Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάγνωση των παπουτσιών

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία σύνδεσης της κατάστασης και της οσμής των υποδημάτων μας με την υγεία του σώματος, αλλά και την ιδιοσυγκρασία μας τα παπούτσια μας αποτελούν ένα είδος ταυτότητας της προσωπικότητας μας...
Τα παπούτσια προκαλούν το ενδιαφέρον γιατί συνήθως είναι το πιο παραμελημένο κομμάτι της ενδυμασίας μας.
  • Ο άνθρωπος με περιποιημένα παπούτσια είναι ένας άνθρωπος που φροντίζει τις μικρές λεπτομέρειες της ζωής του.
  • Όταν τα παπούτσια είναι μετρίως περιποιημένα, ο άνθρωπος αυτός είναι χαλαρός . Νοιάζεται για την ουσία της προσωπικότητας του ή την ποιότητα της δουλειάς του.
  • Αν τα παπούτσια είναι βρώμικα ή παραμελημένα, ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται σε μια κατάσταση χάους στη ζωή του ,είτε από ψυχικό ή σωματικό πρόβλημα ή από οικονομική δυσχέρεια.
  • Ενώ, ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια αποκαλύπτουν έναν άνθρωπο με μεγάλη οικονομική άνεση.
Μπορούμε να κάνουμε διάγνωση για έναν άνθρωπο εξετάζοντας την άνιση φθορά στις σόλες των παπουτσιών του. Περπατώντας ρίχνουμε το βάρος του σώματος μας σε κάποιο σημείο του ποδιού μας. Μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τις κατασκευαστικές ασυμμετρίες μας. Ας δούμε κάποια παραδείγματα :
  • Αν το παπούτσι είναι περισσότερο φθαρμένο στο μπροστινό μέρος, κοντά στα 2 πρώτα δάκτυλα, αντιλαμβάνομαι ότι το Ενεργειακό Κανάλι του Στομάχου του είναι πολύ δραστήριο. Αυτός ο άνθρωπος είναι βιαστικός, ανυπόμονος, ανήσυχος και ίσως λίγο νευρωτικός. Είναι πάντα πεινασμένος για φαγητό αλλά και για την ζωή. Η ανυπομονησία του όμως τον κάνει επιρρεπή στα ατυχήματα και μετανιώνει για τις βιαστικές επιλογές του.
  • Αν έχει φθορά το πίσω μέρος του παπουτσιού, σημαίνει ότι τα νεφρά του ιδιοκτήτη είναι καταπονημένα. Μπορεί να πάσχει από οσφυαλγία ή να είναι νωθρός, να κουράζεται εύκολα, να είναι άτολμος στις ευκαιρίες της ζωής του. Αυτός ο άνθρωπος σίγουρα αναζητά την ασφάλεια και βέβαια δεν είναι ριψοκίνδυνος και δεν αγαπάει τις περιπέτειες.
  • Αν κάποιος άνθρωπος περπατάει προς τα μέσα, δλδ, τα πόδια του ενώνονται στο ύψος των γονάτων (βλαισοποδία), και ρίχνει το βάρος του σώματος του στην καμάρα του ποδιού, το συκώτι και ο σπλήνας του είναι καταπονημένα. Πιθανά αυτός ο άνθρωπος να είναι κάπως αντι-κοινωνικός, ντροπαλός, ίσως καταπιεσμένος από την οικογένεια του. Συχνά βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση όταν πρόκειται να πάρει σημαντικές και τελικές αποφάσεις στο εργασιακό του περιβάλλον ή στην ζωή του. Είναι πιθανόν να έχει συχνούς πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα του λόγω της κακής στάσης σώματος του.
  • Αντίθετα αν κάποιος περπατάει προς τα έξω, δλδ, με πόδια που αποκλίνουν στο ύψος των γονάτων (ραιβοποδία), και ρίχνει το βάρος του σώματος του στο εξωτερικό μέρος του παπουτσιού εκεί που βρίσκεται το Ενεργειακό Κανάλι της Χοληδόχου Κύστης, τότε πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσουν τα πικάντικα και πλούσια φαγητά και τρώει αδιακρίτως. Πολύ πιθανόν να είναι υπέρβαρος, να έχει κρίσεις θυμού, ή φόβου. Να δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις και σίγουρα θα ταλαιπωρείται από πόνους στους ώμους, στην πλάτη και την οσφυϊκή περιοχή λόγω μετατόπισης του κέντρου βάρους του σώματος του.
  • Αν τώρα, η περισσότερο φθαρμένη περιοχή του παπουτσιού είναι εκεί που βρίσκεται το μεγάλο δάκτυλο, σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του έχει Ενεργειακό πλεόνασμα στο Συκώτι. Θα είναι ορμητικός, εργασιομανής και αφοσιωμένος στους στόχους του. Κάποιες φορές έχει πολύ θυμό αλλά, προσπαθεί να τον κρατά υπό έλεγχο.
Αξίζει να αναφέρουμε δύο λόγια για την οσμή των παπουτσιών που αντιστοιχεί στον τρόπο διατροφής του ανθρώπου.
  • Αν τα παπούτσια αναδίνουν μια έντονη μυρωδιά ξινού, ο ιδιοκτήτης του τρώει πάρα πολύ κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδρώνει υπερβολικά, κατάσταση που δείχνει ταλαιπωρημένα νεφρά και πιθανά να υποφέρει από παχυσαρκία ή υπέρταση.
  • Αν τα παπούτσια έχουν μια γλυκιά μυρωδιά, ο ιδιοκτήτης του καταναλώνει πολλά γλυκά και πιθανόν να πάσχει από παθήσεις του Σπλήνα ή του Παγκρέατος, όπως υπεργλυκαιμία ή διαβήτη.
  • Αν τα παπούτσια έχουν μια αλμυρή μυρωδιά , δείχνει ότι τα νεφρά είναι πολύ κουρασμένα και καταπονούνται.
  • Αν τα παπούτσια αναδίνουν μια καυτερή μυρωδιά είναι ένδειξη ανισορροπίας του Παχέος Εντέρου.
Είναι ωφέλιμο να παρατηρήσουμε ότι η παραμικρή λεπτομέρεια του σώματος μας μπορεί να αποκαλύψει το κλειδί για ολόκληρη τη φύση του ανθρώπου.
Ευγνωμοσύνη λοιπόν ,στη σοφία του σώματος μας.
Bούλα Ξύκη
vickytoxotis.blogspot.com 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια