Λουκουμάδες με Τυρί Φέτα

Υλικά-Ingredients
Για την ζύμη-For the dough
130 γρ γάλα-130 gr milk
7 γρ ξηρή μαγιά-7 gr dry yeast
2 κτγ ζάχαρη-2 tsp sugar
1 κτγ αλάτι-1 tsp salt
1 αυγό-1 egg
330 γρ αλεύρι-330 gr flour
50 γρ αγελαδινό βούτυρο-50 gr cow butter
Για την γέμιση-For the inside
100 γρ τυρί φέτα-100 gr Greek feta cheese
Για το πασπάλισμα-For the spreading
Παρμεζάνα-Parmesan

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά,το αλάτι ,το αυγό,το βούτυρο,το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
Έπειτα με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε καλά την ζύμη και προσθέτουμε το τυρί φέτα.
Κλείνουμε προσεκτικά την ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
Με την βοήθεια του κουπάτ ή ποτήρι κόβουμε την ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε τους λουκουμάδες πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας .
Ύστερα τους αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά πριν τους τηγανίσουμε
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία φωτιά.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα όταν είναι ζεστοί...
Η συνταγή μας βγάζει 7-8 λουκουμάδες...
Καλή σας επιτυχία


Related Posts