Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι σκληρές συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια παιχνιδιών​

Την ώρα που όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να περιορίσουν τα χρήματα που θα διαθέσουν για να αγοράσουνε δώρα στα παιδιά τους, εμφανίζονται και οι ανάλογες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, όπως η "καλύτερη  Χριστουγεννιάτικη λίστα", η οποία βοηθά τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθούν τους σχετικούς προϋπολογισμούς.
Στην Βρετανία σχετική έρευνα έδειξε ότι οι γονείς σχεδιάζουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 135 ευρώ για τα δώρα κάθε παιδιού τους.
Το ποσό είναι συγκρατημένο λόγο της οικονομικής κρίσης, αλλά οι γονείς προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα δώρα των παιδιών θα επηρεαστούν όσο λιγότερο γίνεται.
Τα 135 ευρώ όμως φαίνεται ότι είναι περίπου ίσα με όσα εισπράττουν και οι υπάλληλοι των εργοστασίων όπου κατασκευάζονται τα παιχνίδια, καθώς έρευνα της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Φοιτητές και Σπουδαστές Εναντίον της Εταιρικής Κακής Συμπεριφοράς" έδειξαν ότι η βιομηχανία παιχνιδιών, η οποία μόνο στη Βρετανία εκτιμάται στα 2.360.000.000 ευρώ, προσφέρει στους εργαζόμενους της, βασικούς μηνιαίους μισθούς 158 ευρώ.

Ερευνητές της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων πέρασαν τρεις εβδομάδες στην Κίνα, στις περιοχές Σενζέν και Ντονγκγκουάν, όπου βρίσκονται εργοστάσια που κατασκευάζουν παιχνίδια για εταιρείες όπως η Disney, η Lego και η Marks et Spencer.
Στην έρευνά τους έμαθαν ότι οι απασχολούμενοι στα εργοστάσια δούλευαν έως και 140 ώρες υπερωρίες κάθε μήνα, πληρώνονταν με αργοπορία ενός μηνός, υποστήριζαν ότι δεν είχαν εκπαιδευτεί για τον χειρισμό των επικίνδυνων εργαλείων και μηχανημάτων με τα οποία εργάζονταν, και ήταν υποχρεωμένοι να δουλεύουν χωρίς να μιλούν, ενώ πλήρωναν και πρόστιμο 6 ευρώ, αν πήγαιναν στην τουαλέτα χωρίς να ζητήσουν άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια