Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τη λειαίνει τη ρυτίδα - περιποίηση για τον άντρα

wrinkle - men's skincare

Σε αντίθεση με τους άντρες προ πολλών δεκαετιών, που αν έβαζαν μια κρέμα τους έβγαζαν το όνομα, ο σημερινός σύγχρονος άνδρας που σέβεται τον εαυτό του, τον φροντίζει και τον διατηρεί νεανικό και υγιή με τα κατάλληλα προϊόντα. Όπως οι περισσότεροι άντρες, έτσι και ο δικός σου, προτιμά ένα μοντέλο περιποίησης πιο απλό και γρήγορο ενώ μην ξεχνάς ότι η ανδρική επιδερμίδα έχει περίπου 30% μεγαλύτερη πυκνότητα και παρουσιάζει τάση για ερεθισμούς λόγω του καθημερινού ξυρίσματος. Συνεπώς η καθημερινή περιποίηση του άντρα είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη.

Οι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα
Έλλειψη ύπνου
Υπερβολικό τρίψιμο των ματιών σας (σύνηθες σε όσους πάσχουν από αλλεργίες)
Κακή διατροφή
Γενετική σύνθεση
Ύπνος μπρούμυτα
Φάρμακα που προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων
  1. Η ηλικία σου: Όσο μεγαλώνεις η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, που σημαίνει ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια σου λεπταίνει ολοένα και περισσότερο και γίνεται λιγότερο ανθεκτικό. Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου ένα χαρτί που το έχεις διπλώσεις στα ίδια σημεία ξανά και ξανά.
  2. Η έκθεση στον ήλιο: Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο δέρμα σου. Αυτή η διαδικασία, επίσης, καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και μετατρέπει τις λεπτές γραμμές που φαίνονται αχνά σε βαθιές ρυτίδες, οι οποίες είναι ευδιάκριτες και από απόσταση.
  3. Το ξενύχτι: Ο επαρκής ύπνος θεωρείται σημαντικό στοιχείο, καθώς βοηθά τόσο στην αποφυγή των ρυτίδων γύρω από τα μάτια όσο και των μαύρων κύκλων που επίσης προσθέτουν χρόνια.
Φόρεσε τα γυαλιά σου! Τα γυαλιά ηλίου δεν προσθέτουν μόνο στυλ στην εμφάνισή σου. Προστατεύουν σε μεγάλο βαθμό τα μάτια σου και την περιοχή γύρω από αυτά. Θα πρέπει, λοιπόν, να επιλέγεις τα γυαλιά σου με βάση την ασφάλεια και όχι μόνο τη μόδα και αποκλειστικά από καταστήματα οπτικών. Επίσης, καλό θα είναι να επιλέγεις σκούρο φακό, έτσι ώστε να αποφύγεις το συνοφρύωμα που δημιουργεί συνέχεια νέες ρυτίδες.
Να φοράτε γυαλιά ηλίου για να αποφύγετε τον σχηματισμό ρυτίδων κάτω από τα μάτια
Να κοιμάστε ανάσκελα. Ο ύπνος μπρούμυτα ή στο πλάι μπορεί να ευνοήσει την εμφάνιση ρυτίδων
Μην τρίβετε τα μάτια σας
Μην τεντώνετε το βλέφαρό σας
Να ελέγχετε τακτικά τα μάτια σας
Η καθημερινή χρήση αντηλιακού θα επιβραδύνει τη διαδικασία που δημιουργεί το “πόδι της χήνας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια