Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πλούτωνας “διαμορφωτής” γενεών

Ο Πλούτωνας είναι πλανήτης ολόκληρης γενεάς. Η τροχιά του είναι εκκεντρική και δεν παραμένει το ίδιο χρονικό διάστημα σε κάθε ζώδιο. Για να κάνει έναν πλήρη κύκλο του ζωδιακού, απαιτούνται περί τα 248 χρόνια.
Η διέλευσή του μπορεί να διαρκέσει από 12 έως 32 χρόνια περίπου από ένα ζώδιο. Αυτό σημαίνει πως ολόκληρες γενεές θα μοιράζονται το ίδιο ζώδιο. Το γεγονός αυτό μας δίνει μια ιδέα σχετικά με την επίδρασή του πάνω στις συγκεκριμένες γενεές και τον κόσμο.
Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Πλούτωνας περιγράφει την βασική ποιότητα και τον τύπο της ενεργειακής έκφρασης μέσω της οποίας αυτή η γενεά θα μετασχηματίσει τον κόσμο. Ταυτόχρονα υποδεικνύει πως, τα γεγονότα που συμβαίνουν, θα επιδράσουν και θα αλλάξουν ολόκληρη αυτή τη γενιά των ανθρώπων που γεννήθηκαν με τον Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο.
Εδώ θα δούμε τις θέσεις του Πλούτωνα από το ζώδιο του Καρκίνου στο οποίο βρισκόταν το 1930 όταν ανακαλύφθηκε, μέχρι το ζώδιο του Αιγόκερω, στο οποίο θα εισήλθε το 2008 και θα παραμείνει μέχρι το 2023 οπότε και θα συνεχίσει στον Υδροχόο.
Στο δεύτερο μέρος του άρθρου θα υπάρξουν αναλυτικότερες πληροφορίες για τον πλανήτη, όπως επίσης και το πέρασμά του από τους Οίκους του αστρολογικού χάρτη.
Ο Πλούτωνας στα ζώδια
Καρκίνος
Πολλές από τις ψυχές που γεννήθηκαν με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο, θα μεταμορφωθούν με ένα ενστικτώδη και προστατευτικό τρόπο. Η περίοδος που ο Πλούτωνας ήταν στον Καρκίνο, έφερε αναταραχή και αλλαγή των ιεραρχιών και των οικογενειών, ισοπεδώνοντας την κοινωνία. Οι άνδρες στην Ευρώπη θανατώθηκαν κατά εκατομμύρια με τον Αʼ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά σηματοδότησε και την έναρξη του Βʼ Παγκοσμίου. Αυτό, σαν γεγονός, ανύψωσε το ρόλο των γυναικών και προετοίμασε το έδαφος για την αρχή της πολιτικής ισότητας.
Ομοίως οι προνομιούχες κατηγορίες ανθρώπων έχασαν μεγάλο μέρος της επιρροής τους Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτήν την περίοδο, ήρθαν στον κόσμο με σκοπό να προστατέψουν αυτά που έχουν μεγάλη σημασία για αυτούς, όπως είναι οι ρίζες τους, η χώρα τους, το έθνος και εκεί θα υπάρξουν ακραίες και δραστικές αλλαγές. Αυτό έγινε με ευαίσθητο και έναν συναισθηματικό και συμπαθητικό τρόπο που ορίζει η φύση του Καρκίνου, που παρʼ όλα αυτά, μεταμορφώθηκαν.
Έμαθαν να καλύπτουν την αισθηματική τους ασφάλεια ενδόμυχα, παρά να εξαρτώνται από εξωτερικές πηγές όπως είναι η εργασία, η οικογένεια, οι γονείς ή οι αγαπημένοι τους. Συχνά, αυτό συμβαίνει με το να γεννιούνται μέσα σε οικογένειες όπου και οι δύο ή ένας από τους γονείς δεν μπορούν να τους βλέπουν σαν αθτόνομες προσωπικότητες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις οι συναισθηματικές τους ανάγκες, μπορεί να μην καλύπτονται ή να μένουν αναπάντητες από την οικογένεια, οπότε να χρειαστεί να σκύψουν μέσα τους για να προετοιμάσουν την προσωπική τους ασφάλεια και να περιορίσουν τις εξωτερικές εξαρτήσεις τους. Καταναγκαστικές συναισθηματικές συμπεριφορές, πρέπει να κατανοηθούν και να εργαστούν πάνω σε αυτές, καθώς επαναλαμβάνονται με καρμικούς δεσμούς με τους γονείς. Η οικογένεια και το σπίτι είναι το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους, ως «πεδία μάχης» της μεγάλης ευαισθησίας και τρωτότητάς τους.
Ο Καρκίνος στον Πλούτωνα συμβολίζει την επανάσταση στις σχέσεις μας, το ασυνείδητο, στο τι εννοούμε σπίτι, την ανάγκη για ασφάλεια σαν έθνος και την ανάγκη να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

Λέων
H μεταμόρφωσή σας γίνεται με έναν εντυπωσιακό και δημιουργικό τρόπο σε θέματα σχετικά με την ευχαρίστηση, τα παιδιά, τον ρομαντισμό και την ψυχαγωγία. Έχετε την τάση να προσκολλάστε στην παιδική και εφηβική ηλικία σας. Είστε ενθουσιώδεις και αισιόδοξοι για τη ζωή. Διακινδυνεύεται τα πάντα για να διαφυλάξετε την προσωπικότητά σας ενάντια σε ισχυρές και καταπιεστικές δυνάμεις. Αυτό που θα μάθετε είναι πώς να «αναπλάθετε» τον εαυτό σας, να βρείτε και να αναγνωρίσετε την δημιουργική αρχή μέσα σας, και να εκφράσετε τον εαυτό σας.
Αισθάνεστε πως έχετε ένα ειδικό πεπρωμένο να εκπληρώσετε. Έχετε ανάγκη να αναγνωριστείτε και να θεωρείστε ως μοναδικοί και εκλεκτοί. Σε μερικούς από εσάς, αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με μια φαινομενική σιγουριά, που είναι στην πραγματικότητα ανάγκη για προσοχή και αγάπη. Πολλά άτομα με αυτή την τοποθέτηση είναι ευαίσθητα και τρωτά, όταν έρθει η στιγμή να εκφράσουν τον εαυτό τους.
Συνηθίζετε να περνάτε περιόδους έντονης δημιουργικότητας, περνώντας μέσω αλλαγών στην εσωτερική ανάπτυξη. Αυτή η γενιά γενικά, σημαδεύεται από έντονη θέληση, δραματική αυτοέκφραση, δύναμη και περηφάνια. Την περίοδο που ο Πλούτωνας ήταν στον Λέοντα, ήταν η πρώτη γενεά που μεγάλωσε κάτω από τη σκιά της ατομικής βόμβας, ήταν η πρώτη που έπρεπε να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε πραγματικά να καταστραφεί, επομένως κατέλαβαν τη ζωή με όλη τη δύναμη και το πάθος τους.

Παρθένος
Ο Πλούτωνας στην Παρθένο είναι σε ασθενή ζωδιακή θέση. Στις ψυχές που γεννήθηκαν αυτήν την περίοδο, έχει δοθεί αρκετή εμπειρία, ώστε να ξεκαθαρίσουν και να «εξαγνιστούν» από τον εγωκεντρισμό και την αίσθηση της προσωπικής σημαντικότητας, ώστε να μάθουν σε μεγαλύτερη ταπεινότητα.
Στην δεκαετία του 60, όπου ο Πλούτωνας βρισκόταν στην Παρθένο, έγιναν τεράστιες αλλαγές στις σχέσεις μας με την υγεία και την καλή ζωή, με επαναστατική έμφαση στις φυσικές τροφές, τον φυσικό τρόπο ζωής, τις ολιστικές πρακτικές. Οι άνθρωποι ήρθαν ξανά σε επαφή με την «μητέρα γη» και τα διδάγματά της. Τότε ξεκίνησε και η αυτοματοποίηση στις βιομηχανίες.
Όλα τα προϊόντα άρχισαν να κυκλοφορούν σε αφθονία, αλλά ξεκίνησε και ο εφιάλτης της ανεργίας. Τα ποσοστά των γεννήσεων έπεσαν εξ αιτίας της αντισύλληψης.
Τα άτομα με αυτή την τοποθέτηση έχετε την τάση να είστει ακραία όταν είναι η ώρα για αυτοανάλυση και θέματα υγείας.
Ερευνάτε τα βαθιά κρυμμένα θέματα κατά τρόπο αναλυτικό και κριτικό. Επιδιώκετε τη αυτοκυριαρχία σας μέσω της εργασίας, της υγείας και της υπηρεσίας. Είστε μεταβλητοί και ευπροσάρμοστοι, ενδιαφέρεστε για οποιεσδήποτε πληροφορίες και μπορεί να έχετε έμμονή για αυτά τα πράγματα. Είστε πρακτικοί, χρησιμοποιείτε την κοινή αίσθηση και απολαμβάνετε τα οπτικά καλαίσθητα ερεθίσματα και τις τέχνες. Προσφέροντας υπηρεσία και φροντίδα στον εαυτό σας και στους άλλους, αυτό γίνεται για εσάς η πηγή για εσωτερική ανάπτυξη και αλλαγή.
Εξυπηρετώντας και θυσιάζοντας την προσωπική απόλαυση προς όφελος της κοινωνίας και του πλήθους, ολοκληρώνεστε, μαθαίνοντας τεχνικές πρακτικές ή αναπτύσσετε ικανότητες για να εξυπηρετείτε καλύτερα το γενικό καλό. Επηρεάζεστε από εξωτερικούς παράγοντες, άλλους ανθρώπους ή ομάδες, ή από τις βαθιύτερες επιθυμίες σας. Πολλές ψυχές που γεννηθήκατε αυτή την περίοδο, έχετε έντονη επιθυμία για αγνότητα, καθαρότητα και τελειότητα, που χαρακτηρίζει το ζώδιο της Παρθένου.

Ζυγός
Η μεταμόρφωση των ψυχών που γεννηθήκατε με τον Πλούτωνα στο Ζυγό, συντελείται με έναν διπλωματικό και αρμονικό τρόπο σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους άλλους και τις σχέσεις. Έχετε εμμονή με την ευθύτητα και τη δικαιοσύνη, όταν συσχετίζεστε με άλλους ή με τον σύντροφό σας. Οι σχέσεις για εσάς πρέπει να είναι τέλειες ή να μην υπάρχουν καθόλου. Η συμπεριφορά σας σε σχέση με αυτά τα πράγματα είναι διανοητική και μέσω επικοινωνίας.
Παρακινείστε από τις αξίες σας και ενώ είστε κανονικά διπλωμάτες, υπάρχουν πολλές εκρήξεις θυμού σε ότι θεωρείτε άδικο. Το μάθημα που έχετε να λάβετε είναι να μάθετε πώς να συναναστρέφεστε τους άλλους σαν ίσοι προς ίσους. Ακούγοντας και κατανοόντας πώς υφίσταται η πραγματικότητα για τους άλλους ανθρώπους, γίνεστε οι ίδιοι ικανοί να δώσετε στους άλλους αυτό που πραγματικά χρειάζονται.
Έχοντας οι ίδιοι μια μακρά ποικιλία σχέσεων, με διάφορους ανθρώπους, διαφορετικούς μεταξύ τους, συναισθηματικά, πολιτισμικά και πνευματικά, μπορείτε να αναπτυχθείτε σε ότι αφορά στην κατανόηση του εαυτού σας, με την σύγκριση και την αντιπαραβολή. Θα βρείτε πως αυτή η αλλαγή και η εσωτερική ανάπτυξη, συχνά έρχεται μέσω δυναμικών σχέσεων με τους φίλους και τους συντρόφους και σας δημιουργείτε η ανάγκη, να εξετάσετε τις ασυναίσθητες κινήσεις και τις απόψεις σας για τις σχέσεις.
Μπορεί να έχετε νέες και ενδεχομένως επαναστατικές ιδέες σχετικά με τους νόμους και τη δικαιοσύνη. Κατά την διάρκεια που ο Πλούτωνας βρισκόταν στο Ζυγό, επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους όσους ο γάμος ήταν ιερός. Τα ίσα δικαιώματα έκαναν την εμφάνισή τους, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, οι γυναίκες απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να διαχειριστούν πολύ καλά τα πράγματα και χωρίς το αντίθετο φύλο. Οι άνδρες αγάπησαν τους άνδρες, και οι γυναίκες αγάπησαν τις γυναίκες. Ο ρόλος του γάμου αμφισβητήθηκε.

Σκορπιός
Από τη στιγμή που ο Πλούτωνας μπήκε στο Σκορπιό, σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές και μεταμορφώσεις στον πλανήτη μας. Αυτό μεταφράζεται όχι μόνο με σεισμούς και καταστροφές, αλλά επίσης με τη μορφή της μεταμόρφωσης και του αυξημένου ενδιαφέροντος για την ιατρική, τη χειρουργική , τις προηγμένες θεραπείες, την ψυχολογία, την πυρηνική φυσική, τη μηχανική, τη γενετική, τα πετρέλαια, τα απόκρυφα.
Αυτή η περίοδος, έφερε το AIDS. Τώρα πλέον, ακόμη και η φυσικότερη πράξη στον κόσμο θα μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο. Μετά από την σεξουαλική απελευθέρωση του Ζυγού, ο Πλούτωνας στο Σκορπιό μετέτρεψε το sex σε παράνοια. Αυτό οδήγησε σε μια δραστική αλλαγή στις σεξουαλικές συνήθειες. Βασικά, ότι ήταν κρυμμένο και είχε να κάνει με το εσωτερικό και τον πυρήνα των πραγμάτων, εξερευνήθηκε και αποκαλύφθηκε.
Ισχυροί θεραπευτές και αναμορφωτές γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο καθώς και αυτοί που ασχολούνται με τα απόκρυφα και όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Η έντονη προσωπική αλλαγή και εσωτερική μεταμόρφωση, είναι χαρακτηριστικά στις ζωές όσων γεννηθήκατε με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό.
Διερευνάτε βαθιά σε κρυμμένα μυστικά, με έναν έντονο και μυστικοπαθή τρόπο, σε ότι έχει να κάνει με το σεξ, το μυαλό, τις απόκρυφες μελέτες και τον θάνατο. Μπορεί να αποκτήσετε εμμονή σε θέματα που έχουν να κάνουν με την γενετική, τη δημιουργία και την καταστροφή της ζωής, καθώς και την κλωνοποίηση. Σε ποικίλες μορφές της έρευνας και όχι μόνο της επιστήμης, οι ανακαλύψεις που γίνονται κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να μην δημοσιοποιηθούν, αλλά να μείνουν κρυφές.

Τοξότης
Κατά την διάρκεια της παραμονής του Πλούτωνα στον Τοξότη, είδαμε θρησκευτικούς και εθνικιστικούς πολέμους σε όλο τον πλανήτη. Φανατικοί πολιτικοί στην εξουσία, βίαιοι θρησκευτικά φανατισμένοι, τρομοκρατικές επιθέσεις, παιδεραστίες, είναι μερικά από τα παραδείγματα της επίδρασης του Πλούτωνα στον Τοξότη.
Σε προσωπικό επίπεδο, o καθένας από εμάς, αισθάνεται πως πρέπει να ανακαλύψει την δική του προσωπική αλήθεια. Η πίστη μετατρέπεται σε δόγμα. Εξαναγκάζουμε τους άλλους να ασπαστούν τις δικές μας αντιλήψεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να επενδύουν τεράστιους πόρους ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία με τον έλεγχο και την επιτήρηση.
Ο Πλούτωνας μεταμορφώνει την κυριαρχία της απόλυτης αλήθειας του Τοξότη,ο καθένας απο εμάς εξαναγκάζετει να εξετάσει σε βάθος τα πιστεύω του. Κι εκεί δεν υπάρχει άλλο γεγονός να μας οδηγήσει, παρά η γέννηση του καινούριου από τις στάχτες του παλιού, σε θέματα αλήθειας και της πίστης. Η μεταμόρφωσή των ατόμων με τον Πλούτωνα στον Τοξότη, γίνεται με έναν ελεύθερο και ανεκτικό τρόπο και σε αρμονική σχέση με την ανώτατη εκπαίδευση και τη φιλοσοφία. Αυτή η αλλαγή συντελείτε ακόμα πάνω στα οράματά σας για το μέλλον και τα ιδανικά σας.
Μπορεί να υπάρξουν επιστημονικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση αυτό το διάστημα. Μπορεί επίσης να υπάρξουν αλλαγές στην συμπεριφορά σας σχετικά με την ελευθερία και τις ανοχές σας. Γίνονται μεγαλύτερα και πιο μακρινά ταξίδια σε ξένα μέρη, ακόμη και στο διάστημα. Αυτή η γενιά έχει εμμονή με τα ταξίδια στο εξωτερικό και σε θέματα σχετικά με την ζωή σε άλλους πλανήτες.

Αιγόκερως
Οι κυβερνήσεις και η γη θα αναστατωθούν κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου και πολλά από όσα έχουν τελειώσει και είναι έτοιμα να πεθάνουν, θα εκπέσουν. Η επανάσταση και η αναρχία θα αναδυθούν στην επιφάνεια περισσότερο από ποτέ και οι άνθρωποι θα ακουστούν με δυνατότερη φωνή.
Οι κυβερνήσεις θα παγιώσουν την αυταρχική δύναμή τους στο όνομα της ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μικρές ομάδες πανίσχυρων ανθρώπων θα έχουν τεράστια επιρροή, αν και αυτό θα γίνεται κρυφά. Αυτή είναι η στιγμή που οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τα θερμοπυρηνικά τους επιτεύγματα. Η μεταμόρφωσή των ατόμων που θα γεννηθούν με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, θα γίνει με έναν συνετό και επιφυλακτικό τρόπο, σε θέματα που έχουν σχέση με την δύναμη, το επάγγελμα και την καριέρα.
Αυτή η γενιά μπορεί να είναι εναντίον κάθε αρχής και θα εύχεται να γίνει ανεξάρτητη από αρκετές αρχές εξουσίας. Θα διερευνούν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων που έχουν να κάνουν με την εξουσία πάνω στους άλλους και με μια πρακτική κοινή αίσθηση να την εξαλείψουν.
Μπορεί να βγουν στο κόσμο για να κάνουν αλλαγές. Θα επαναστατήσουν ενάντια στην επιτήρηση και τον έλεγχο. Παρακινούνται από εξωτερικούς παράγοντες, όπως κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς. Θα αντισταθούν στην μεταμόρφωση εξ αιτίας της τάσης τους να προσκολλούνται στο παλιό, αλλά και λόγω του ότι θα είναι προσεκτικοί και συνετοί στο να κάνουν αλλαγές. Αυτό όμως τις κάνει πιο δυνατές και βαθιές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια