζωδιακού. Μπορούν να διατελέσουν όλα όσα οι παραπάνω από μόνοι τους, πολύ πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Η θετική τους ποιότητα είναι παραπάνω από μεταμορφωτική: μεταλλακτική. Φέρουν την ισχύ της ολότητας και την φώτιση της πραγματικής δύναμης. Έχουν ασύλληπτα ποσά ενέργειας και η επαφή μαζί τους είναι σημείο αναφοράς για όποιον τους συναντά.
Η θετική ενέργεια που εκπέμπουν μπορεί να μεταλλάξει, χωρίς εξωτερικές διαδικασίες, την ζωή των άλλων. Όταν τους συναντάς, ή «καίγεσαι» ή «φωτίζεσαι», δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Είναι οι οντότητες που αντλούν αρνητική ενέργεια από το περιβάλλον και την μεταλλάσσουν σε θετική, θεραπευτική. Η συνάντηση μαζί τους είναι πάντα καρμική. Έχουν το «χρίσμα», το σπαθί του Αρθούρου και το Άγιο Δισκοπότηρο. Την ικανότητα να παράγουν «Ζωή» πέρα από το καλό και το κακό, πέρα από την ζωή και τον θάνατο. Όπως λέει και ο Νίτσε στο Ζαρατούστρα, κατέχουν την πραγματική λειτουργία του όντος,.
Και στην αρνητική εκδοχή τους, εξακολουθούν να είναι πανίσχυρα μαγνητικοί, με μάτια που διαπερνούν τους άλλους και καίνε. Οι Δίαιοι προσπαθούν να σε «αγοράσουν», οι Άρειοι να πάρουν το «know how», οι Κρόνιοι να σε υποτάξουν και οι αρνητικοί Πλουτώνιοι να σε εξοντώσουν. Η τεραστίων ποσοτήτων «λίμπιντο» που εκπέμπουν, τους κάνει ακαταμάχητους. Μπορούν να αναγνωρίσουν το βάθος της ψυχής και των αναγκών σου πολύ καλύτερα από εσένα τον ίδιο και να σε μεταμορφώσουν για πάντα.
Εμπνέουν τεράστια πάθη και η εξάρτηση μπορεί να φτάσει ως τα άκρα. Είναι αδιανόητο να φανταστούμε τη ζωή χωρίς αυτούς και κάνουμε τα πάντα για να είμαστε «πρωταγωνιστές» στη ζωή τους. Το ζήτημα με τους συγκεκριμένους, είναι ότι ποτέ δε μπορείς να χαλαρώσεις μαζί τους, γιατί, εκτός από εσένα, τους θέλουν και όλοι οι υπόλοιποι! Και η προσπάθεια για την αποκλειστικότητα, σταδιακά γίνεται ένα παιχνίδι με τον πόνο, το φόβο και το θάνατο. Εξ αιτίας αυτού, ελάχιστοι αλλάζουν θετικά κατά την διάρκεια της σχέσης τους με ένα τέτοιο άτομο, διότι όλη η ενέργειά τους σπαταλιέται σε πανικούς, φόβους, άπειρο σεξ, καθώς και ένα τεράστιο αγώνα διατήρησης της σχέσης.
Συνήθως, οι αλλαγές στην ζωή του ατόμου, που είναι και απόλυτα μεταμορφωτικές, έρχονται μετά από το χωρισμό, τον οποίο ακολουθεί πάντα μια μεγάλη περίοδος πένθους. Η τελευταία, στη ουσία είναι επαναβίωση μιας επώδυνη κατάστασης που το άτομο φέρει από την πρώιμη παιδική του ηλικία και, εξ αιτίας αυτής και του φόβου που παράγει, έχει συρρικνώσει τη ζωή και τις ανάγκες του. Το πλουτώνιο άτομο μας φέρνει σε επαφή με αυτήν, η σχέση μαζί του δημιουργεί όλες τις συνθήκες για να επαναβιωθεί η τραυματική εμπειρία που στο παρελθόν μας είχε πονέσει θανάσιμα και, όταν ο κύκλος κλείσει, το άτομο, αν το διαχειριστεί σωστά, έχει απελευθερωθεί από αυτήν. Γι’ αυτό και, μετά από πλουτώνιες σχέσεις, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Έχουν «σφραγίσει» την ζωή μας για πάντα. Να θυμάστε πως με τους πλουτώνιους τύπους δεν «παίζουμε» ποτέ.

Ο Μαυροσεληνιακός Τύπος
Είναι οι τύποι που έχουν πολύ έντονη στον ωροσκόπιό τους την Μαύρη Σελήνη. Πολλοί αστρολόγοι μπερδεύουν την επήρειά της με το σκοτεινό μέρος του Πλούτωνα. Με τους Πλουτώνιους τύπους όμως, έστω και σε αρνητική εκδοχή, έχεις κάτι να μάθεις. Με τους Μαυροσεληνιακούς όχι. Εδώ δεν υπάρχει αρνητική και θετική εκδοχή. Η επιρροή τους είναι μόνο καταστροφική, η έλξη είναι τεράστια και η εξάρτηση από αυτούς εύκολα μπορεί να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου και να γίνεις μια ανίσχυρη μαριονέτα. Σου δίνει την ψευδαίσθηση της ισχύος μέσα από την σαγήνη και τον ανίκητο μαγνητισμό, αλλά είσαι πάντα υποψήφιο θύμα τους. Στην ουσία, σε χρησιμοποιεί για να τρέφεται όπως το «βαμπίρ», γι’ αυτό αποκαλούνται και βρικόλακες.
Η επιρροή της Μαύρης Σελήνης ή Λίλιθ είναι πάντα απόλυτα αρνητική, δυσοίωνη και κακόβουλη στις προθέσεις της και στις επιδράσεις της. Κυβερνά την μαύρη μαγεία, τις μάγισσες, την άγρια νύχτα, τα εγκλήματα πάθους, τον εξευτελισμό και την διαπόμπευση, την αποπλάνηση, την παραβίαση, το επικίνδυνο σεξ, τα θανάσιμα σεξουαλικά νοσήματα, την υπονόμευση, την επιβολή, την πορνεία, το σκοτεινό παρασκήνιο και της καταστροφικές, παράνομες σχέσεις. Αν υποταχτείς στην δύναμή της, μπορεί να σου ακυρώσει κάθε ελπίδα για ζωή. Είναι πολύ ισχυρή στα ωροσκόπια αυτών που «μεταμορφώνονται» την νύχτα σε άλλη προσωπικότητα. Να θυμάστε πως κανένας δεν βγήκε κερδισμένος από την επιρροή της.
Εκτός από τους παραπάνω τύπους, οι οποίοι μπορεί να έχουν στοιχεία όχι μόνο από μια, αλλά από δυο ή και όλες τις παραπάνω κατηγορίες, υπάρχουν και πολλές άλλες καρμικές παράμετροι στην αστρολογία, που δείχνουν σχέσεις και καταστάσεις με τέτοια δυναμική. 0ι σχέσεις αυτές δεν είναι μόνο ερωτικές. Μπορεί να είναι επαγγελματικές, σχέσεις με γονιούς ή παιδιά, ή και φιλικές. Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις ένα είναι το σίγουρο. Οι σχέσεις αυτές υπάρχουν από την γέννηση καταγεγραμμένες στο ωροσκόπιό μας με κάθε λετττομtρεια. Είναι πολύ χρήσιμες, αρκεί να είμαστε σε θέση να μην μπερδέψουμε το «φάκελο» με το «Μήνυμα»! Ένας αστρολόγος που ειδικεύεται στο θέμα, μπορεί να μας δώσει «τα κλειδιά» για τη διαχείρισή τους με απόλυτη ακριβεια. Έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τις βιώσουμε και να τις διαχειριστούμε, παίρνοντας κάθε φορά το μάθημα χωρίς απώλειες και πόνο. Δίνοντάς μας τον τρόπο να τις εντάξουμε λειτουργικά στην εξέλιξή μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια